• Informacje na temat:

    śledzie mleczne

Artykuły na temat: śledzie mleczne
  • Najlepsze źródła witaminy B3

    ...jadłospis tak, by królowały w nim tłuste ryby: śledzie, makrele, flądry oraz rośliny strączkowe. Dobrym źródłem są też jaja, sery dojrzewające oraz przetwory mleczne. Zdarza się jednak i tak, że mimo...

  • Pięć pokarmowych duetów ważnych dla twojego zdrowia

    ..., jeśli wypijesz jogurt czy zjesz trochę sera (ważne jest białko mleczne). Śledź i świeża mięta Uzupełniasz poziom witaminy D3 w organizmie i często jadasz śledzie, makrelę, tuńczyka i dorsza, które...

  • Siedem oznak kamicy nerkowej

    ..., wywary mięsne, galaretki, śledzie, sardynki, nasiona roślin strączkowych, kakao, kawa, herbata). Alkalizuj mocz, spożywając produkty mleczne, warzywa i owoce.

  • Menu na obniżenie cholesterolu

    ...najmniej dwa razy w tygodniu jedz tłuste ryby morskie. Polecane są zwłaszcza: śledzie, makrela, czy łosoś (są bogate w kwasy tłuszczowe omega-3 ). Dobrym wyborem będzie także dorsz, flądra, sola, morszczuk czy halibut. Każdego dnia jedz produkty mleczne o obniżonej zawartości tłuszczu, zwłaszcza jogurty i kefiry. Jedz orzechy i nasiona. Szczególnie migdały, orzechy włoskie, poza tym siemię...

  • Leki pod kontrolą. Przyjmujmy je bezpiecznie

    .... Podobnie mleko i napoje mleczne nie nadają się do popijania leków na osteoporozę czy antybiotyków. Na cenzurowanym są soki, zwłaszcza grejfrutowy. Zawiera on naringeninę - związek, który może wywołać(...) niedociśnienia, a nawet niewydolności serca. Tłuszcz pochodzenia zwierzęcego nasila też działanie leków neurologicznych, psychiatrycznych z diazepamem. ✔ Sery pleśniowe, śledzie, banany, awokado, czekolada mają...

  • Zadbaj o mocne kości

    ...krowiego, spróbuj zastąpić je kozim - jest łagodniejsze dla organizmu. W przypadku, gdy gorzej trawisz produkty mleczne możesz wraz z nimi łykać dodatkowo enzymy trawienne - laktazę (do kupienia(...) D, uzupełniaj jadłospis w bogate w nią morskie ryby - śledzie, łososie, makrele (zwłaszcza te z puszki z ośćmi), tuńczyki, szprotki, czy sardynki. By dostarczyć organizmowi odpowiednią ilość witaminy...

  • Jak zapobiegać osteoporozie

    ...powinny być produkty mleczne. Pochodzący z nich wapń jest najlepiej przyswajany - aż w 30 proc. Najbogatsze w wapń są żółte sery. Zawierają 10 razy więcej wapnia niż sery twarogowe. Niestety, są(...), śledzie, ryby w puszce, np. sardynki, tuńczyk i szprotki w sosie własnym lub pomidorowym (nie w oleju!). Wybierając np. sardynki z puszki, zjadajmy je ze szkieletem, bo głównie on zawiera wapń...

  • Celebruj, jedz, kochaj, żyj! O śródziemnomorskiej diecie

    ...jeść choćby dwa razy w tygodniu. Szczególnie polecane, ze względu na dużą zawartość dobroczynnych kwasów omega-3, są łososie, anchois, śledzie, tuńczyk i sardynki. Jeżeli wybieramy ryby w puszce, zwracajmy uwagę na to, by towarzyszyła im dobra oliwa. Produkty mleczne, jaja i drób należy jeść tylko w małych ilościach. Jogurty oraz sery zawierają nasycone kwasy tłuszczowe, stąd zalecane...

  • Młoda i w formie na dłużej!

    ...ułatwi, ale... do codziennej diety włączmy też produkty bogate w wapń, fosfor i witaminę D. Są to: przetwory mleczne, szproty, sardynki, śledzie, dorsz, jajka, razowe pieczywo, kasze i orzechy. Nasze...

  • Witamina D wzmacnia odporność  i chroni układ krążenia

    D, konieczna jest codzienna, co najmniej 15 minutowa dawka słońca. Pewną jej ilość możemy dostarczyć też z jedzeniem. Najwięcej wit. D zawierają produkty mleczne i tłuste ryby morskie. Do menu włącz zatem: żółty ser, tuńczyka, śledzie, szprotki oraz żółtka jaj. Te produkty powinno się jeść przynajmniej dwa razy w tygodniu, zwłaszcza ryby. Najwięcej wit. D jest w węgorzu: 1200 j.m. w 100