• Informacje na temat:

    ślimaczki z ciastem francuskim

Artykuły na temat: ślimaczki z ciastem francuskim
  • ...plastrów. 4. Powstałe ślimaczki poprzekładaj do papierowych papilotek na muffinki. Ułóż je na blaszce i wsuń do piekarnika rozgrzanego do 200 st. Piecz 15 min (jeśli ciasto zacznie zbyt szybko się rumienić, przykryj je kawałkiem folii aluminiowej). 5. Ślimaczki wystudź na kratce. Przed podaniem oprósz je mieszanką cukru pudru i cynamonu.

  • Składniki na 20 porcji: 35 dag mielonego mięsa mieszanego, 2 łyżki bazyliowego pesto, 1 strąk czerwonej papryki, 5 dag szpinaku, 3 łyżki oleju, 40 dag ciasta francuskiego, 10 dag sera typu feta, 1 jajko, mąka, sól, pieprz.

  • Składniki na 20 porcji: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego, mąka do podsypania, 15 dag marmolady lub gęstego dżemu z czerwonych porzeczek, 20 ml rumu lub innego aromatycznego alkoholu, 1 łyżka skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej

  • ...pokrój na plastry grubości około 3 cm. 2. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, ułóż ślimaczki w dość dużych odstępach. Jajko roztrzep, posmaruj ślimaczki, posyp rodzynkami i cukrem. Piekarnik rozgrzej do temp. 190°C. Wstaw blachę, piecz ok. 20 minut, aż ślimaczki będą miały złoty kolor. Ostudź. czas przygotowania 40 min, ilość porcji 20, cena za porcję 1,70 zł.

  • ...sezamu. Następnie pokrój w 2-centymetrowe plasterki. Powstałe ślimaczki ułóż na blasze. Piecz w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180° C około 30 minut. Danie podawaj udekorowane rukolą...

  • Składniki na 4-6 porcji: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 50 dag pieczarek, 1 cebula, 30 dag tartego żółtego sera, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, sól, pieprz, natka pietruszki

  • ...❶Płat francuskiego ciasta posmaruj twarożkiem. Przykryj plasterkami szynki oraz duszonymi pieczarkami. Zwiń. Potnij w grube plastry. ❷Ślimaczki...

  • Ślimaczki à la pizza

    Składniki: Płat ciasta francuskiego (ok. 270 g), szynka lub inna wędlina np. salami, starty żółty ser, 1/2 pęczka szczypiorku, suszone oregano, keczup.

  • Składniki na 10-12 sztuk: opakowanie świeżego ciasta francuskiego, 1 duża czerwona papryka, 8 suszonych pomidorów w oliwie, sól, pieprz, słodka i ostra mielona papryka, 2 łyżki oleju.

  • ...minut. Ślimaczki smakują równie dobrze na ciepło i na zimno. Jako dodatek możesz serwować sos czosnkowy albo ostry sos pomidorowy.

Wideo na temat: ślimaczki z ciastem francuskim
  • Czekoladowe ślimaczki z ciasta francuskiego

    Czekolada i delikatne ciasto - to idealne połączenie, które sprawdzi się przy każdej okazji! Tym razem przygotowaliśmy dla was prosty przepis na ciasteczka z gotowego ciasta francuskiego - to ekspresowy sposób na domowe wypieki, który warto znać na wypadek awaryjnych sytuacji! W parę chwil zrobicie przepyszne, świetnie wyglądające ciasteczka z czekoladą, które posmakują nie tylko najmłodszym. Przepis jest banalny!

Przepisy na temat: ślimaczki z ciastem francuskim
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego

    Szynkę pokroić w drobną kostkę, pieczarki w plasterki i podsmażyć na oleju.

  • Łososiowe ślimaczki

    .... Placek ciasno zwiń. Wierzch posmaruj pozostałym jajkiem z mlekiem. Rulon potnij na cienkie plasterki. Ślimaczki ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 15-20 minut, aż wierzchy ładnie się zrumienią. Gotowe ślimaczki ułóż na półmisku przybranym ziołami oraz listkami roszponki. Podawaj jako przekąskę lub dodatek do czystych zup.

  • Złociste ślimaczki

    Sposób przygotowania 1. Ciasto francuskie rozwiń i posmaruj je cienką warstwą keczupu  (zostaw po jednej stronie pasek 1 cm bez keczupu).  2. Rozłóż następnie plastry sera żółtego, na nim cienkie plasterki  pomidorów, a na tym plastry szynki.  3. Tak przygotowane ciasto z dodatkami zwiń w roladę. Następnie  pokrój ją na plastry o grubości ok. 2 cm. Powstałe "ślimaczki" rozłóż  na papierze do...

  • Pizzowe ślimaczki

    Czy może być coś lepszego niż przekąska, która łączy w sobie wspaniały smak i składniki dodające zdrowia? Nie! Sięgnij po serowe specjały, aby przygotować pyszną niespodziankę dla dzieci w dniu ich święta!

  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    .... Ile ciasta do formy? Podczas pieczenia dobrze wyrobiona drożdżowa baba zdrowo rośnie. Dlatego ciastem napełnij foremkę do połowy. Gdy nie masz czasu: Świeże drożdże zastąp suchymi. Nie robi się(...) posmaruj ją odrobiną miodu. Mniej tłusta: Biała kiełbasa będzie znacznie chudsza, jeśli w trakcie pieczenia jeszcze raz ją nakłujesz. Efektownie podana: Kiełbaskę zwiń w ślimaczki i każdy zepnij...