• Informacje na temat:

    śledż wędzony na zimno

Artykuły na temat: śledż wędzony na zimno
  • Ryby mają głos

    ...temperaturze (na zimno), stężenie szkodliwych węglowodorów jest stosunkowo niskie - mówi Andrzej Starski, kierownik Pracowni Toksykologii Żywności w NIZP-PZH. - Zbyt wysoka temperatura, która ma...

  • Jakie ryby są najzdrowsze. Jak rozpoznać świeżą

    .... – Lubiącym sushi radzę kupować ryby od legalnych, sprawdzonych dostawców – podpowiada prof. Podolska. Wędzone na ciepło czy na zimno? Na gorąco ryby są wędzone w 90 st. C i trwa to kilka godzin. Wysoka temperatura może powodować ubytek niektórych witamin. Nie ma tego problemu w przypadku ryb wędzonych na zimno (w temperaturze ok. 30 st. C przez kilka dni), ale te zawierają dużo soli (do 12

  • Wakacje: Dobry czas dla twojego serca

    ...2-3 razy w tygodniu po 100 g. Powinny to być ryby takie jak łosoś, makrela i śledź - najlepiej wędzone na zimno. Sięgaj po nie nawet wtedy, gdy spędzasz urlop nad morzem i codziennie zajadasz się rybami...

  • Dieta dla zdrowia i dobrej formy

    ...dawki białka, zawiera fitoestrogeny - pomogą złagodzić przykre objawy menopauzy. Oleje i zioła zastąpią sól. Znasz już smak oliwy i oleju rzepakowego, wypróbuj więc inne zdrowe oleje tłoczone na zimno, np(...) używaj olej rzepakowy. Jest odporny na działanie wysokiej temperatury i zdrowy dla serca. Do sałatek i surówek na zimno dodaj oliwę lub olej lniany. Węglowodany: Zrezygnuj z tego co "białe", czyli np...

  • Więcej zielonego

    ...powinny być tłuszcze: oliwa z oliwek czy modny olej kokosowy? - Oliwa z oliwek - jak najbardziej, ale najlepiej na zimno. Wprawdzie zawarte w niej jednonienasycone kwasy tłuszczowe są odporne na...

  • Potrawy wigilijne inaczej

    Jeśli tradycyjne potrawy wigilijne nieco się znudziły, proponujemy drobną odmianę. I nie liczymy kalorii!

  • Przepisy na świąteczne przysmaki

    Jeśli tradycyjne potrawy wigilijne nieco się znudziły, proponujemy drobną odmianę. I nie liczymy kalorii!

  • Niższy cholesterol w 30 dni

    ...surowej można go dodać do sałatek, past czy surówek. Jest też bardzo dobrym olejem do smażenia, nie zmienia swoich właściwości, szybko osiąga wysoką temperaturę. • Olej lniany tylko na zimno To niezwykle cenne źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Używaj go jednak wyłącznie na zimno. Ma dość specyficzny smak i aromat. Dodany do sałatek, sosów, jogurtu, białego sera czy gotowanych...

  • Smacznych świąt

    Jeśli tradycyjne potrawy wigilijne nieco się znudziły, proponujemy drobną odmianę. I nie liczymy kalorii!