• Informacje na temat:

    smazone nadziewane pieczarki

Artykuły na temat: smazone nadziewane pieczarki
  • Jajka nadziewane  pieczarkami

    Przygotowanie 30 min • Porcja ok. 120 kcal • Koszt porcji ok. 1,80 zł • Przepis na 7 porcji. 1. Jajka gotuję na twardo, studzę i obieram. Przecinam, wyjmuję żółtka i rozgniatam je widelcem. Pieczarki i cebulę kroję w kosteczkę i podsmażam na oleju. Natkę siekam. Do żółtek dodaję ostudzone pieczarki, natkę, musztardę, łyżkę majonezu, doprawiam solą, pieprzem i papryką. Mieszam. 2. Farsz...

  • Schab nadziewany pieczarkami

    ...w chłodne miejsce na 15 minut. W tym czasie pieczarki oczyść, najlepiej pocierając wilgotną ściereczką, pokrój w drobną kosteczkę, skrop pozostałym sokiem z cytryny. Natkę umyj, osusz, oderwij listki i drobno je posiekaj. 2. Na patelni mocno rozgrzej olej, wrzuć pieczarki i mieszając, smaż kilka minut bez przykrycia. Odstaw do wystudzenia, a następnie wymieszaj grzyby z bułką tartą, natką oraz...

  • ...1. Schab kroję w plastry i lekko rozbijam. Oprószam solą, pieprzem i majerankiem. Wstawiam na minimum godzinę do lodówki. 2. Drobno pokrojone pieczarki podsmażam na gęsim smalcu. Dodaję posiekaną cebulę, imbir, sól. Starannie mieszam. 3. Nakładam porcje farszu na plastry schabu i zwijam go ciasno w roladki. Obtaczam w roztrzepanych jajkach oraz bułce tartej i smażę na...

  • ​Pieczarki nadziewane szałwiowym pęczakiem

    Pieczarki faszerowane powracają w naszym domu jak bumerang, zwłaszcza przy okazji spotkań towarzyskich, na których spodziewamy się wegetariańskich gości - pisze autorka przepisu Monika Walecka.

  • Koperty nadziewane pieczarkami

    Zagnieć elastyczne ciasto, dolewając ok. 250 ml ciepłego mleka. Kiedy wyrabiane ciasto zacznie odstawać od ścianek miski, przykryj je i odstaw do wyrośnięcia. 50 dag pieczarek oczyść, potnij na małe kawałki. Dużą cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na łyżce masła. Dołóż pieczarki, smaż razem kilka minut. Grzyby zdejmij z ognia. Wymieszaj z 2 łyżkami posiekanej natki i przypraw solą oraz pieprzem...

  • Omlet nadziewany szynką i pieczarkami

    ...spływać pod spód. 3. Plasterki gotowanej szynki pokroić w paseczki. Pieczarki oczyścić papierowym ręcznikiem, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, posiekać. Szczypiorek posiekać. 4. Na drugiej patelni rozgrzać pozostałe masło. Podsmażyć na nim pieczarki. Dołożyć cebulę. Smażyć chwilę, aż stanie się szklista. Posypać solą i pieprzem. Dolać bulion oraz śmietanę. Poczekać, aż całość zawrze, a wtedy...

  • Przygotuj nadzienie. Pieczarki obierz i pokrój w plasterki. Dymkę umyj i drobno posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej masło i podsmaż pieczarki. Dodaj cebulkę i wszystko razem podsmaż jeszcze przez dwie minuty. Nadzienie dopraw do smaku solą i pieprzem. Schłódź. Sałatę umyj, polej sosem i odstaw do lodówki, aby smaki się przegryzły. Ziemniaki obierz...

  • Składniki: 4 duże pieczarki, 6 łyżek startej cukinii, cebula, 2 łyżki oleju, 2 trójkąciki topionego sera (ziołowego), plaster żółtego sera, 2 plastry cukinii, sól, pieprz, przyprawa do sałatek lub ulubiony sos sałatkowy...

  • Składniki na 4 porcje: 2 średnie cukinie, ½ szklanki kaszy kuskus, ½ strąka czerwonej papryki, 3-4 pieczarki, 1 mała ugotowana marchewka, 2 gałązki grubego szczypioru, 1 mała cebula, olej, 5 dag startego sera żółtego np. gouda, 2 średnie pomidory, sól, pieprz.

  • ...1. Mąkę zmiksować z jajkami, mlekiem, wodą i szczyptą soli na dość rzadkie ciasto. Wlewać porcjami ciasto i smażyć naleśniki. 2. Pieczarki umyć, oczyścić, obrać, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, posiekać w kosteczkę. Rozgrzać w rondlu olej, zeszklić cebulę, dodać pieczarki, smażyć ok. 10 minut, po czym przykryć i dusić do miękkości. Doprawić solą i odrobiną pieprzu, wlać...

Przepisy na temat: smazone nadziewane pieczarki
  • Placki ziemniaczane nadziewane pieczarkami i cebulką

    Sposób przygotowania 1. Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce.Obierz cebulę i także zetrzyj na tarce. Ziemniaki i cebulę przełóż do miski, odlej nadmiar wody. Dodaj drożdże wymieszane ze śmietaną.Odstaw na 15 minut.   2. Dodaj do masy jajko, mąkę, serek, przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj. 3. Pieczarki i drugą cebulę pokrój w drobną kostkę, usmaż na rozgrzanym...

  • Pieczarki faszerowane

    Tą przekąską zaskoczysz gości!

  • Przygotowanie Zagnieść ciasto tak jak na pierogi. Pieczarki podsmażyć z cebulką i poczekać aż przestygnie. Potem zetrzeć ser żółty i wszystko razem wymieszać. Gotowy farsz doprawić. Lepić pierogi i nadziewać farszem. Tak ulepione pierogi obtoczyć w jajku a potem w bułce tartej. Tak przyrządzone smażyć na oleju aż do zezłocenia bułki tartej. Po usmażeniu podawać z czerwonym barszczykiem. Życzę...

  • Nadziewane ziemniaki z pieca

    .... C piekarniku. Pieczarki i pomidorki poprzekrawać na pół. Cebulę obrać i pokroić w kawałki. Boczek pokroić w paseczki. Boczek smażyć na patelni przez ok 3 minuty pod koniec dodać pomidorki, przesmażyć minutę i wszystko zdjąć z patelni. Następnie przesmażyć cebulę i pieczarki, dodać osączone kurki. Posypać mąką i zalać śmietaną. Zagotować ciągle mieszając. Stopniowo dolewać bulion. Wmieszać...

  • Roladki schabowe z pieczarkami

    .... Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, na to wrzucamy pokrojone w małą kostkę pieczarki. Smażymy je, aż woda wyparuje. Następnie dodajemy posiekaną w drobną kostkę cebulę. Gdy się cebula zeszkli...

  • Naleśniki wytrawne

    .... Boczniaki umyj, pokrój w cząstki, pieczarki obierz, umyj, większe pokrój w cząstki. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. 2. Na patelni rozgrzej olej, smaż cebulę, pieczarki i boczniaki. Dodaj pokrojony w drobną kostkę ser, śmietanę, jogurt, gałkę, sól i pieprz. Duś. Do naleśników nakładaj pieczarki z sosem, zawijaj. Podawaj z natką, sałatą, pomidorami. Czas przygotowania: ok. 40 minut...

  • 10 łatwych przepisów z cebuli

    Warzywo, które kojarzy się z oszczędną, surową kuchnią, może być bazą... eleganckich i oryginalnych dań lub znakomitym dodatkiem!

  • Jak przyrządzić smaczne dania z wątróbki?

    ...sól, pieprz 50 ml bulionu 50 g śmietany   Przygotowanie: Cebulkę pokroić, pieczarki i pomidory poprzekrawać na pół. Wątrobę pokroić w grubą kostkę. 10 g tłuszczu rozgrzać na patelni i smażyć wątrobę 1-2 minuty. Dodać pieczarki, a następnie zieloną cebulkę, pomidory, cebulki marynowane i krótko przesmażyć. Doprawić solą i pieprzem, zalać bulionem i śmietaną. Gotować 1 minutę...

  • Sos pomidorowy na 4 sposoby

    ...:  Orzeszki piniowe uprażyć na patelni bez tłuszczu. Pieczarki poprzekrawać na pół i smażyć na oleju przez 3-4 minuty, doprawić solą i pieprzem. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać...

  • Soczyste szaszłyki

    ...i pieczarki. Szaszłyki smażyć na patelni przez około 8 minut z każdej strony. Podawać je z sosem jogurtowym. Porcja - 280 kcal Przygotowanie: 45 minut Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się! Lubisz potrawy...