• Informacje na temat:

    sos do tatara z lososia

Artykuły na temat: sos do tatara z lososia
  • Tatar z łososia z nachosami

    Składniki: 300 g łososia 1 łyżka kaparów 2 łyżki cebuli 1 paczka chipsów nachos Biały pieprz Sos sojowy Botwinka do dekoracji 50 ml oliwy z oliwek Sól Łososia pokrój w drobną kostkę. Dodaj pokrojone kapary i cebulę. Polej sosem sojowym i oliwą. Dopraw, wymieszaj. Podawaj z nachosami.

  • Tatar z łososia norweskiego - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 200 g surowego fileta z łososia norweskiego (bez skóry); 200 g wędzonego fileta z łososia norweskiego; 4 posiekane szalotki; 4 łyżki oliwy z oliwek; 10 g posiekanych kaparów; 50 ml czystej wódki; 5 jaj przepiórczych; pół pęczka posiekanego kopru; sok z połówki cytryny; sól, pieprz...

  • Ukradziony przepis na tatara z łososia z sezamkami

    Składniki: 2 pęczki rukoli, łyżka posiekanej kolendry, 500 g bardzo świeżego, najlepiej polskiego łososia, łyżka prażonego ziarna sezamowego, 2 tłuczone sezamki, kawałek startego świeżego imbiru, 1 łyżka miodu, 1 łyżka oleju słonecznikowego, do dekoracji kawior z łososia i listki świeżej bazylii, sól, pieprz.

  • Składniki ✓ 4 płaty wędzonego łososia ✓ 3 młode marchewki ✓ 150 g korzenia selera ✓ 1/2 bulwy kopru włoskiego ✓ biały por ✓ 1/2 cukinii ✓ 2 łyżeczki kaparów ✓ 2 łyżeczki korniszonów ✓ 4 łyżki ziół (trybulka, estragon, pietruszka) ✓ 2 łyżki octu winnego cherry ✓ 2 łyżki drobno posiekanej szalotki ✓ szczypiorek do dekoracji ✓ 2 jajka ✓ 150 g naturalnego sera homogenizowanego ✓ łyżeczka...

  • Ceviche z łososia z cytrusowym dressingiem

    Lubisz tatara z łososia? Ta przystawka też przypadnie ci do gustu.

  • Tatar dla koneserów

    ...podaje się na talerzu obok mięsa. Tatara podajemy z chlebem zaraz po zrobieniu. Surowe mięso, zarówno wołowe jak i rybie, lubi też towarzystwo musztardy i sosu sojowego. By wołowina była jaśniejsza(...) łososia, tuńczyka lub śledzia. Ryby powinny być bez skóry i bez ości. Łososia pokrój na małe kawałki i zostaw w marynacie z soku z cytryny, posiekanego koperku, oliwy i majonezu na 24 godziny. Gdy ryba się...

  • Na surowo

    Wraca moda na jadanie surowych mięs. Coraz częściej podajemy sushi lub carpaccio, a obok tradycyjnego tatara z mięsa, pojawia się też rybny.

  • Co musisz wiedzieć o łososiu?

    Na przekąskę, do kanapek i sałatek, na obiad i kolację. Pomaga utrzymać prawidłową wagę, dba o kondycję naszego serca. A dobrze przyrządzony, jest pyszny. Porcja łososia dostarczy nam m.in. wartościowe białko i tzw. zdrowe tłuszcze, które chronią nas przed chorobami serca. Zaproś łososia na swój stół...

  • Gala Mistrzów Sportu: Co podano do jedzenia?

    Dzięki Marcie Kuligowskiej, która na Instagramie umieściła zdjęcie karty dań, wiemy, czym poczęstowano gości tego wieczoru w hotelu Hilton, gdzie odbywał się bal. Na przystawkę podano tatara z wędzonego łososia z wasabi, galaretką sojową, na obiad zupę krem z pieczonej dyni z cytrynową oliwką oraz pieczone udko kaczki z jabłkiem i sosem cynamonowym, a na deser smakowity tort Pavlova. Oczywiście...

  • Dieta liściasta

    ...z łososia Cykorię podziel na listki, umyj, osusz na sitku. Przygotuj tatar: cebulkę dymkę (kilka sztuk) drobno posiekaj. Kilka plasterków wędzonego łososia pokrój w drobną kostkę, następnie wymieszaj z cebulką. Dopraw tatara szczyptą mielonego imbiru, papryczki słodkiej, solą oraz pieprzem. Skrop obficie sokiem z cytryny, posyp natką pietruszki. Napełnij tatarem łódeczkowe listki cykorii...

Wideo na temat: sos do tatara z lososia
  • Popisowe dania Zosi Zaborowskiej z "MasterChefa Juniora"

    Uczestniczka programu "MasterChef Junior" Zofia Zaborowska i szef kuchni Charles Daigneault przygotowali razem w kuchni "Dzień Dobry TVN": tatara z łososia, pierogi z kaczką, ciastka czekoladowo-miętowe z sosem malinowym oraz pierogi z kaczką, majerankiem, czerwonym winem i jabłkami. (Źródło: DDTVN/ x-news)

  • Przepisy idealne na Walentynki

    Smaczna, zdrowa, odrobinę pikantna i rozpalająca zmysły - na taką kuchnię postawiły w "Dzień Dobry TVN" uczestniczka I edycji "Masterchefa" Monika Goździalska i modelka Ola Ciupa. Panie przygotowały tatar z łososia, krewetki z czosnkiem, limonką i chili, ser kozi w migdałach z sosem z malinami, chili i imbirem oraz czekoladowe miseczki z mascarpone i gorącymi malinami.

Przepisy na temat: sos do tatara z lososia
  • Pyszny tatar z łososia

    ...(zostaw gałązkę do dekoracji). Tatara wyłóż za pomocą kokilki na plastry cukinii. Udekoruj plasterkiem cytryny, koperkiem i oliwką, podawaj z sosem majonezowym. (...)Sposób przygotowania Oliwę wymieszaj z sokiem z limonki lub cytryny i solą. Cukinię pokrój w cienkie plasterki. Ułóż je na talerzach i posmaruj cytrynową oliwą. Przygotuj sos: wymieszaj mokre...

  • Tatar z łososia norweskiego - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 200 g surowego fileta z łososia norweskiego (bez skóry); 200 g wędzonego fileta z łososia norweskiego; 4 posiekane szalotki; 4 łyżki oliwy z oliwek; 10 g posiekanych kaparów; 50 ml czystej wódki; 5 jaj przepiórczych; pół pęczka posiekanego kopru; sok z połówki cytryny; sól, pieprz...

  • Ukradziony przepis na tatara z łososia z sezamkami

    Składniki: 2 pęczki rukoli, łyżka posiekanej kolendry, 500 g bardzo świeżego, najlepiej polskiego łososia, łyżka prażonego ziarna sezamowego, 2 tłuczone sezamki, kawałek startego świeżego imbiru, 1 łyżka miodu, 1 łyżka oleju słonecznikowego, do dekoracji kawior z łososia i listki świeżej bazylii, sól, pieprz.