• Informacje na temat:

    sos do makaronu cannelloni z mięsem mielonym i szpinakiem

Artykuły na temat: sos do makaronu cannelloni z mięsem mielonym i szpinakiem
  • Cannelloni z mięsem i szpinakiem

    Składniki: Opakowanie makaronu cannelloni (ok. 18-20 rurek), 1/2 kg mięsa mielonego, 25 dag szpinaku (może być mrożony lub świeży), słoiczek koncentratu pomidorowego, 10 dag sera żółtego (startego lub pokrojonego w drobną kostkę), mała śmietana 18 proc., cebula, 3 ząbki czosnku lub czosnek granulowany, sól, pieprz, bazylia, oregano, słodka papryka...

  • Składniki: Nadzienie: cebula 50 dag mielonego mięsa, 45 dag mrożonego szpinaku, 1/2 kostki sera feta, 100 ml mleka 3,2 proc., 3-4 ząbki czosnku, sól, pieprz. Sos pomidorowy: 2 cebule, 2 puszki pomidorów krojonych, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, zioła prowansalskie, 25 dag makaronu cannelloni, 1/2 kostki sera feta do posypania, olej.

Przepisy na temat: sos do makaronu cannelloni z mięsem mielonym i szpinakiem
  • Domowe makarony według włoskich przepisów

    ...wołowinę możesz z powodzeniem zastąpić mielonym mięsem z indyka, a oryginalny parmezan - utartym drobno oscypkiem lub serem parmino. Orecchiette szpinakowe Składniki: pakowanie makaronu orecchiette(...), mieszając. Dodaj przyprawy i doprowadź do wrzenia.  Naczynie żaroodporne nasmaruj masłem i ułóż warstwami: płaty makaronu, sos beszamelowy, farsz, ser żółty itd. Zapiekaj 20-30 min w 180 st.C...