• Informacje na temat:

    soczyste żeberka z ziemniakami

Artykuły na temat: soczyste żeberka z ziemniakami
  • Pomysły na... żeberka!

    Pachnące żeberka Składniki na 4-6 porcji: 1 i 1/2 kg żeberek wieprzowych, 1 słoik dżemu z pomarańczy, 1 szklanka ketchupu (najlepiej ostrego), 2 duże, soczyste pomarańcze, kilka gałązek świeżego tymianku, 1 cebula, 2-3 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, sól, pieprz, olej do smażenia. Żeberka umyć, oczyścić i podzielić na porcje. Cebule obrać, drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę...

  • Grillowane żebra w miodowej glazurze

    Marta Grycan zdradza swój przepis na soczyste żeberka.

  • Niedzielne mięso duszone

    Miękkie, soczyste, z aromatycznym sosem - jednym słowem: mięso duszone! Nasze trzy oryginalne receptury na drób, mięso królicze i wieprzowe obiecują rozkosze podniebienia.

  • Młoda kapusta

    ...udekorowane gałązkami tymianku ze świeżym pieczywem lub młodymi ziemniakami z wody. Kapuśniaczek Składniki na 4 porcje: główka młodej kapusty, pęczek młodej włoszczyzny, 2-3 młode ziemniaki, pęczek(...). Sałatka z młodej kapusty Składniki na 4 porcje: 1 mała główka młodej kapusty, pęczek koperku, 3 pomarańcze, kwaśne soczyste jabłko, sól, pieprz, 3 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny, łyżka...

Przepisy na temat: soczyste żeberka z ziemniakami
  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

  • Przepis na dobry sos

    ...ziemniaczanym purée. Żeberka w miodzie Masz ochotę na konkretne jesienne mięsne danie? Przygotuj soczyste żeberka z piekarnika. Mięso podziel na porcję, natrzyj solą, pieprzem oraz czosnkiem, polej...

Dyskusje na temat: soczyste żeberka z ziemniakami
  • Re: Halogen Oven przepisy.

    temperatury 1630C. Mięso natrzeć masłem i ułożyć na dolnym ruszcie kombiwaru. Piec około 40 minut z ziemniakami, do momentu aż będą gotowe. Podawać z groszkiem. Pokrojone mięso można polać sosem(...) naczynia, kotlety posmarować z wierzchu olejem. Zalecana temperatura smażenia 1800C przez 20 min. na niskim ruszcie. W połowie smażenia należy kotlety odwrócić. ŻEBERKA WOŁOWE W WINIE 1,6 kg