• Informacje na temat:

    smazone zeberka i kapusta zasmazana

Artykuły na temat: smazone zeberka i kapusta zasmazana
  • Skład na 4 porcje: ● 800 g żeberek wieprzowych ● 2 cebule ● 2 liście laurowe ● 4-5 ziarenek ziela angielskiego ● 3 łyżki oleju lub oliwy, którą można podgrzewać, np. z wytłoków oliwnych sansa lub rafinowanej pure ● sól i pieprz ●1 szklanka wody

  • Soczyste żeberka

    Grillowane w marynacie, smażone z ziołami albo duszone w kremowy sosie.... Żeberka możesz przyrządzić na wiele sposobów. Wszystkie są pyszne.

  • Przepis na tradycyjne polskie żeberka na 6 sposobów

    ...kapustę. • Całość przypraw solą, pieprzem, majerankiem, dodaj listek laurowy. Wymieszaj i duś wolno, kilka razy mieszając. • W czasie, gdy kapusta się dusi, oczyść marchewkę i zetrzyj ją na grubej tarce lub pokrój w drobną kostkę. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju i przesmaż na nim marchewkę. • Gdy kapusta nieco zmniejszy swą objętość, dodaj do niej przesmażoną marchewkę i pokrojone w kostkę...

Przepisy na temat: smazone zeberka i kapusta zasmazana
  • Tradycyjne polskie żeberka na 6 sposobów

    ...kapustę. • Całość przypraw solą, pieprzem, majerankiem, dodaj listek laurowy. Wymieszaj i duś wolno, kilka razy mieszając. • W czasie, gdy kapusta się dusi, oczyść marchewkę i zetrzyj ją na grubej tarce lub pokrój w drobną kostkę. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju i przesmaż na nim marchewkę. • Gdy kapusta nieco zmniejszy swą objętość, dodaj do niej przesmażoną marchewkę i pokrojone w kostkę...