• Informacje na temat:

    sos do serduszek

Artykuły na temat: sos do serduszek
  • Składniki na 2 porcje: pół opak. mrożonego ciasta francuskiego, pół opak. budyniu waniliowego, pół kostki ciepłego masła, 150 ml śmietany kremówki, łyżka cukru pudru, śmietan-fix, czubata łyżka cukru, ewentualnie sos truskawkowy i serduszka czekoladowe do dekoracji...

  • Błyskawiczne szaszłyki

    Z drobiu, schabu, wołowiny, baraniny... Wystarczy dodać trochę warzyw, ziół i okrasić sosem. Podajemy przepis na szaszłyki, które zrobisz błyskawicznie.

  • ...1. Mięso umyj, osusz i pokrój w szerokie paski. Wytnij z nich serduszka przy pomocy foremek do ciasta. 2. Do pojemnika (ja użyłam próżniowego) wlej sos sojowy, olej i ocet jabłkowy. Dodaj papryczki, miód i posiekany czosnek. Dopraw sos szczyptą soli i pieprzu. 3. Wymieszaj, włóż mięso. Powinno być w całości zalane marynatą. Zamknij pojemnik i odstaw go...

  • ...garnku z osolonym wrzątkiem i gotuj 5-8 minut. Wyjmij, osusz. Każdy szparag przekrój na 3-4 części. Pozostaw do całkowitego ostudzenia. 2 Makaron (np. w formie serduszek, świderków, muszelek) wrzuć(...) i osusz żółte oraz czerwone pomidorki koktajlowe. Każdy przekrój na pół. Wymieszaj w salaterce razem z makaronem i szparagami. 4 Na sos utrzyj oliwę (lub olej), miód oraz krem balsamiczny. Dopraw całość...

  • Składniki na 4 porcje: 30 dag truskawek, 300 ml jogurtu greckiego, 2 łyżeczki cukru, 4 łyżeczki wiórków kokosowych, cukier puder.

  • Upały? Nie ma jak sałata!

    ...pokroić w plasterki. Przekroić granat, wydobyć z niego nasiona, nie gniotąc ich. 2. Ukręcić sos z octu balsamicznego i oliwy z oliwek. Doprawić solą, pieprzem oraz cukrem. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć ręcznikiem  papierowym, oderwać listki  od łodyg, drobno posiekać.  Połączyć natkę z sosem. 3. Ser pokruszyć. W dużej misce ułożyć umyte  i osuszone liście sałaty, kawałki  gruszek i orzechy, polać...

  • ...ciasteczek wytnij wiosenne motylki lub serduszka (albo inne kształty). 5 Przygotuj sos. Utrzyj oliwę z sokiem wyciśniętym z cytryny. Dopraw go do smaku solą, pieprzem oraz odrobiną miodu. Na koniec do sosu dodaj świeże lub suszone zioła, dokładnie wymieszaj składniki. 6 Sosem skrop porcje sałatki. Schłodzone ruloniki pokrój w plasterki. Szynkowymi ślimaczkami obłóż sałatkę. Podawaj z grzankami...

  • ...i opiecz steki z obu stron, po 4 minuty z każdej strony. Wyjmij i odstaw w ciepłe miejsce. Na patelnię z wypieczonym sosem wlej wywar i krótko podgotuj, następnie dodaj śmietanę i lekko podgrzej. Dopraw sos do smaku czerwonym pieprzem. Steki podawaj z opiekanymi warzywami polane sosem. Nasza rada: Jeśli chcesz, aby Twój stek miał idealny smak, grilluj go. Grill polej odrobiną oleju, rozgrzej...

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag fileta z łososia, 1 łyżka posiekanych listków melisy , 1 woreczek ryżu, 1 łyżeczka startej skórki cytrynowej, 1 łyżka masła, sok cytrynowy , 2 łyżeczki miodu naturalnego, sól, pieprz, cukier, oliwa do smażenia.

  • ...wyparuje prawie cały płyn. 3 Sos zmiksuj. Przypraw octem i cukrem. Z ciasta uformuj cienkie placuszki. Ułóż na nich kąski. Oblep je ciastem. Posmaruj ostatnim jajkiem. Piecz 35 minut w 200°C. Podawaj z sosem z pomidorów.

Przepisy na temat: sos do serduszek
  • Błyskawiczne szaszłyki

    Z drobiu, schabu, wołowiny, baraniny... Wystarczy dodać trochę warzyw, ziół i okrasić sosem. Podajemy przepis na szaszłyki, które zrobisz błyskawicznie.

  • Gofry – przysmak w kratkę

    ....  2. Dodaj pokrojoną w cienkie plastry gruszkę, na wierzchu ułóż listki rukoli. Całość skrop oliwą i sosem balsamicznym. Z czekoladowym sosem, lodami i bananem Sposób przygotowania(...) ciasto na 20 minut, następnie piecz gofry w rozgrzanej gofrownicy.  3. Żeby przygotować sos czekoladowy, utrzyj żółtka z cukrem na gęsty krem. Czekoladę rozpuść w gorącym mleku, lekko ostudź i połącz...

  • Jak przyrządzić i ozdobić cappuccino

    ..., wystarczy zaopatrzyć się w sos czekoladowy w opakowaniu do wyciskania zakończonym niewielkim otworem. Najłatwiejsze do wykonania wzory to pajęczyna, serce i kwiatek. Aby wykonać pajęczynę, należy(...) powierzchnię wzorem z serduszek, wystarczy, że narysujemy cztery lub pięć kółeczek o średnicy około 0,5 cm. Następnie, za pomocą wykałaczki przecinamy każde z nich na pół, uzyskując w ten sposób kształt serca...

  • ...-fix, - 1 czubata łyżka cukru, - sos truskawkowy, - serduszka czekoladowe do dekoracji Przygotowanie: Ciasto francuskie rozmrozić - najlepiej wyjąć z zamrażarki na noc. Pokroić je na(...)-fixem płatki schłodzonego ciasta przekładać kremami: dolna warstwa to krem budyniowy, górna to bita śmietana. Kremówki podawać z sosem truskawkowym, udekorowane czekoladowymi serduszkami. Przepis na...

  • Walentynkowe menu

    ...maśle, dodać zrumienioną cebulkę. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Majeranek wyjąć z sosu. Sos doprawić solą i pieprzem. Gratin wyjąc z piekarnika, można wyciąć z niego krążki lub pokroić na trójkąty. Roladki, gratin, fasolę i sos nakładać na talerze. Dekorować majerankiem. Czas przygotowania: 75 minut Jedna porcja zawiera: 3310 kJ/791 kcal Nadziewane filety z kurczaka z różyczkami...

Dyskusje na temat: sos do serduszek