• Informacje na temat:

    śmietankowy poncz

Artykuły na temat: śmietankowy poncz
  • ..., nasącz ponczem. Posmaruj kremem śmietanowym. Ułóż ciemny biszkopt, nasącz, ułóż śmietanę. Tak postępuj z resztą placków. Boki i wierzch tortu posmaruj śmietana. Boki obłóż rurkami, wierzch posyp...

  • Biszkopt: po szklance cukru i mąki tortowej, 6 jajek, łyżeczka proszku do pieczenia. Masa budyniowa: duży budyń śmietankowy, 600 ml mleka, łyżka cukru, cukier waniliowy, 25 dag masła. Masa śmietanowa: pół litra śmietany kremówki, 3 łyżki cukru pudru, 10 dag białej czekolady, 25 dag mascarpone. Poncz: łyżka cukru pudru, sok z pół cytryny, 2 łyżki rumu. Ponadto: 200 ml konfitury jago dowej, gorzka...

  • .... Poncz: 1/2 szkl. wody posłodzonej miodem, sok z 1 cytryny, 30 ml wódki. Dekoracja: mielona kawa, czekoladowe drażetki.

  • Komunijne torty

    ...na 2-3 blaty i nasączamy je syropem (z cukru i wody z dodatkiem aromatu) lub ponczem (z osłodzonego naparu kawy), by tort był delikatny i wilgotny. Po przełożeniu kremem warstwy tortu układamy tak(...) masło, żółtko i szczyptę soli. Szybko zagnieść ciasto, owinąć folią spożywczą, wstawić na godzinę do lodówki. Twaróg (ewentualnie świeży serek śmietankowy) wymieszać z żółtkami, cukrem i cukrem...

Przepisy na temat: śmietankowy poncz
  • ...z ciastem. 3) Wlewamy do tortownicy o średnicy 21 cm. posmarowanej masłem i opudrowanej bułką tartą i pieczemy przez około 40 minut w temp. około 160 ºC. Poncz: Bierzemy szklankę wrzącej wody(...) 3 blaty i na każdym blacie tortu nasączonym ponczem rozsmarowujemy krem(około 8 czubatych łyżek). 6) Ozdabiamy boki tortu kremem i wiórkami z czekolady białej, a „koronę” tortu różyczkami z kremu...

  • ...o średnicy 21 cm. posmarowanej masłem i opudrowanej bułką tartą i pieczemy przez około 40 minut w temp. około 160 ºC. Poncz: Bierzemy 1 ¾ szklanki wrzącej wody (450g.) i zaparzamy w niej czarną herbatę(...) powstały krem w chłodziarce 4 godziny. 3) Tort przecinamy ostrym nożem na 3 blaty. 4) Na każdym blacie tortu nasączonym ponczem rozsmarowujemy krem (około 9 czubatych łyżek). 5) Ozdabiamy boki tortu...