• Informacje na temat:

    sos czosnkowy na gor

Artykuły na temat: sos czosnkowy na gor
  • Składniki: ciasto francuskie, 10 dag polędwicy wędzonej drobiowej (lub innej wędliny), 10 dag startego żółtego sera, pikantny keczup. Sos pesto: pół małego jogurtu naturalnego, tyle samo majonezu, pół słoiczka pesto. Sos czosnkowy: pół małego jogurtu naturalnego, tyle samo majonezu, 3-4 ząbki czosnku, 2 łyżeczki suszonego koperku. Sos z keczupu: pół małego jogurtu naturalnego, tyle samo...

  • Legendy i tajemnice Bieszczad

    ...– zupa na bazie wywaru warzywnego z maślanki, fuczki – kapuściane racuchy z sosem czosnkowym i hreczanki, rodzaj kotletów mielonych z wieprzowiny z dodatkiem kaszy gryczanej. Bieszczadzki Park Narodowy...

  • Sekrety najlepszej Paelli

    ...2-3 pomidory, obrane ze skórki, bardzo dojrzałe i smażymy dotąd aż pomidory się kompletnie rozpadną tworząc z pozostałymi składnikami smakowity sos. W oddzielnym garnku obsmażamy na oliwie głowy(...) pomidorowo, szafranowo,  krewetkowy sos. Jeżeli jest wiatr, przysłaniamy paellerę folią aluminiową. Po około 15-20 minutach, kiedy ryż będzie już prawie gotowy, dodajemy młody zielony groszek...

  • Pożegnaj obrzęki na zawsze

    To nieprawda, że latem, gdy jest gorąco, każdy puchnie. Obrzęk świadczy o tym, że w organizmie coś szwankuje. Nim wybierzesz się do lekarza, sprawdź, czy nie wystarczy wprowadzić nowe składniki do(...).  Zawierają też miedź, która poprawia przyswajanie tlenu przez komórki. To również czyni organizm odpornym na obrzęki. Seler naciowy jedz surowy. Jeśli lubisz chrupać warzywa z sosami i masz do...

  • Katarzyna Bosacka: Mak? Oj, tak!

    ...mak, a to on powinien być głównym bohaterem świątecznych wypieków. Tak, wiem, że zrobienie masy makowej jest trudne. Najpierw trzeba mak kupić. Świeży jest słodki w smaku, stary - gorzki i zjełczały. Ten gorszy jakościowo, mocno wysuszony, będzie zgrzytał w zębach. Jeśli już kupimy dobry mak, trzeba go przepłukać na sicie, potem namoczyć, gotować przez godzinę, odcedzić, wystudzić, zemleć dwa...

  • Podkarpackie – wyjątkowy sposób na wypoczynek

    ...nadziewana combrem sarnim podana na kaszy z dodatkiem buraczków, malowana sosem leśnym; łosoś po królewsku w sosie serowo - szafranowym; sandacz zapiekany w kwaśniej śmietanie podany na dzikim ryżu(...) proziaki - placki mączne, wytwarzane według ponad 150-letniej receptury. Doskonale smakują z masłem czosnkowym, miodem lub konfiturami. Niejednego smakosza zachwyci pełna micha prostego, lecz...

  • Święto smaku

    ..., kawałkami wędzonego łososia i musztardą z ziarnami gorczycy lub przygotuj z nich sos do pieczonej cielęciny, łącząc z tuńczykiem). Podziel pstrąga na mniejsze kawałki, włóż do wysokiego naczynia lub(...) w grube plastry, serwuj z gorącym sosem. Jak podawać mięso na zimno? W piekarniku przygotuj grzanki z razowego chleba. Połóż na nich listki sałaty, mięso pokrojone w cieniutkie plastry. Polej cielęcinę...

  • Potrawy wigilijne inaczej

    ...warstwami: plasterki ziemniaków, siekany szczypiorek, starte jabłka, śledzie i buraczki. Wstaw do lodówki na ok. 30 min. Wierzch posmaruj sosem śmietanowo-majonezowym i udekoruj koperkiem. Przygotowanie(...) surowego łososia, sól, 6 ziaren pieprzu, 2 listki laurowe, cebula, 2 łyżki octu winnego, 1-2 dag żelatyny, 200 ml majonezu, 2 łyżki posiekanego koperku, ogórek wężowy, koperek do dekoracji Przygotowanie...

  • Przepisy na świąteczne przysmaki

    ...warstwami: plasterki ziemniaków, siekany szczypiorek, starte jabłka, śledzie i buraczki. Wstaw do lodówki na ok. 30 min. Wierzch posmaruj sosem śmietanowo-majonezowym i udekoruj koperkiem. Przygotowanie(...) surowego łososia, sól, 6 ziaren pieprzu, 2 listki laurowe, cebula, 2 łyżki octu winnego, 1-2 dag żelatyny, 200 ml majonezu, 2 łyżki posiekanego koperku, ogórek wężowy, koperek do dekoracji Przygotowanie...

  • Grzybowe specjały

    Krucha tarta z kurkami Składniki: 1/2 szklanki oliwy, 1/4 szklanki jogurtu, szklanka mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia, sól cebulowa, 25 dag kurek, cebula, masło, pikantny sos(...) cebulową, rozmarynem i pieprzem. Nadzienie rozsmaruj na cieście. Polej sosem paprykowym, posyp startym serem. Piecz 20 minut. Udekoruj papryczką chili i podawaj. Wykwintne klopsiki w grzybowym...