• Informacje na temat:

    sos majonezowy na ciepło

Artykuły na temat: sos majonezowy na ciepło
  • .... Dymki oczyść, potnij w plasterki. Majonez wymieszaj z jogurtem oraz musztardą. Wrzuć marchewkę, ogórki i dymki. Sos dopraw zalewą z korniszonów, solą oraz pieprzem. Wędlinę możesz podawać na ciepło. Natrzyj ją tymiankiem solą, pieprzem i wstaw do piekarnika na 15 min w 175 st. C. Podawaj z sosem. Czas przygotowania: 25 minut 420 kcal/1 porcja...

  • Letnie pułapki odchudzania

    ..., z daleka omijaj pieczone kiełbaski, ociekające tłuszczem kawałki mięsa czy szaszłyki (kiełbasa z sosem i bułka to ponad tysiąc kalorii!). Wybieraj potrawy z chudego mięsa (np. szaszłyki z kurczaka), ryb i owoców morza. Sałatki z sezonowych warzyw to znakomity pomysł (bogactwo witamin, składników mineralnych, błonnika pokarmowego), ale uważaj na dodatki - sos majonezowy, olej lub tłusta...

  • Składniki na 4 porcje: 15 dag ryżu, 4 marchewki, 2-3 żółtka, 2 łyżki bułki tartej +4 łyżki do panierowania kotletów, sól, pieprz, olej do smażenia. Na sos: 1/2 szklanki majonezu, 3 łyżki jogurtu, ząbek czosnku, sól, pieprz.

  • Zalety kiełków

    Spożywanie ich zaleca się niemal każdemu, także dzieciom i osobom starszym. Ponadto mogą one stanowić smaczny dodatek prawie do wszystkiego - dań na ciepło, zimnych przekąsek, sałatek czy kanapek.

  • Filet szpikowany słoninką

    .... Podawaj na ciepło lub na zimno, jako np. wędlinę na kanapki, z ziołowym sosem majonezowym. Soczysty drób! Do piekarnika wstaw miseczkę z wodą – wtedy mięso nie wyschnie! Także dodatek słoniny...

  • ...sosem majonezowym i rozłóż na nim warzywa i mięso. Zacznij od sałaty następnie pomidor, kotlecik, ogórek i plaster cebuli. Całość przykryj górną częścią bułki.

  • ..., odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem, skropić sokiem cytrynowym. Fileciki są równie pyszne na ciepło, jak i na zimno. Serwuj je z sosem keczupowo-majonezowym.

  • Król kalafior

    ...nie tylko na ciepło, ale też na surowo. W tej drugiej wersji szczególnie uwielbiają go Szwedzi. Surowy kalafior trą na tarce i mieszają z majonezem lub w wersji odchudzającej z jogurtem. Czasami dodają zieleninę, np. listki rukoli. Taka sałatka jest naprawdę pyszna. Warto spróbować!  Ponadto cienkie plasterki surowego kalafiora lub małe różyczki maczane w sosie musztardowym lub majonezowym mogą być...

  • ...w bułce tartej. Smaż na wolnym ogniu na złoty kolor. Podawaj np. z brokułami i majonezowym sosem curry. Czas: ok. 45 minut | Poziom: średni |4 porcje, 150 kcal/porcja...

  • Smaki spiżarni: Kiełki

    .... Rzodkiewki - Przypominają smakiem rzodkiewkę - są ostre i pieprzne. Idealnie pasują do dań na bazie jajek, twarożków i sosów majonezowych. Fasoli Mung - Delikatne, chrupiące, podobne w smaku do młodego groszku. Pasują do duszonych mięs, warzyw i dań kuchni chińskiej. Świetnie komponują się z sosem sojowym. Brokułów - Mają lekko pikantny smak. Najlepsze do potraw na zimno, np. sałatek...

Przepisy na temat: sos majonezowy na ciepło
  • Pyszne sałatki ziemniaczane!

    .... Wszystkie przygotowane wcześniej składniki sałatki wymieszaj. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Polej sosem majonezowym. Przemieszaj. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce. 3. Natkę opłucz, osusz(...) majonez. 3. Zamarynowane ziemniaki wymieszaj z kiełbasą i pokrojonymi wcześniej warzywami. Polej sosem majonezowym, przemieszaj. Natkę opłucz, osusz, posiekaj. Posyp nią gotową sałatkę.

  • Pasztety

    ...najdelikatniejszych śmietanowych czy koperkowych sosów, poprzez mocniejsze chrzanowe, serowe i pieprzowe, a kończąc na słodkich sosach majonezowych. W staropolskiej kuchni, jako dodatek do pasztetów(...). Całość zapieka się, często w kąpieli wodnej. Popularne jest zapiekanie pasztetu także w cieście. Pasztety podaje się przeważnie na zimno jako przystawkę, lub na ciepło. W obu przypadkach pasztetom mogą...