• Informacje na temat:

    smaczne zapiekanki z pieczywa

Artykuły na temat: smaczne zapiekanki z pieczywa
  • Prosta letnia zapiekanka: cukinia, szparagi, pomidory

    ..., pokryc serem i zapiec 15 minut w 200°C... Podawac z pieczywem, i lekkim trunkiem. Smacznego.

  • ...żółtym (tartym lub w plastrach), pomidorem czy pieczarkami. 2. Chlebowa zapiekanka Pokrojone w kostkę lub na kromki pieczywo – to baza zapiekanki. Dodatki dobierasz według uznania! Mogą to być(...) z grzankami z pieczywa. Pokrój czerstwy chleb i opiecz na suchej patelni lub z oliwą. 9. Smażony w jajku Kromki można obtoczyć w roztrzepanym, doprawionym solą oraz pieprzem jajku i usmażyć na...

  • Z tych małych rybek można przyrządzić sporo smacznych dań, na przykład sos do makaronu, dip lub pastę do chleba, dodać je do sałatki czy zapiekanki.

  • Dobre pomysły na kiełbasę

    W zapiekance, w gorącej zupie albo z piekarnika... Smacznego!

  • Pachnie świeżym mlekiem i ma niepowtarzalny, słodkawo-maślany smak. Doskonale sprawdza się w daniach makaronowych, ziemniaczanych zapiekankach i włoskim risotto.

  • Lekkie przekąski

    Lekkie, smaczne i kolorowe przekąski na zimno dla każdego, w sam raz na lato;-)

  • Co z tym glutenem?

    ...pieczywo pełnoziarniste, najlepiej żytnie lub mieszane na zakwasie. Zwykłe makarony zastąp zrobionymi z mąki z pełnego przemiału. 2. Produkty bezglutenowe nie są ani tak zdrowe, ani smaczne. Za to...

  • Tuńczyka najczęściej dodajemy do wiosennych sałatek, bo jest niskokaloryczny. Warto jednak skusić się na inne dania z tą smaczną rybą – także na ciepło.

  • Kolacja na dobry sen malucha

    ...kolację także kanapeczkę, np. z gotowaną chudą wędliną czy twarożkiem. Przygotowując taką przekąskę, sięgaj po różne rodzaje pieczywa, np. graham na przemian z białym. Malcowi po 2. roku możesz...

  • Mała główka, a ileż smaku!

    Brukselka nie musi być gorzka i brunatnozielona po ugotowaniu. Zobacz, jak łatwo ją przyrządzić i jaka może być smaczna.

Przepisy na temat: smaczne zapiekanki z pieczywa
  • Proste dania na cały tydzień

    Smaczne i sycące!

  • Pieczarki na 10 sposobów

    Zupy, pyszne i eleganckie przekąski, aromatyczne zapiekanki, kanapki, sałatki... A wszystko to możesz wyczarować z dodatkiem tych grzybów!

  • Jarmuż – przysmak, który kocha przymrozki

    Ujemne temperatury nie sprzyjają różnorodności w diecie. Jednak jesienią w sklepach znaleźć można wiele warzyw, których pełnia sezonu przypada właśnie na początek najzimniejszych miesięcy w roku. Na ich czele stoi jarmuż – uniwersalny, smaczny i pełen nieocenionych dla zdrowia składników odżywczych. Dzięki pierwszym przymrozkom utraci swą charakterystyczną gorycz, dlatego warto czym prędzej poznać jego wyjątkowe kulinarne możliwości.

  • Tunezyjska uczta - smaki trzech kultur

    Gwarantem ciekawej i smacznej kuchni jest zazwyczaj bogata historia regionu i rządzących nim wpływów. Tunezja, należąca kolejno do Imperium Rzymskiego, Imperium Osmańskiego i Francji, dziś może poszczycić się specjałami łączącymi w sobie co najmniej smaki tych trzech kultur. Wyraziste przyprawy, papryka, jagnięcina i owoce morza występują tu obok jajek, ziemniaków oraz… pysznego wina (produkowane...

  • Jak wykorzystać wczorajszy chleb? Najlepsze przepisy!

    To zdarza się w każdym domu. Chleb z poprzedniego dnia jest jeszcze na tyle dobry, że nie chcemy go wyrzucać, ale do kanapek najchętniej użylibyśmy pachnącego pieczywa prosto z piekarni. Co robić w takiej sytuacji? Marnować żywność i pieniądze, wyrzucając dobry chleb, czy katować się jedząc niesmaczne posiłki? I z takiej, wydawałby się patowej sytuacji, jest wyjście. Chleb, który stracił...

  • Jedna ryba - dziesięć przepisów

    Tuńczyka najczęściej dodajemy do wiosennych sałatek, bo jest niskokaloryczny. Warto jednak skusić się na inne dania z tą smaczną rybą – także na ciepło.

  • Pokochaj brukselkę! Tym przepisom nie sposób się oprzeć

    ...i pomidor tworzą zgrany duet. To połączenie proste, ale niemal wykwintne w smaku. Ta pasta pasuje nie tylko do pieczywa. Może sprawdzić się jako dip, na przykład do chipsów i kurczaka. Składniki: 150

  • Sery na talerzach Europejczyków

    W zależności od części Europy oraz danego regionu, sery spożywane są w innej formie. Różnią się nie tylko nazwami, konsystencją i smakiem, ale przede wszystkim sposobem podania. Uwarunkowana kulturowo tradycja podania sera, to często samo sedno smakowania tego produktu. Nie każdy ser bowiem spożywany jest jako dodatek do pieczywa lub składnik podkreślający smak dania. O ile w Polsce najczęściej...

  • Mało znane warzywa, które świetnie odchudzają

    ...wchłanianie witamin zawartych w warzywach); zaś bardzo miękkie - do smarowania pieczywa. Ekstrarada: kupiłaś niedojrzałe awokado? Owiń je w papier i pozostaw w temperaturze pokojowej. Dojrzeje w ciągu(...) około 30 kcal w 10 dag. Wyjątkowa zaleta: przeciwzapalny, antybakteryjny, chroni wątrobę. Zastosowanie: na surówki, zapiekanki lub do duszenia na jarzynkę. Ekstrarada: należy kupować jędrne bulwy...