• Informacje na temat:

    smazenie pieczarek

Artykuły na temat: smazenie pieczarek
  • Smażmy placki

    Zwykle jadamy ziemniaczane, ale pyszne są także z dodatkiem cukinii, marchewki i innych warzyw. Świetny pomysł na szybkie, letnie danie.

  • Stek z pieczarkami

    Polędwicę potnij na kawałki i posyp pieprzem. Plastry pieczarek podsmaż na oliwie. Gdy będą zrumienione i odparowane, dodaj masło. Chwilę smaż i odłóż...

  • Składniki: 12 kapeluszy pieczarek, oliwa, 10 dag chorizo, 5 dag sera typu feta, 1/4 szklanki mrożonego groszku, 2 łyżki płatków migdałowych, kilka gałązek natki, 2-3 łyżki jogurtu typu greckiego, sól, pieprz...

  • ...4 kawałki białej kiełbasy, 50 dag pieczarek, 3/4 puszki zielonego groszku, 2 białe cebule, 2 łyżki śmietany, 1 i 1/2 łyżki posiekanej natki, olej do smażenia, pieprz, sól. Marcin Kwiek z Faciszowej...

  • Składniki dla 4 osób: kilka małych kabaczków • 20 dag pieczarek • 10 dag kaszy jaglanej • czerwona papryka • pomarańczowa papryka • łyżka drobno posiekanej natki pietruszki • cebula dymka • olej do smażenia • 15 dag sera gouda • sól • pieprz.

  • Składniki: 2 kg schabu bez kości, 10 dag gotowanej szynki, 1 jajko, 20 dag pieczarek, 2 łyżki bułki tartej, sok z jednej cytryny, suszone zioła prowansalskie, sól, mielony pieprz, olej do smażenia i do posmarowania mięsa.

  • Jajka nadziewane  pieczarkami

    Składniki: 7 jajek, 25 dag pieczarek, mała cebula, pęczek natki pietruszki (zostawić trochę do dekoracji), 1/4 łyżeczki musztardy dijon, 7 łyżek majonezu, 3 rzodkiewki, papryka słodka, olej do smażenia, sól, pieprz.

  • Saszetki   z pieczarkami

    Składniki Opak. ciasta francuskiego, 30 dag pieczarek, 3 parówki, sól.

  • Schab nadziewany pieczarkami

    Składniki na 6 porcji: 1 i 1/2 kg schabu bez kości, 20 dag pieczarek, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, sok wyciśnięty z jednej cytryny, 1 łyżka musztardy sarepskiej, 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki, suszona szałwia, 1/2 pęczka natki pietruszki, sól, mielony czarny pieprz, olej do smażenia i do posmarowania mięsa.

  • Wszystko o pieczarkach

    Myć czy nie myć? Oferowane w sklepach czy na bazarkach pieczarki przeważnie są czyste. Wtedy przecieram je tylko papierowym ręcznikiem.

Przepisy na temat: smazenie pieczarek
  • Pieczarki faszerowane

    Sposób przygotowania 1. Z pieczarek wytnij ogonki i drobno je posiekaj. Szynkę i cebulę pokrój w kostkę. Rozgrzej masło klarowane, podsmaż cebulę z szynką, dodaj ogonki pieczarek, smaż, aż odparuje cała woda. Wsyp natkę pietruszki, prawie cały ser, przypraw solą i pieprzem.  2. Kapelusze pieczarek nadziewaj farszem. Posyp pozostałym serem. Zapiekaj 20 minut w temp. 180 st. C. Dekoruj pokrojoną...

  • Smażone pierożki

    Lubisz pierogi? Takie jeszcze bardziej podbiją twoje serce!

  • Warzywa smażone z kiełbaską

    Smaczne warzywa z mięsnym dodatkiem

  • Placki z pieczarkami

    Smaczne i chrupiące!

  • Omlet z pieczarkami

    Składniki dla 4 osób: 8 jajek 3 łyżki śmietany 1 łyżka masła 3 łyżki mąki 1 łyżka masła klarowanego 25 dag pieczarek cebula 10 dag sera gouda szczypior papryczka chilli sól pieprz Sposób przygotowania: 1. Pieczarki obierz, umyj, pokrój w plastry. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Cebulę i pieczarki usmaż na maśle klarowanym. Osącz z tłuszczu na...

  • Pieczarki z serem

    Składniki dla 4 osób: 8 dużych pieczarek 10 dag sera feta 2 średnie pomidory kilka gałązek tymianku grubo mielony pieprz sól Sposób przygotowania: 1. Pieczarki obierz, umyj, odkrój nóżki. Ser zetrzyj na tarce. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę, wyjmij pestki. Miąższ pokrój w kostkę. Fetę, pomidory i grubo mielony pieprz wymieszaj. 2. Farszem napełniaj pieczarki...

  • Roladki drobiowe z pieczarkami

    Sposób przygotowania 1. Pierś pokrój, rozbij, przypraw. Boczek i kilka pieczarek pokrój, podsmaż z koperkiem na maśle. Farsz układaj na mięsie, zwiń. Obtocz w mące, smaż. Przełóż do brytfanki.  2. Makaron ugotuj, przelej zimną wodą. Pieczarki i cebule drobno pokrój, podsmaż na oleju. Dodaj śmietanę, gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Duś kilka chwil. Sosem z pieczarkami zalej roladki. Zapiekaj...

  • Roladki z pieczarkami

    Pyszne i soczyste mięso

  • Jajka faszerowane pieczarkami

    Taka przystawka zachwyci również wegetarian.

  • Schabowe z pieczarkami

    Składniki: 80 dag schabu bez kości 30 dag pieczarek 1 cebula 3 jajka 2 łyżki tłuszczu sól pieprz bułka tarta natka pietruszki Przygotowanie: 1. Drobno pokrojone pieczarki i cebulę usmażyć i doprawić do smaku. Schab pokrojony na porcje doprawić i cienko rozbić. 2. Rozbite kotlety posypać natką pietruszki, na każdy nałożyć trochę smażonych pieczarek, zwinąć w rulon...