• Informacje na temat:

    smażymy na maśle polędwica wołowa

Artykuły na temat: smażymy na maśle polędwica wołowa
  • Tournedos a la rossini z koniakiem

    ..., - bagietka Przygotowanie: Na sklarowanym maśle usmażyć grube kawałki polędwicy (ok. 4-5 centymetrów grubości), dodać 15 g pasty truflowej, podlać koniakiem. Tak usmażone tournedos owinąć w folię aluminiową i odstawić w ciepłe miejsce. Na sklarowanym maśle pozostałym po smażeniu mięsa zrobić grzanki z pokrojonej bagietki. Posmarować 5 g pasty truflowej. Na patelni bez tłuszczu usmażyć plastry...

  • Jesień, chce się jeść!

    ...porcji zupy wsyp po łyżce chrupiącego popcornu. Grillowana polędwica wołowa z zapiekanką ziemniaczaną i karmelizowaną cebulą Oczyszczoną polędwicę natrzyj oliwą, solą i pieprzem, włóż do miseczki(...), lekko posolonej i pocukrzonej wodzie, podsmaż je delikatnie na maśle, dopraw do smaku. Podawaj polędwicę pokrojoną w plastry z zapiekanką ziemniaczaną, kurkami, romanescu, karmelizowaną cebulą i sosem...

  • Kolorowe sałatki na letnie obiady

    .... - Liście szpinaku umyj, osusz. Przeduś je lekko na maśle, dopraw do smaku, na końcu  dodając łyżkę śmietany. - Oliwki pokrój w krążki, pomidory suszone w oleju osącz z zalewy i podziel na mniejsze...

  • Kuchnia rosyjska

    ...uformować wałek, pokroić na równe plastry. Z każdego plastra ugnieść kulkę. 2. Mięso obsmażyć na maśle i zemleć. Obrać cebulę, posiekać, zeszklić na maśle. Podsypać mąką. Zasmażkę rozprowadzić z odrobiną...

  • ...g sklarowanego masła, - 50 ml koniaku, - sól, - pieprz, - bagietka Przygotowanie: Na sklarowanym maśle usmażyć grube kawałki polędwicy (ok. 4-5 centymetrów grubości), dodać 15 g pasty truflowej, podlać koniakiem. Tak usmażone tournedos owinąć w folię aluminiową i odstawić w ciepłe miejsce. Na sklarowanym maśle pozostałym po smażeniu mięsa zrobić grzanki z pokrojonej bagietki. Posmarować 5 g pasty...

Przepisy na temat: smażymy na maśle polędwica wołowa
  • Tournedos a la rossini

    ..., - bagietka Przygotowanie: Na sklarowanym maśle usmażyć grube kawałki polędwicy (ok. 4-5 centymetrów grubości), dodać 15 g pasty truflowej, podlać koniakiem. Tak usmażone tournedos owinąć w folię aluminiową i odstawić w ciepłe miejsce. Na sklarowanym maśle pozostałym po smażeniu mięsa zrobić grzanki z pokrojonej bagietki. Posmarować 5 g pasty truflowej. Na patelni bez tłuszczu usmażyć plastry...

  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    ...wodzie al dente (na półtwardo). Osącz, ostudź. - Liście szpinaku umyj, osusz. Przeduś je lekko na maśle, dopraw do smaku, na końcu  dodając łyżkę śmietany. - Oliwki pokrój w krążki, pomidory suszone...

  • Kolacje z pięciu stron świata

    ...g sklarowanego masła, - 50 ml koniaku, - sól, - pieprz, - bagietka Przygotowanie: Na sklarowanym maśle usmażyć grube kawałki polędwicy (ok. 4-5 centymetrów grubości), dodać 15 g pasty truflowej, podlać koniakiem. Tak usmażone tournedos owinąć w folię aluminiową i odstawić w ciepłe miejsce. Na sklarowanym maśle pozostałym po smażeniu mięsa zrobić grzanki z pokrojonej bagietki. Posmarować 5 g pasty...

Dyskusje na temat: smażymy na maśle polędwica wołowa
  •  Re:  Strogonow

    witajcie. myślę że znam sposób przygotowania tej potrawy najbardziej zbliżony do orginału bierzemy delikatne mięso najlepsza polędwica wołowa środkowa, idealna jest też z dzika, świetnie smakuje jagnięcina/chodzi o to że tej potrawy nie dusimy/kroimy w plastry, rozgniatamy ręką, a następnie kroimy paski. mięso smażymy małymi porcjami na maśle/ nie może puścić soku/ przekładamy do garnka. na tym