• Informacje na temat:

    sos do mięsa do piekarnika

Artykuły na temat: sos do mięsa do piekarnika
  • Sajgonki z piekarnika z mięsem na ostro

    Przygotowanie: Czosnek i chili posiekać, wymieszać z sokiem wyciśniętym z cytryny, cukrem i sosem sojowym. Na 1 łyżce oleju mocno zrumienić mięso, dodać...

  • Składniki na 6 porcji: ● 25 dag cannelloni ● pół kg mięsa mielonego ● cebula ● oliwa ● sól; sos: ● puszka krojonych pomidorów ● sól ● pieprz ● zioła prowansalskie ● czosnek ● cukier ● oliwa; dodatkowo: ● 10 dag parmezanu...

  • Składniki na 4 porcje: • 25 dag cannelloni • pół kg mięsa mielonego • cebula • oliwa • sól; sos: • puszka krojonych pomidorów • sól • pieprz • zioła prowansalskie • czosnek • cukier • oliwa; ponadto: • 10 dag parmezanu...

  • Składniki: 30 dag mieszanego mielonego mięsa, 30 dag kwaszonej kapusty, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, mielona słodka i ostra papryka, 1/2 pęczka natki, 4 czerwone papryki, 250 ml bulionu, 2 łyżki śmietany kremówki, 200 ml mleka...

  • Składniki tortu: op. makaronu cannelloni, 30 dag piersi z kurczaka, 2 żółte papryki, 20 dag pieczarek, 25 dag żółtego sera, jajko, sól, pieprz, mielona papryka, olej. Sos: 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 125 ml śmietany 18 proc., żółtko, gałka muszkatołowa.

  • Składniki na 4 porcje: 1 bakłażan, 80 dag mielonego mięsa, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, olej, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 80 dag pomidorów z puszki, sól, pieprz, papryka, cynamon, chili, cukier, kolendra i natka.

  • Bakłażany z mięsem i sosem

    Składniki: 2 średnie bakłażany, 50 dag mielonego mieszanego mięsa; cebula; jajko; po 1 czerwonej i zielonej papryce; 2 łyżki koncentratu pomidorowego; olej; 3 ząbki czosnku; szklanka kuskusu ; natka pietruszki; tymianek; chili; łyżka miodu; sól, pieprz; 2 szkl. jogurtu naturalnego; 2 gałązki mięty.

  • .... Powstały sos dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Polej mięso i ziemniaki. Dopiekaj jeszcze 15 minut w temperaturze 180 stopni. czas ok. 70 min; porcja – 610 kcal, cena 2,90 zł...

  • Składniki na 4 porcje: Pulpety: puszka czerwonej fasoli • 15 dag mięsa mielonego wołowego • 2 łyżki sezamu • jajko • olej do smażenia • sól • pieprz Sos: po puszce krojonych pomidorów i kukurydzy • 10 dag ryżu basmati • 20 dag sera cheddar • cebula • czerwona papryka • olej do smażenia • szczypta ziół prowansalskich • liście bazylii • sól...

  • Składniki: 1 kg średnich ziemniaków, cały por, 30 dag mięsa, 4 łyżki masła, sól morska, pieprz, natka pietruszki do dekoracji, olej, sos śmietanowo-czosnkowy...

Przepisy na temat: sos do mięsa do piekarnika
  • Jarmuż z piekarnika

    Sposób przygotowania 1. Sos: wymieszaj składniki sosu - dopraw go szczyptą soli i pieprzu. Odstaw w zakręconym słoiku, w temperaturze pokojowej.  2. Sałatka: jarmuż umyj i dobrze osusz. Porwij na kawałki. Buraki obierz i pokrój na półplasterki. Jarmuż i buraki rozłóż na blaszce wyłożonej folią aluminiową i posmaruj sosem. Piecz w 180 st. przez 20-25 minut. Ważne, by buraki nie dotykały jarmużu...

  • Meksykańskie w sosie

    Składniki na 4 porcje: Pulpety: puszka czerwonej fasoli 15 dag mięsa mielonego wołowego 2 łyżki sezamu jajko olej do smażenia sól pieprz Sos: po puszce krojonych(...). 3. Dodaj ryż, wymieszaj. Na wierzchu układaj kotleciki, posyp startym serem, włóż do piekarnika i poczekaj, aż ser się rozpuści. Udekoruj bazylią, podawaj z grzankami. Czas przygotowania: około 1,5

  • Kąski w sosie barbecue

    Sposób przygotowania 1. Do płaskiego garnka dodaj wszystkie składniki marynaty. Podgrzej i zmiksuj na gładki sos. Krótko zagotuj - cukier musi się rozpuścić. Odstaw do przestygnięcia.  2. Podudzia(...).  4. Naczynie do zapiekania, najlepiej z pokrywką, posmaruj 4 łyżkami marynaty wymieszanej z 3 łyżkami wody. Rozłóż kawałki mięsa i posmaruj je cienką warstwą marynaty. Nie wlewaj jej w całości, bo kurczak...

  • Musaka z sosem beszamelowym

    Sposób przygotowania 1. Zioła opłucz, osusz, posiekaj. Cebulę i czosnek obierz, pokrój w kostkę. Następnie zeszklij je na oliwie. Zdejmij z ognia. Dodaj do mięsa. Dołóż koncentrat pomidorowy, zioła(...) bulionem w proszku. Mieszając, gotuj dalej, aż sos beszamelowy zgęstnieje. Przypraw go do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.  3. Żaroodporną formę posmaruj tłuszczem. Ułóż w niej połowę...

  • Faszerowańce z kaszą, mięsem,w sosie cytrynowym

    ...z cukinii. Podsmażamy. Gotujemy kaszę.  2. Do miski przekładamy kaszę, warzywa, mięso, sól i pieprz. Na oleju podsmażamy posiekany czosnek, dodajemy do mięsa. Siekamy bazylię i kolendrę, dodajemy do mięsa, mieszamy.  3. Warzywa wypełniamy farszem, zakrywamy odkrojonymi kapeluszami, wkładamy do naczynia żaroodpornego z niewielką ilością wody. Polewamy oliwą i wkładamy do piekarnika rozgrzanego...

  • Schab w sosie

    Jeśli chcesz podać rodzinie sycące, aromatyczne, pełen smakowitych warzyw i pysznego mięsa danie, mamy coś dla Ciebie!

  • Wołowina z sosem serowo-chrzanowym

    ...krwiste, wydłużyć czas pieczenia do 3 godzin. Po wyciągnięciu z piekarnika odczekać 10 minut, a następnie odwinąć z folii i pokroić na porcje. Podawać na ciepło lub zimno z sosem chrzanowo-serowym. Sos serowo-chrzanowy Sposób przygotowania Wszystkie składniki przełożyć do rondelka i podgrzewać często mieszając, aż do zagotowania. Gdyby sos za bardzo zgęstniał, dodać mleka. Podawać na...

  • Pizza z mielonym mięsem w wersji mini

    Sposób przygotowania 1. Z podanych składników przygotuj ciasto. Uformuj z niego 6-8 małych placków pizzy. Posmaruj je pomidorowym sosem (przepis w Notatniku Praktyka). 2. Mięso obsmaż z posiekaną(...). Piecz w najwyższej temperaturze piekarnika 10-15 minut,aż brzeg ciasta się zrumieni.

  • Kalafiorowo-szpinakowa z mięsem i oscypkiem

    Składniki na 4 porcje: 30 dag mieszanego mięsa mielonego 1 mały kalafior 60 dag szpinaku 1 cebula 3 łyżki oleju 6 ząbków czosnku 3 dag masła 300 ml bulionu warzywnego 1 duża puszka(...) tym ułóż makaron, trochę szpinaku, sosu pomidorowego i sera. Tak samo przygotuj kolejne warstwy z reszty składników. Lazanię wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 170 st. Piecz przez 30 minut. Ew...

  • Pulpety zapiekane z warzywami i w sosie

    Sposób przygotowania 1. Mięso wyłóż do miski, dodaj startą na tarce cebulę, sezam, przyprawy. Bułkę namocz w mleku, odciśnij, rozdrobnij widelcem, dodaj do mięsa. Masę wyrób ręką, utwórz kulki(...), zapiekaj przez 40 minut. Dodaj kotlety i piecz jeszcze 20 minut.Z masła i mąki przygotuj zasmażkę, dodaj mleko,ser i przyprawy, gotuj minutę. Sosem zalej zapiekankę,piecz kilka minut.

Dyskusje na temat: sos do mięsa do piekarnika
  • Re: kuchnia polska

    przekładamy do brytfanny lub naczynia żaroodpornego.Cebulę należy pokroić w półplasterki i podsmażyć na tłuszczu , który pozostał z mięsa i ułożyć ją na mięsie Zabieramy się za sos: Z cukru, wody , octu i maggi oraz koncentratu przygotowujemy sos, którym polewamy mięso. Wstawiamy naczynie z potrawą do rozgrzanego do 200C piekarnika i pieczemy ok 70 minut ( podaję na piekarnik z termoobiegiem, bez

  • Re: Schabowy na różne sposoby

    kieszenie (ale się zrymowało...:) i spiąć wykałaczkami.Umieścić w naczyniu żaroodpornym i zalać sosem pomidorowym,przygotowanym z koncentratu (osobiście dodałam pomidory pelati z sosem),odrobiną oliwy,przyprawionym bazylią,oregano,solą i pieprzem.Przemyciłam do niego też trochę czosnku.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 30-40min.Po upływie tego czasu ułożyć na mięsie kawałki sera

  • kobietki jak sie robi LAZANIE?!!

    musisz mieć płaty to lasagne (kupuje się gotowe), mięso mielone (ja lubię z wołowyma albo mieszanym z wieprzowym), sos pomidorowy (też może być gotowy np. w proszku Napoli Knorra), oliwę, żółty ser i naczynie żaroodporne. Mięsko przesmażasz na oliwie z ulubionymi przyprawami. Sos rozrabiasz z wodą, dolewasz do mięsa, mieszasz. Nie może być zbyt gęsty, czyli nie można go całkowicie odparować. Ser

  • Re: Aromatyczna wołowina

    To samo można zrobić z jelenia . Różnica tylko taka że mięso jelenia jest zdrowsze od mięsa zwierząt chodowlanych ponieważ jelenie nie jedzą syficznej paszy w oborze tylko różne ziółka leśne(...) lodówką tak żeby nabrało temperatury pokojowej. Póżniej mięso wkłądamy do piekarnika rozgrzanego na 230 stopni. na ok 20 minut. Wbijamy termometr w mięso i zmniejszamy temperaturę do ok 120-140