• Informacje na temat:

    smietana kremówka i serek homogenizowany

Artykuły na temat: smietana kremówka i serek homogenizowany
  • Składniki: 1/2 kg mąki, 1 jajko, szczypta soli, 35 dag malin (lub innych drobnych owoców sezonowych), 2-3 łyżki płatków migdałowych, 15 dag homogenizowanego serka waniliowego, kremówka, cukier...

  • Składniki na 4 porcje: ■ 2 serki waniliowe homogenizowane ■ 330 ml śmietanki kremówki 30% ■ 2 łyżki cukru pudru ■ 3 galaretki wiśniowe ■ 3 szklanki jagód ■ opakowanie małych biszkoptów.

  • ...serek homogenizowany, zmiksuj. Dodaj ubitą kremówkę, wymieszaj. Masą napełnij schłodzone szklaneczki, udekoruj pozostałą śmietaną i np. startą czekoladą, waflową rurką, ciastkami. Przepis przysłała...

  • ...1. Serek homogenizowany wymieszaj z mascarpone i śmietaną, ubij. Masło utrzyj z cukrem pudrem. Masę serową mieszaj i kolejno dodawaj żółtka. Kiedy dobrze połączą się z masą, domieszaj utarte masło. Czekoladę drobno zetrzyj. Dodaj do masy. Dolej rum. Wymieszaj. 2. Półokrągłą podłużną foremkę wyłóż lnianą ściereczką, tak by jej końce wystawały poza brzegi. Nałóż masę na paschę...

  • Składniki na 6 porcji: 40 dag mięsa mielonego, 40 dag piure z ziemniaków, 2 marchewki, czerwona papryka, 25 dag twarożku homogenizowanego, 3 jajka, 100 ml śmietany kremówki, 2 łyżki posiekanej bazylii, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, olej.

  • Przygotowanie: 1. Żelatynę zalej 1/4 szklanki wrzątku, starannie wymieszaj i odstaw, by dobrze przestygła (jeśli żelatyna będzie zbyt ciepła, śmietana zwarzy się). Schłodzoną kremówkę przelej do wysokiego naczynia i ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodawaj małymi porcjami przestudzoną żelatynę i miksuj jeszcze chwilę. 2. Serek mascarpone przełóż do miski, dodaj cukier...

  • Składniki (na 10 porcji) 40–50 dag truskawek,3 jajka, 2/3 szkl. cukru, 7 łyżek mąki pszennej, 5 łyżek mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 5 łyżeczek żelatyny,1 op. galaretki truskawkowej,1 szkl. śmietany kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 4 homogenizowane serki waniliowe

  • Składniki: 1 i 3/4 szklanki mąki, 30 dag mielonego twarogu na sernik lub serka homogenizowanego, 4 jajka, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ew. sody, cukier waniliowy, 2 łyżki cukru, szczypta soli, 2-3 łyżki mleka, 200 ml śmietany kremówki, dowolne owoce do dekoracji (świeże lub z konfitury), olej do smażenia.

  • Słodkości na wielką okazję

    Desery po uroczystym obiedzie powinny być lekkie i puszyste. Krem maślany do tortu zastąp delikatniejszą masą z serka, bitej śmietany lub galaretką.

  • Przygotowanie: 30 min (plus czas chłodzenia); Porcja: 370 kcal; Cena porcji: 2,50 zł; Składniki na 10 porcji: 2 galaretki truskawkowe,po 1 galaretce...