• Informacje na temat:

    sos pieczeniowy do kaczki

Artykuły na temat: sos pieczeniowy do kaczki
  • ...2 łyżki mąki. Podsmażaj sos, aż mąka lekko zbrązowieje. W wersji bezglutenowej zastąp ją garścią cebuli pokrojonej w piórka. Podsmażoną rozdrobnij blenderem, by zagęściła sos. W jednym i drugim przypadku następnie wlej sok z pieczeni i stopniowo dodawaj szklankę bulionu, najlepiej wołowego, lub innego esencjonalnego (np. z kaczki). Gotuj sos powoli 5 do 15 minut, aż lekko zgęstnieje...

  • Składniki: 4 udka kaczki, 2 jędrne gruszki, czubata łyżka masła, szczypta cynamonu; Marynata: 4 łyżki białego octu winnego, 2 łyżeczki musztardy Dijon, 4 łyżki oliwy, 2 łyżeczki cukru łyżeczka kminu rzymskiego w ziarnach, sól, pieprz, 4 łyżki dżemu z czerwonej porzeczki...

  • ...÷ 4 filety z kaczki (po ok. 35 dag każdy) ÷ 2 łyżki miodu ÷ kawałek korzenia imbiru wielkości włoskiego orzecha ÷ 1 ząbek czosnku ÷ 1/2 strączka papryczki chili ÷ 1 szkl. bulionu drobiowego ÷ 1 łyżka jasnego sosu pieczeniowego ÷ sól, pieprz, sos sojowy...

  • ...zmniejsz temperaturę do 160°C i piecz jeszcze godzinę, kilkakrotnie podlewając kaczkę sosem pieczeniowym. Potem znów podwyższ temperaturę do 200°C i piecz jeszcze około 20 minut, aż mięso będzie miękkie...

  • ...łyżeczką kminku, dosyp resztę cebuli, podlej małą ilościa wody. Piecz ok. 90 min w 180°C, w trakcie podlewaj sosem pieczeniowym. Sos zredukuj, zagęść mąką, dopraw.

  • Kaczka na trzy sposoby

    .... Dodać sos pieczeniowy i musztardę. Zagotować. Sos przyprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i cukrem. Na patelni rozgrzać masło, zrumienić płatki migdałów. Na talerzu ułożyć brukselkę. Obok pokrojone w plasterki filety z kaczki. Polać sosem pomarańczowo-musztardowym, posypać uprażonymi płatkami migdałów. Życie na gorąco 23/2011

  • Pyszne mięso na słodko

    Podane w sosie pieczeniowym z czekoladą lub glazurowane. Zaskakujące zestawienie? Ale jak smakuje. Spróbuj!

Przepisy na temat: sos pieczeniowy do kaczki
  • Kaczka na cztery sposoby

    .... Włóż roladę do brytfanki, oprósz łyżeczką kminku, dosyp resztę cebuli, podlej małą ilościa wody. Piecz ok. 90 min w 180°C, w trakcie podlewaj sosem pieczeniowym. Sos zredukuj, zagęść mąką, dopraw. Piersi z sosem z dzikiej róży Przygotowanie: 1. 4 piersi z kaczki umyj, osusz, z krawędzi odetnij największe kawałki tłuszczu. Skórę ponacinaj w kratkę. Wymieszaj łyżkę soli morskiej z 1/2 łyżki...

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    .... Połączyć wszystkie składniki i zagotować. Doprawić sokiem z cytryny lub kwaskiem do smaku. Sos pieczeniowy Mąkę rozetrzeć z zsiadłym mlekiem. Połączyć z sosem z mięsa. Zagotować, mieszając. Zaprawić(...) czasu do czasu powstałym sosem. Sprawdzić, czy miękki, polać śmietaną rozrobioną z mąką, zdjąć pokrywkę i podpiekać jeszcze 10-15 minut, aż się zrumieni. A ptaki? - Kuropatwy, dzikie kaczki. Jak się...

  • Aromatyczne udka z gruszką

    Składniki: 4 udka kaczki 2 jędrne gruszki czubata łyżka masła szczypta cynamonu Marynata: 4 łyżki białego octu winnego 2 łyżeczki musztardy Dijon 4 łyżki oliwy 2 łyżeczki(...) pokrojone gruszki. Do sosu pieczeniowego dodaj dżem porzeczkowy i przesmaż, mieszając. 3. Udka podawaj obłożone gruszkami i polane sosem porzeczkowym. Świetnie pasują do nich małe miękkie kluseczki...