• Informacje na temat:

    śledzie w pierzynkach

Artykuły na temat: śledzie w pierzynkach
  • ...pokrojoną cebulę. Wystudź. 2. Wymoczone śledzie osusz papierowym ręcznikiem i pokrój ukośnie na kawałki. Ułóż je w słoiku warstwami, oprószając świeżo mielonym czarnym pieprzem i przekładając cebulą. Zalej wystudzoną marynatą. Śledzie przechowuj w lodówce. 3. Jajka pokrój w kawałki. Przełóż do miski, dodaj chrzan, majonez i śmietanę. Rozdrobnij za pomocą blendera. Dopraw do smaku solą i pieprzem...

  • Składniki: 4 płaty śledziowe, 2 małe cebule, 2 buraki, 2 ziemniaki, 2 marchewki, jajka, łyżka oleju, majonez, pieprz, sól

  • Składniki na 4 porcje: • 4 duże śledzie z zalewy • pęczek szczypiorku • cebulka • 2 jabłka • 4 marchewki • 4 jajka • 2 buraki • duży słoik majonezu • sól • pieprz • natka do dekoracji.

  • Przykryj śledzia pierzynką. Goście będą pod wrażeniem

    Przygotowanie: Wymoczone przez kilka godzin śledzie osusz i pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Ziemniaki i marchew dokładnie wyszoruj i przełóż do garnka. Zalej wodą i gotuj do miękkości(...) ułóż warstwami: śledzie, oprószoną pieprzem marchew, majonez, ziemniaki, cebulę, znów warstwę majonezu, buraczki, a na końcu jajka. Wstaw potrawę na dłuższą chwilę do lodówki do "przegryzienia się...

  • Przygotowanie: Śledzie pokrój w kostkę. Buraczki zetrzyj na tarce i odciśnij sok (zachowaj go). Jabłka obierz, zetrzyj na tarce, skrop sokiem z cytryny(...), ponownie posmaruj majonezem. Układaj warstwami pokrojone śledzie i buraczki. Sałatkę wstaw do lodówki, a następnie wyjmij z formy i zdejmij folię. Czas przygotowania: 30 minut 310 kcal/1 porcja...

  • Śledzik pod pierzynką

    ..., - 8 filetów śledziowych (matiesów) Przygotowanie: 1.Śledzie pokroić w małą kostkę. 2. Buraczki zetrzeć na tarce,odcisnąć sok. Zachować. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny(...) ułożyć warstwę szczypiorku. Posmarować sosem, posypać jabłkami, ponownie posmarować majonezem. Jako kolejne warstwy układać: pokrojone śledzie i buraczki. 4. Gotową sałatkę wstawić do lodówki...

  • Jak świętowały gwiazdy?

    Karp smażony i w galarecie, barszcz, uszka, pierogi z kapustą, bigos, śledzie - te potrawy królowały na świątecznych stołach polskich gwiazd. Izabela Trojanowska, Marcin Daniec, Andrzej Krzywy i Radek Liszewski świętowali rodzinnie i tradycyjnie.

  • Matjasy – śledziowe rarytasy

    Tak, jak Włosi mają swoje carpaccio, a Hiszpanie tapasy, tak my na przystawkę mamy śledzie. I powinniśmy być z nich dumni. Te najpopularniejsze – czyli filety a’la matjasy – podawane pod różnymi postaciami są obowiązkowym punktem w świątecznym, karnawałowym i imieninowym menu każdego Polaka. Zanim jednak zabierzemy się do ich przyrządzania, warto poznać kilka matiasowych faktów…

  • Śledź - świąteczna przekąska

    Śledzie - ulubiona przekąska Polaków. Mają wszechstronne zastosowanie: od pikantnych koreczków, przez sałatki, po smażone filety. Na świąteczny stół pasują idealnie.

  • Polski świąteczny stół! Jakie potrawy przygotowujemy najczęściej?

    ..., aromatyczny barszcz czerwony (75%). Wśród ryb, które podajemy bliskim podczas Bożego Narodzenie dominują natomiast śledzie (70%). Te typowo wigilijne ryby podajemy na wiele różnych sposobów: śledzie(...) wydaniu i przygotujmy wykwintną sałatkę śledziową z jabłkami. Przyrządzanie tej świątecznej przystawki najlepiej zacząć trochę wcześniej – śledzie muszą moczyć się w mleku przynajmniej przez kilka godzin...

Przepisy na temat: śledzie w pierzynkach
  • Śledzie w pierzynce - przysłała Magda

    ...śledzie; cebula; ogórki kiszone; buraki; jajka...

  • Śledzik pod pierzynką

    ..., - 8 filetów śledziowych (matiesów) Przygotowanie: 1.Śledzie pokroić w małą kostkę. 2. Buraczki zetrzeć na tarce,odcisnąć sok. Zachować. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny(...) ułożyć warstwę szczypiorku. Posmarować sosem, posypać jabłkami, ponownie posmarować majonezem. Jako kolejne warstwy układać: pokrojone śledzie i buraczki. 4. Gotową sałatkę wstawić do lodówki...

  • ...śledzie solone (1 wiaderko), marchew - 3 sztuki, cebula - 2 sztuki duze! lub 3-4 mmniejsze, ziemniaki - 4 sztuki, jajka - 2-3 sztuki, majonez, przyprawy - pieprz i sól...