• Informacje na temat:

    smażenie ciasta

Artykuły na temat: smażenie ciasta
  • ...małym ogniu ok. 10 minut. Jeśli w przykrywce patelni jest dziurka, zatykam ją folią spożywczą, żeby powietrze nie uciekało. Gdy góra ciasta się zetnie, odwracam placek i dosmażam z drugiej strony...

  • ...1. Wszystkie składniki ciasta wkładam do wysokiego naczynia i miksuję na jednolite ciasto (uwaga, na początek dodaję tylko 1 szkl. mąki, ciasto powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego i jeśli jest za rzadkie, dodaję jeszcze ok. 1/2 szk. mąki). Naczynie z ciastem przykrywam folią, wstawiam na 1 godz. do lodówki. 2. W garnku mocno rozgrzewam olej...

  • Składniki na 25 porcji: 20 dag mąki pszennej, 10 dag masła, 4 jajka, szczypta soli, olej do smażenia w głębokim tłuszczu, 1 opakowanie lukru

  • Ciasto: ●500 g mąki ●jajko ●łyżka oleju ●szczypta soli ●niepełna szklanka ciepłej wody. Farsz: ●2 cebule ●2 ząbki czosnku ●1 kg miel. twarogu ●3 łyżki siekanych mieszanych ziół ●sól, pieprz ●ostra papryka ●2 żółtka jajka ●łyżka masła ●olej do głębokiego smażenia ●zioła do dekoracji ●300 g pomidorów

  • Cztery lub pięć jabłek kwaskowych i kruchych, najlepiej antonówek, obrać z łup, wydrążyć środki i pokrajać w talarki. Osobno przygotować następujące ciasto:...

  • .... 4. Wkładamy ciastka partiami, nie za dużo na raz. Inaczej temperatura zbytnio się obniży i tłuszcz w nie wsiąknie. Faworki będą go wchłaniać mniej, gdy do ciasta dodamy łyżkę wódki, spirytusu albo...

  • Składniki na 10 porcji: Zakupy: 30–40 dag mąki pszennej, 6 żółtek, 2 łyżki cukru pudru, 4,5 łyżki kwaśnej śmietany, 2 łyżki rumu, 1,5 łyżki masła, kilka łyżek marmolady różanej, olej do głębokiego smażenia, cukier puder do oprószenia.

  • Składniki na 4 porcje: Ciasto: 50 dag mąki, 2 jajka, sól, 2 łyżki oleju, ok. szklanki ciepłej wody. Farsz: 60 dag mięsa wieprzowego (z zupy), 1 sucha bułka, 1 żółtko, 2 cebule, sól, pieprz. Jarzynka: 1 główka kapusty, 1 pęczek koperku, 4 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 1 cebula.

  • ...wanilinowy oraz cynamon, wymieszaj. Dodaj ubite białka, delikatnie wymieszaj na jednolitą masę. 2. Z ciasta wilgotnymi dłońmi uformuj kulkę, delikatnie oprósz mąką a następnie spłaszcz. W ten sam sposób przygotuj placuszki z pozostałego ciasta. Na patelni rozgrzej olej, włóż placuszki. Smaż z obu stron na złoty kolor. Usmażone serniczki ułóż na papierowym ręczniku kuchennym, by osączyć je z nadmiaru...

  • Składniki na 6 porcji Na ciasto: 50 dag mąki • jajko • łyżka oleju • niepełna szklanka ciepłej wody • szczypta soli. Farsz: • 2 cebule • 1 kg mielonego sera • 3 łyżki posiekanych mieszanych ziół (albo natki oraz koperku) • łyżka masła • 2 żółtka • olej do głębokiego smażenia • ostra papryka • sól • pieprz• 30 dag pomidorów • kilka gałązek rozmarynu

Zdjęcia na temat: smażenie ciasta
Wideo na temat: smażenie ciasta
  • Ciasto maślane na trzy sposoby. Przepisy Piotra Kucharskiego

    Ciasto maślane królowało w kuchni "Dzień Dobry TVN". Kucharz Piotr Kucharski przygotował: śniadaniowe bułeczki "Pluszki", wytrawne bułki serowo-orzechowe oraz smażone ciasto z kurczakiem po afrykańsku.

  • Sezon na szparagi w kuchni Andrzeja Polana

    Andrzej Polan przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania ze szparagami. Na stole pojawiły się: smażone szparagi, curry ze szparagami oraz ciasto francuskie, szparagi, bundz i wędzony boczek. Dlaczego prowadzący program Marcin Meller nie lubi szparagów? (DDTVN/x-news)

  • Ocet w kuchni Jana Kuronia. Jakie potrawy przygotował?

    Kucharz Jan Kuroń wyjaśnił w "Dzień Dobry TVN" jak wykorzystać ocet w kuchni. Przygotował dania takie jak: grillowane szparagi z winegretem na bazie octu, łosoś zapiekany z ziemniakami oraz szparagami o mocnym, tymiankowym aromacie, smażone polędwiczki wieprzowe, duszone w sosie jabłkowo–octowym z dodatkiem syropu klonowego oraz ciasto czekoladowe.

Przepisy na temat: smażenie ciasta
  • Smażone roladki

    ..., kawałki ryby. Na płaski talerz nalej wodę. Zanurzaj w niej po 1 arkuszu papieru, a gdy zmięknie, kładź go na blacie i nakładaj po porcji farszu (ciasta filo nie mocz). Zwijaj, zaczynając od zawinięcia...

  • Smażone pierożki serowe

    Sposób przygotowania CIASTO: Składniki ciasta mieszamy, zagniatamy, odstawiamy na ok. 30 minut. W misce mieszamy składniki nadzienia. Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek, wykrawamy krążki, nakładamy nadzienie, brzegi lekko zwilżamy wodą, składamy pierożki na pół i zlepiamy je tworząc ozdobną falbankę. Pierożki smażymy na dobrze rozgrzanej oliwie na rumiano. Zajadamy gorące!

  • Smażone pierożki

    Ulubione ciasto na pierogi (może być opakowanie cienkiego ciasta do pierożków wonton – większość hipermarketów i sklepów z asortymentem azjatyckim, ok. 7-8 zł lub zwykłe ciasto na pierogi – pierożki(...), przesmaż razem. Dołóż startą (lub pogniecioną widelcem) ugotowaną marchewkę, wymieszaj. Na koniec dołóż mięso, dopraw solą, pieprzem, kuminem i papryką.  2. Na kawałki ciasta (kupnego wonton lub zwykłego...

  • Warzywa smażone w cieście

    Wyśmienite na przekąskę albo jako dodatek do mięsa.

  • Udka smażone w piwnym cieście

    Najlepiej smakują z ziemniakami

  • Jabłka smażone w cieście

    Danie po staropolsku.

  • Smażony kalafior

    ...ciasta. Różyczki kalafiora zanurzać w cieście i smażyć w głębokim tłuszczu. Osączyć na papierowych ręcznikach. Podawać z przygotowanymi sosami.

  • Ciasto bez pieczenia

    Gdy nie dysponujemy czasem albo wielkim talentem kulinarnym idealnym rozwiązaniem jest ciasto bez pieczenia, jak tort sublokatorski na bazie masy czekoladowej i migdałowej. Można go podawać z różnorodnymi dodatkami.

  • Słone ciasto z fetą i bakłażanem

    Zwykle nie znamy zbyt wiele sposobów na wykorzystanie bakłażana. Grillujemy go, pieczemy albo faszerujemy. A jest to także fantastyczny dodatek do ciasta, pełnego ziół i wzbogaconego serami(...). Witaminy C, A i witaminy z grupy B warzywo zawiera w niewielkich ilościach. Do przygotowania wytrawnego ciasta potrzebujemy: 400 g małych bakłażanów, 200 g fety, 150 g mąki, 3 jajka, 120 ml śmietanki...

  • Żurawinowe ciasto z kurczakiem

    Zaskakujący przepis!

Dyskusje na temat: smażenie ciasta
  • Re: Czy to prawda, że zielona kawa odchudza?

    nie da. Odstawił całkowicie chipsy, jakieś piwko, jakiś napój gazowy. Troszkę więcej ruchu plus gotowanie a nie smażenie. Moja mama: nigdy nie piła napojów słodzonych ani piwa, więc nie miała co odstawiać. Przestała podjadać w tyg. ciastka. Jedyny dzień w tygodniu kiedy pozwalają sobie na rozpustę: niedziela - jeden, dwa kawałki ciasta, ewentualnie lody. Schudła 20 kg.W znacznej mierze dzięki

  •  Re:  Smażenie na glębokim tluszczu

    Do ciasta należy dodać trochę alkoholu (1-2łyżeczki w zależności od ilości) lub jeśli nie ma to trochę octu.

  • Re: Ciasta,ciasta,i ciasteczk,czy ktos tu gotuje.

    Dla mnie też przyjemniejsze jest gotowanie,smażenie i przygotowanie sałatek i surówek, przystawek,zakąsek oraz sporządzanie nalewek, drinków i napojów, a ciasta zostawiam dla piekarzy i ciastkarzy:)

  • Re: Pomoc potrzebna w kwestii paczkow :)

    Po pierwsze nie olej, tylko smalec, znosi długie smażenie w wysokiej temperaturze, a nie zmienia smaku ciasta. Po drugie, zdecydowanie drożdże świeże. Po trzecie, najlepiej nadziewać marmoladą (gęstą, specjalnie do wypieków), przed smażeniem (wyciąć szklanka kółeczka, na środku jednego położyc marmoladę, brzegi posmarować białkiem, przykryć drugim kółeczkiem), wspaniale "wkomponuje" sie w ciasto

  • Re: paczki

    były idealne: 1.Do ciasta dodać kieliszek spirytusu lub łyżkę octu, aby ograniczyć wchłanianie tłuszczu. Pączki muszą być dobrze wyrośnięte i starannie zlepione, aby nadzienie nie wypływało do(...) - przypalą się z wierzchu, a w środku pozostaną surowe. Aby dobrze sprawdzić, czy tłuszcz osiągnął właściwą temperaturę, należy wrzucić do garnka kawałek ciasta. Jeśli od razu wypłynie, można zmniejszyć

  • Re: Szybkie ciasto na pizzę

    Wicca multicooker naszej marki ma wiele przydatnych funkcji. Umożliwia on gotowanie, duszenie, pieczenie, smażenie, przygotowywania dań na parze, posiłków dla dzieci, domowego chleba, ciasta czy jogurtu. Pozdrawiam, Marta Kowalewska Online Ekspert marki PHILIPIAK

  • Re: ​ Martha Stewart: Koci manicure, ćwiczenia dla psa, wybieramy patelnię

    staropolski przepis mowi o patelni smarowanej skórka ze słoniny:) Natomiast można dodać trochę oliwy do samego ciasta. Smażenie na głebokim tłuszczu? ta... ale to sie nie nazywa naleśnik:) Pozdrawiam.

  • Re: Sekrety oleju kokosowego. Jaki ma wpływ na zdrowie?

    ale są zdziwieni ja używam oleju kokosowego od 2 lat do wszystkiego na całe włosy ciało peeing zęby - jama ustna płukanie,twarz pod oczy smażenie, do kaszki ciasta placków frytek, do kąpania ze solą himalajską,i po opalaniu jest genialny i zjadam 2 łyżeczki dziennie..można zamówić w internecie jest po 35 zł w promocji nierafinowany oczywiście.

  • Re: Naleśniki z młodą kapustą

    Miksowanie ciasta – min. 5 minut; Szatkowanie kapusty, siekanie cebuli, zagotowanie kapusty – 10 minut; Duszenie kapusty – 20 minut; Smażenie naleśników – 15-20 minut; Wykańczanie farszu, nadziewanie naleśników – 10 minut. Poza tym, naleśniki są bardziej elastyczne jeśli ciasto postoi dłużej niż 10 minut. Według mnie 20 minut na wykonanie dania podane w przepisie jest nie realne, wzięte z sufitu

  • Re: Jak przygotować naleśniki

    rozpływać, czyli prawie natychmiast zestawić patelnię nalać na tę plamkę nalewkę ciasta i poruszać patelnią tak by się równomiernie rozłożyło; opiec z obu stron. Potem na upieczony placek nałożyć wcześniej przygotowany farsz , lub powidła, serek itp . Zawinąć jak roladę lub złożyć na ćwiartkę , udekorować i podawać. Proste jak smażenie naleśnika. Smażę, zawijam i dekoruję piekąc jednocześnie na