• Informacje na temat:

    sok z czereśni

Artykuły na temat: sok z czereśni
  • Składniki: 1 kg czereśni • szklanka cukru • pół laski wanilii • sok z połowy cytryny.

  • Składniki: 1 kg czereśni (zważonych już bez pestek), 25 dag cukru, sok z cytryny...

  • Składniki: 2 kg czerwonych czereśni, 1 pomarańcza, 40 dag cukru, 6 gwiazdek anyżu.

  • Składniki na 10 porcji: Ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki tortowej • 3 jajka • szklanka mleka • szklanka wody gazowanej • łyżka oleju • 1/2 łyżeczki soli. Farsz: 3/4 kg  wypestkowanych czereśni • 3/4 szklanki cukru • łyżka miodu • łyżka żelatyny • sok z cytryny • 500 g sera mascarpone • 250 ml słodkiej śmietany 30 proc. • 1 łyżka cukru pudru  • 2 łyżki żelatyny.

  • ...●40 dag czereśni ●2 łyżki słodkiego czerwonego wina ●1,5 łyżki cukru ●sok z cytryny ●serek mascarpone ●cukier puder ●jajko ●szczypta soli ●cukier waniliowy ●szkl. mąki ●po 1/2 szkl. mleka oraz wody ●olej...

  • Składniki: 1/2 kg czereśni, 1/2 kg wiśni, opakowanie cukru waniliowego, 4 łyżki cukru, sok z połowy cytryny, łyżka posiekanych pistacji, łyżka mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki kremówki, 2 łyżki drobnego cukru, szczypta cynamonu.

  • Składniki na 5 porcji, ciasto: ● szkl. mąki ● 2 jajka ● 2 szkl. mleka ● łyżka oleju ● sól ● łyżeczka cukru wanilinowego; farsz: ● 25 dag twarogu ● łyżka cukru ● łyżka śmietany ● łyżka cukru wanilinowego ● 30 dag czereśni ● polewa czekoladowa...

  • Składniki: 24 dag mąki, 23 dag cukru, 4 jajka, sól , cytryna, 15 dag masła, 60 dag białego sera , 5 dag wiórków kokosowych, 30 dag owo ców (np. czereśni, wiśni), 1 op. galaretki tortowej, 10 dag dżemu...

  • Składniki na 15 porcji: 15 dag masła • 2 szklanki mąki pszennej • 3 jajka • budyń waniliowy bez cukru • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • szklanka cukru • 50 dag czereśni • 10 dag płatków migdałowych • łyżka cukru pudru...

  • Makaron z sosem czereśniowym - w godzinę

    Składniki na 4 porcje" height="17" width="163"> - 600 g czereśni, - 250 ml soku winogronowego, - szczypta cynamonu, - 100 g cukru, - łyżka mąki ziemniaczanej,...

Przepisy na temat: sok z czereśni
  • Dżem czereśniowy

    Wydryluj czereśnie i zasyp cukrem. Odstaw, by puściły sok.

  • Naleśniki  z sosem czereśniowym

    Składniki: 40 dag czereśni 2 łyżki słodkiego czerwonego wina 1,5 łyżki cukru sok z cytryny serek mascarpone cukier puder jajko szczypta soli cukier waniliowy szklanka mąki po(...) i zasyp cukrem. Serek utrzyj z cukrem pudrem i waniliowym (do smaku). Naleśniki usmaż na oleju. Do czereśni w rondelku dodaj wino, ugotuj, mieszając. Dodaj sok z cytryny. Naleśniki posmaruj serkiem...

  • Sałatka owocowa z pomidorkami

    Składniki: 2 ananasy 15 dag winogron jasnych 15 dag winogron ciemnych 20 dag czereśni 20 dag słodkich pomidorków koktajlowych 2 łyżki miodu 1/4 szklanki wody Przygotowanie: 1 Ananasy przekrój wzdłuż, usuń środkową, zdrewniałą część. Wydrąż miąższ, zostawiając 1,5 cm warstwę przy skórce (sok odlej i pozostaw). Miąższ ananasa pokrój w kostkę. Winogrona umyj, pokrój wzdłuż na połówki...

  • Jak zagęścić przetwory bez żelfiksów, dużej ilości cukru, długiego gotowania

    ...kupnych żelfiksów. Szczególnie trudne do zagęszczenia są przetwory z malin, gruszek, poziomek, czereśni i truskawek, ponieważ te owoce zawierają mało pektyn (czyli naturalnych zagęszczaczy). Ale są na to(...) wystarczy pół szklanki płynu). Uwaga! Jeszcze więcej pektyn ma pigwa, więc jeśli ją masz, możesz użyć jej tak samo jak jabłek. Sok z cytryny pozwala szybciej zagęścić dżem W kwaśnym środowisku...

  • Galette, czyli rustykalna tarta

    .... 2. Rozwałkuj cienko ciasto (w razie potrzeby podsypuj mąką). Ułóż koło z ciasta na wyłożonej papierem półce do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. 3. Czereśnie wymieszaj w misce z resztą cukru, sokiem(...)Składniki na 8 porcji: 200 g mąki 100 g masła 3 łyżki cukru 1-2 łyżki zimnej wody 350 g ciemnych czereśni bez pestek łyżka soku z cytryny łyżka mąki jajko cukier puder do...

  • Tradycyjne ciasta z Polski

    ...grubej tarce jabłka, posyp je cukrem i cynamonem. Z białek i cukru ubij pianę, wyłóż ją na jabłka. Piecz w 180ºC 60 min. Z Nowosądecczyzny Czereśnie Z dekoracyjną kratką na wierzchu Składniki: ●400 g mąki ●200 g masła ●6 łyżek zimnej wody ●jajko ●szczypta soli i proszku do piecz. (wyjątkowo się go tu dodaje); nadzienie: ●450-500 g owoców (wydrylowane czereśnie) ●płaska łyżka mąki...

  • Dżem wykwintny

    .... Wycisnąć z pomarańczy sok. Skórkę, sok, cynamon, cukier i żelatynę dodać do czereśni i pokrojonych jabłek. Odstawić na 3 godziny, żeby wytworzył się sok. Następnie postawić garnek na ogniu i doprowadzić(...)Składniki na ok. 12 porcji: - 40 dag czereśni, - 40 dag jabłek, - pomarańcza, - laska cynamonu, - torebka kardamonu z nasionkami, - 50 dag cukru, - 15 dag malin, - cukier waniliowy...

  • Pierogi z czereśniami lub wiśniami

    Składniki na 4 porcje: Ciasto: - 350 g mąki, - 1 małe jajo, - ok. 125 ml letniej wody, - sól Farsz: - 600 g czereśni lub wiśni, - 1-2 łyżeczki cukru Inne: - masło do polania pierogów, - 10(...), osączyć, wydrylować. Zlać z nich sok, przesypać 1-2 łyżkami cukru, wymieszać, odstawić na 30 min. Soku, jaki w tym czasie się wysączy, już nie odlewać. 2. Zagnieść ciasto na pierogi. Ciasto rozwałkować...

  • Makaron na mleku z sosem czereśniowym

    Składniki na 4 porcje - 600 g czereśni, - 250 ml soku winogronowego, - szczypta cynamonu, - 100 g cukru, - łyżka mąki ziemniaczanej, - laska wanilii, - 1 l mleka, - 250 g makaronu wstążki, - 40 g krojonych migdałów Przygotowanie: Czereśnie wypestkować. Sok winogronowy, cynamon i 25 g cukru zagotować, dodać czereśnie i gotować 5 minut. Mąkę ziemniaczaną rozrobić z odrobiną zimnej wody...

  • Owocowe szaleństwo

    Już są! Pyszne jagody, słodkie poziomki i soczyste czereśnie. Owocowych deserów Magdy Gessler nie ma co sobie żałować. Potem będziemy za nimi tęsknić!

Dyskusje na temat: sok z czereśni
  • Re: Co mozna zrobić z czereśni na zimę???

    Konfitury z czereśni i malin 50 dag malin, 50 dag czereśni, 1/4 l soku z czerwonych porzeczek lub sok z cytryny, 50 dag cukru żelującego Maliny przebrać, czereśnie umyć i wypestkować. Owoce wymieszać z sokiem porzeczkowym lub cytrynowym oraz cukrem żelującym i gotować 3 minuty, po czym przełożyć do wyparzonych słoików i od razu zamknąć.