• Informacje na temat:

    sos mięsno-warzywny do makaronu

Artykuły na temat: sos mięsno-warzywny do makaronu
  • Składniki na 4 porcje: 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 1 duża marchewka, 3 łodygi selera naciowego, po 5 dag boczku i szynki, 3 łyżki oleju, po 20 dag mielonej wołowiny i mozzarelli 310 dag pomidorów z puszki, 30 dag makaronu, bazylia, sól, pieprz...

  • Skład na 6 porcji: ● 500 g mielonego mięsa (drobiowego lub wieprzowo-wołowego) ● marchewka ● 1/2 cukini ● czerstwa kajzerka ● szklanka mleka ● ząbek czosnku ● średniej wielkości cebula ● łyżeczka suszonego tymianku ● jajko ● łyżka masła ● 250 ml pomidorowej passaty ● 500 g makaronu ● sól i pieprz...

  • Króluje w kuchni włoskiej. To, z czym jest podawany, zależy od jego kształtu. Pewne makarony lepiej pasują do gęstych sosów śmietanowych,...

  • ...• 1 opakowanie makaronu ryżowego • 2 cebule• 1 pierś z kurczaka • 1 marchewka • 1 cukinia • 2 cm świeżego imbiru • 4 suszone grzyby mun • 1 łyżka czarnego sezamu • 1 łyżka sosu sojowego • 1/2 pęczka szczypiorku • sól i pieprz.

  • Sekrety udanych zup

    ...babć były zawiesiste i pożywne, głównie dzięki zagęszczaniu mąką, sporej porcji ziemniaków lub makaronu i wkładce, czyli porcji mięsa, na której gotowały zupę.  Zamiast mąki do zagęszczenia zupy możesz(...), żeby nie wchłonął zbyt dużo płynu. Zamiast makaronu lub ziemniaków możemy dodać kaszę jaglaną - jest zdrowa i nadaje zupie nieco innego smaku. Zupy ze śmietaną Dodawanie śmietany to zmora wielu...

  • Przysmaki z różnych stron świata dla dzieci

    ..., by dostosować je do potrzeb żywieniowych dziecka. Godne polecenia są dania kuchni włoskiej. Smak makaronu lub kluseczek, podkreślają tu m.in. sosy na bazie soczystych pomidorów, z dodatkiem(...) naleśników? W takim razie na pewno będzie zadowolony, gdy zobaczy na swoim talerzu burrito, czyli ruloniki z mięsno-warzywnym farszem przyprawionym oregano. Z kolei brzdącowi, który z zachwytem ogląda...

  • Pełnia pomidorowego smaku

    ...całych bez skórki Primerosa można stworzyć doskonałe zupy, aromatyczne sosy do makaronu lub ryżu oraz wiele rozmaitych potraw mięsno-warzywnych z różnych stron świata, jak na przykład włoski sos bolognese lub tradycyjny polski sos pomidorowy do dań mięsnych. Zmiksowane pomidory Primerosa utworzą naturalny koktajl pełen witamin i minerałów. Pomidory całe bez skórki Primerosa świetnie sprawdzą się...

  • Do rosołu

    ...i bulion. Rosół to nieklarowany wywar mięsno-warzywny, podawany u nas najczęściej z kawałkami ugotowanych warzyw i makaronem, rzadziej z ryżem, pokrojoną w kostkę kaszą manną czy jagłami. A bulion jest odtłuszczonym wywarem bez dodatków. Można go popijać solo, dodawać do sosów, stosować jako bazę do innych zup. W kwestii działania rozgrzewającego nie ma znaczenia, czy wypiję kubek bulionu, czy zjem...

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...stole. I trzymając w ręku szklankę przyjemnie chłodnego wina retsina o charakterystycznym smaku sosnowej żywicy lub ouzo, rozbielonego wodą, którego kolor wspaniale harmonizuje z błękitem nieba(...) na zimno. Podobnie jak smażone kulki z mięsa z dodatkiem posiekanej mięty (kefkedes) oraz gigantes - dużą białą fasolę duszoną w sosie pomidorowym. Powodzeniem jedynie u Greków cieszą się...

  • Co zrobić, by smyk polubił warzywa?

    ...sosów. Dodaj do soku Dziecko nie lubi smaku marchewki, za to przepada za jabłkami czy brzoskwiniami? Wykorzystaj upodobania brzdąca i zaserwuj mu sok warzywny na bazie owocowego(...) brzdącowi do gustu, z tych samych składników przygotuj keks mięsno-warzywny. Do podstawowej masy dodaj jajko, ser mozzarella i odrobinę tymianku, a następnie zapiecz całość w podłużnej formie i podawaj na...

Przepisy na temat: sos mięsno-warzywny do makaronu
  • Szybkie obiady z różnych stron świata

    Grecka patelnia mięsno-fasolowa - 400 g fasolki szparagowej, - sól, - cebula, - łyżka oleju, - 500 g mieszanego mięsa mielonego, - pieprz, - słodka papryka, - puszka pomidorów, - 6 gałązek tymianku(...), wymieszać (sos powinien zostać płynny). Dekorować posiekaną pietruszką. Czas przygotowania: 25 minut Jedna porcja zawiera: 3480 kJ/831 kcal Azjatycki kurczak curry z warzywami i dzikim ryżem...

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...stole. I trzymając w ręku szklankę przyjemnie chłodnego wina retsina o charakterystycznym smaku sosnowej żywicy lub ouzo, rozbielonego wodą, którego kolor wspaniale harmonizuje z błękitem nieba i morza(...) na zimno. Podobnie jak smażone kulki z mięsa z dodatkiem posiekanej mięty (kefkedes) oraz gigantes - dużą białą fasolę duszoną w sosie pomidorowym. Powodzeniem jedynie u Greków cieszą się marynowane...