• Informacje na temat:

    sos rurek z miesem mielonym

Artykuły na temat: sos rurek z miesem mielonym
  • ...czosnek i pomidory z puszki. Dopraw, duś 5 minut. 2. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, na dno wylej część sosu. Rurki nadziewaj mięsem, układaj w naczyniu. Polej sosem, na wierzchu połóż plastry...

  • Składniki dla 4 osób: 0,5 kg mielonego mięsa • 80 dag makaronu canelloni • cebula • 2 ząbki czosnku • 70 dag przecieru pomidorowego • 20 dag sera żółtego • 4 łyżki oliwy • łyżka masła • oregano i bazylia • sól • pieprz.

  • ...potrzeba 1 l wody; by woda szybciej się zagotowała, nie należy jej wcześniej solić; nie przepłukuje się na sicie makaronu, który ma być podawany z sosami; dobrej jakości kluski można gotować bez dodatku(...), bo sos będzie z niego spływał. 2. Cebulę oraz ząbki czosnku obierz, poszatkuj. W rondlu rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę i czosnek, przesmaż na jasnozłoty kolor. Dodaj rozdrobnione mięso...

  • Składniki: op. makaronu rurki, pół kg mięsa mielonego, jajko, 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, cebula, marchewka, 2 ząbki czosnku, imbir, oregano, słodka papryka, sól, pieprz, 3 łyżki oliwy. Sos beszamelowy: łyżka masła, łyżka mąki, szklanka mleka, gałka muszkatołowa.

  • Rurki makaronowe z grzybami

    Składniki na 4 porcje: 60 dag mięsa mielonego wołowego, 12 rurek cannelloni, 600 ml przecieru pomidorowego, 1 duża cebula, 5–6 suszonych grzybów, 15 dag startego żółtego sera, np. ementaler, 5 dag startego twardego sera typu parmezan, 2 łyżki masła, najlepiej klarowanego, 1 grzybowa kostka rosołowa, 3 ząbki czosnku, 1 łyżka suszonego oregano, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, sól, biały pieprz...

  • ..., osusz. Trochę odłóż do dekoracji, a resztę drobno posiekaj, wymieszaj z mięsem. Pomidory zmiksuj, przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Jeśli lubisz, sos pomidorowy możesz dodatkowo przyprawić czosnkiem przeciśniętym przez praskę, ziołami prowansalskimi albo na pikantnie – sosem tabasco. Żaroodporną formę posmaruj resztą oleju. Na spodzie formy ułóż 1/2 makaronu. Rozsmaruj 1/2 mięsa. Polej...

  • Składniki na 6 porcji: ● 25 dag cannelloni ● pół kg mięsa mielonego ● cebula ● oliwa ● sól; sos: ● puszka krojonych pomidorów ● sól ● pieprz ● zioła prowansalskie ● czosnek ● cukier ● oliwa; dodatkowo: ● 10 dag parmezanu...

  • Składniki na 4 porcje: • 25 dag cannelloni • pół kg mięsa mielonego • cebula • oliwa • sól; sos: • puszka krojonych pomidorów • sól • pieprz • zioła prowansalskie • czosnek • cukier • oliwa; ponadto: • 10 dag parmezanu...

  • Składniki tortu: op. makaronu cannelloni, 30 dag piersi z kurczaka, 2 żółte papryki, 20 dag pieczarek, 25 dag żółtego sera, jajko, sól, pieprz, mielona papryka, olej. Sos: 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 125 ml śmietany 18 proc., żółtko, gałka muszkatołowa.

  • ...5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Sosem polej cannelloni, posyp resztą startego żółtego sera. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. i zapiekaj ok. 45 min. Czas ok. 90 min; porcja – 450

Przepisy na temat: sos rurek z miesem mielonym
  • Bolońskie cannelloni

    Smaczne danie z mięsem mielonym...

  • Cannelloni z mięsem

    .... Rurki cannelloni wrzucić do osolonego wrzątku i obgotować, by były na wpół twarde. Wyjąć, schłodzić. Napełnić farszem. Włożyć do naczynia, zalać rosołkiem lub sosem pomidorowym. Piec około 30 minut...

  • ...ser i mieszamy, aby się rozpuścił. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i wrzucamy do rondla z sosem, wszystko dokładnie mieszamy. Smacznego. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić...

  • Zapiekanka makaronowa

    Składniki: 40 dag makaronu rurki 2 jajka pół kg mielonego drobiu 2 cebule 2 papryki 5 łyżek przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku sól, pieprz zioła prowansalskie olej Sos: po 2 łyżki(...). Cebule i czosnek posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj papryki, podduś. Dodaj mięso mielone i przecier, podsmaż. Przypraw. W formie ułóż warstwami po pół makaronu i masy mięsnej. 3. Sos: masło stop...

  • Domowe makarony według włoskich przepisów

    ..., olej, 20 dag tartego parmezanu, sól, pieprz, bazylia, oregano, majeranek, szczypta cukru. Zrób sos: warzywa obierz, oczyść. Posiekaj cebulę i czosnek. Marchewkę i seler pokrój w kostkę, pieczarki(...). Zalej bulionem. Przykryj i duś ok. 10-15 min. W tym czasie ugotuj makaron. Odcedzony, przełóż do dużej miski. Gotowy sos znowu dopraw, wyłóż na makaron. Posyp parmezanem. Podawaj. Rada: Mieloną...

  • Kuchnia miętą pachnąca

    ..., jagnięcego lub koziego mięsa wymieszany z burghulem (odmiana kaszy), orzechami piniowymi, oliwą oraz przyprawami. Jedzony z płaskimi chlebkami oraz sosem jogurtowo - czosnkowym. Z mięsem czy...