• Informacje na temat:

    śmietanka waniliowa do tortu

Artykuły na temat: śmietanka waniliowa do tortu
  • Składniki na 12 porcji: Do ciasta: 4 jajka, 2/3 szkl. cukru pudru, cukier waniliowy, 2/3 szkl. mąki pszennej, łyżka spirytusu. Do przełożenia: 2 szkl. śmietany kremówki, 2 op. zagęstnika do śmietany typu śmietan-fix, 3 łyżki cukru pudru, 2 cukry waniliowe.

  • Tort czekoladowo-rumowy

    Skrop płynną czekoladą lub posyp kryształkami soli.

  • ..., przykryj ostatnim. Posmaruj wierzch tortu resztą kremu. Polej tort polewą czekoladową, posyp wiórkami kokosowymi. Poczekaj, aż polewa dobrze zastygnie. Wierzch tortu udekoruj ubitą na sztywno śmietanką...

  • Skład na formę o średnicy 24 cm: ● 150 g masła ● 8 jajek ● 1 i 1/4 szklanki cukru pudru ● 1 łyżka cukru waniliowego ● 200 g gorzkiej czekolady ● 1 szklanka mąki pszennej ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia ● szczypta soli Polewa: ● 200 g gorzkiej czekolady ● 2 łyżki śmietanki kremówki ● 1 łyżka masła ● 1 łyżka cukru pudru oraz ● 250 g marmolady morelowej ze słoiczka ● truskawki do dekoracji

  • Składniki na 12 porcji: szklanka mąki krupczatki, 2/3 szklanki mielonych orzechów laskowych, 3 łyżki cukru, kostka masła, żółtko, sól. Nadzienie: czubata łyżeczka żelatyny, budyń waniliowy, szklanka i mniej niż pół szklanki mleka, 8 łyżek cukru pudru, 2 cukry waniliowe, śmietanka kremówka (200 g), 5 gruszek, 150 ml białego wina, szklanka soku gruszkowego, 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, 7 łyżek...

  • Składniki na 12 porcji: 30 dag moreli, opakowanie śmietan-fixu, 2 opakowania kwaśnej śmietany, śmietanka kremówka, 3/4 szklanki cukru pudru, torebka cukru waniliowego, 1 i 1/2 opakowania podłużnych biszkoptów, olej i cukier puder. Wykończenie: 4-5 moreli, listki melisy do dekoracji.

  • Składniki na 12 porcji: pół tabliczki czekolady, 5 łyżek masła, 5 jajek, więcej niż pół szklanki cukru, nieco mniej niż szklanka mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, tłuszcz i mąka do formy. Krem: mały oczyszczony ananas, pół szklanki cukru, szklanka mleka, budyń waniliowy, kostka masła. Wykończenie: śmietanka kremówka, 10 dag masy marcepanowej, cukier puder, granat, kiwi.

  • Pasztet: 1,5 kg mięsa z królika, po pół kg surowego boczku i słoniny, pół kg drobiowej wątróbki, włoszczyzna, 2 duże przypalone cebule, 3 ziela angielskie,...

  • Pyszności z serka mascarpone

    Serek mascarpone idealnie nadaje się do wyrobu wspaniałych deserów, ciast i dań na słodko.

  • Włoskie desery

    W słodkim świecie włoskich deserów.

Przepisy na temat: śmietanka waniliowa do tortu