• Informacje na temat:

    sos czosnkowy na gor

Artykuły na temat: sos czosnkowy na gor
  • Składniki: ciasto francuskie, 10 dag polędwicy wędzonej drobiowej (lub innej wędliny), 10 dag startego żółtego sera, pikantny keczup. Sos pesto: pół małego jogurtu naturalnego, tyle samo majonezu, pół słoiczka pesto. Sos czosnkowy: pół małego jogurtu naturalnego, tyle samo majonezu, 3-4 ząbki czosnku, 2 łyżeczki suszonego koperku. Sos z keczupu: pół małego jogurtu naturalnego, tyle samo...

  • Legendy i tajemnice Bieszczad

    ...– zupa na bazie wywaru warzywnego z maślanki, fuczki – kapuściane racuchy z sosem czosnkowym i hreczanki, rodzaj kotletów mielonych z wieprzowiny z dodatkiem kaszy gryczanej. Bieszczadzki Park Narodowy...

  • Sekrety najlepszej Paelli

    ...2-3 pomidory, obrane ze skórki, bardzo dojrzałe i smażymy dotąd aż pomidory się kompletnie rozpadną tworząc z pozostałymi składnikami smakowity sos. W oddzielnym garnku obsmażamy na oliwie głowy(...) pomidorowo, szafranowo,  krewetkowy sos. Jeżeli jest wiatr, przysłaniamy paellerę folią aluminiową. Po około 15-20 minutach, kiedy ryż będzie już prawie gotowy, dodajemy młody zielony groszek...

  • Katarzyna Bosacka: Mak? Oj, tak!

    ...mak, a to on powinien być głównym bohaterem świątecznych wypieków. Tak, wiem, że zrobienie masy makowej jest trudne. Najpierw trzeba mak kupić. Świeży jest słodki w smaku, stary - gorzki i zjełczały. Ten gorszy jakościowo, mocno wysuszony, będzie zgrzytał w zębach. Jeśli już kupimy dobry mak, trzeba go przepłukać na sicie, potem namoczyć, gotować przez godzinę, odcedzić, wystudzić, zemleć dwa...

  • Podkarpackie – wyjątkowy sposób na wypoczynek

    ...nadziewana combrem sarnim podana na kaszy z dodatkiem buraczków, malowana sosem leśnym; łosoś po królewsku w sosie serowo - szafranowym; sandacz zapiekany w kwaśniej śmietanie podany na dzikim ryżu(...) proziaki - placki mączne, wytwarzane według ponad 150-letniej receptury. Doskonale smakują z masłem czosnkowym, miodem lub konfiturami. Niejednego smakosza zachwyci pełna micha prostego, lecz...

  • Święto smaku

    ..., kawałkami wędzonego łososia i musztardą z ziarnami gorczycy lub przygotuj z nich sos do pieczonej cielęciny, łącząc z tuńczykiem). Podziel pstrąga na mniejsze kawałki, włóż do wysokiego naczynia lub(...) w grube plastry, serwuj z gorącym sosem. Jak podawać mięso na zimno? W piekarniku przygotuj grzanki z razowego chleba. Połóż na nich listki sałaty, mięso pokrojone w cieniutkie plastry. Polej cielęcinę...

  • Potrawy wigilijne inaczej

    ...warstwami: plasterki ziemniaków, siekany szczypiorek, starte jabłka, śledzie i buraczki. Wstaw do lodówki na ok. 30 min. Wierzch posmaruj sosem śmietanowo-majonezowym i udekoruj koperkiem. Przygotowanie(...) surowego łososia, sól, 6 ziaren pieprzu, 2 listki laurowe, cebula, 2 łyżki octu winnego, 1-2 dag żelatyny, 200 ml majonezu, 2 łyżki posiekanego koperku, ogórek wężowy, koperek do dekoracji Przygotowanie...

  • Przepisy na świąteczne przysmaki

    ...warstwami: plasterki ziemniaków, siekany szczypiorek, starte jabłka, śledzie i buraczki. Wstaw do lodówki na ok. 30 min. Wierzch posmaruj sosem śmietanowo-majonezowym i udekoruj koperkiem. Przygotowanie(...) surowego łososia, sól, 6 ziaren pieprzu, 2 listki laurowe, cebula, 2 łyżki octu winnego, 1-2 dag żelatyny, 200 ml majonezu, 2 łyżki posiekanego koperku, ogórek wężowy, koperek do dekoracji Przygotowanie...

  • Grzybowe specjały

    Krucha tarta z kurkami Składniki: 1/2 szklanki oliwy, 1/4 szklanki jogurtu, szklanka mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia, sól cebulowa, 25 dag kurek, cebula, masło, pikantny sos(...) cebulową, rozmarynem i pieprzem. Nadzienie rozsmaruj na cieście. Polej sosem paprykowym, posyp startym serem. Piecz 20 minut. Udekoruj papryczką chili i podawaj. Wykwintne klopsiki w grzybowym...

  • Pstrąg z grilla i nie tylko

    .... 20 min (5 min przed końcem pieczenia odwiń folię, aby boczek się zrumienił). Pieczoną rybę ułóż na półmisku, udekoruj ćwiartkami cytryny. Rybę w boczku podawaj z ryżem, sosem czosnkowo-śmietanowym...