• Informacje na temat:

    sos szczypiorkowy do ziemniaków

Artykuły na temat: sos szczypiorkowy do ziemniaków
  • Składniki: 2 kg ziemniaków, 2 opakowania serka topionego szczypiorkowego, 20 dag sera żółtego (ementaler, gouda), pół szklanki śmietany 32-proc., 3 jajka, 2 łyżki mąki, przyprawa do ziemniaków, po 2 łyżki pokrojonego szczypiorku i natki, sól, pieprz.

  • ...wcześniej sosu. Polej nim mięso pokrojone w plastry. 5. Podawaj z całymi ziemniakami. Je również polej sosem szczypiorkowym.

  • Składniki na 3-4 porcje: 80 dag ziemniaków, 10 dag boczku wędzonego, 2 średnie cebule, 50 dag kurek, 2-3 łyżki posiekanego szczypiorku albo koperku, 1 łyżka masła, olej do smażenia, sól, pieprz...

  • Białe szparagi zawijane z salami i szczypiorkiem

    Składniki: 24 pędy białych szparagów, 24 plasterki salami, pęczek szczypioru, śmietana 18 proc., szkl. bulionu, tarta gałka muszkat., kg ziemniaków, szkl. mleka, masło, sól, cukier.

  • Czas na kurki

    .... Rada: Do dania można podać sos jogurtowo-szczypiorkowy. Do jogurtu dodaj drobno posiekany szczypiorek, 2-3 ząbki czosnku, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.(...) Składniki na 4-5 porcji: 30 dag kurek, 1 duża cebula, 1 kg ziemniaków, 1 i 1/2 l bulionu drobiowego lub warzywnego, 3 łyżki masła, 100 ml śmietanki kremówki 30 proc lub kwaśnej śmietany do zupy, 2-3 łyżki...

  • Wielkanoc w trzech aktach

    ...małym ogniu, aż owoce zmiękną. Podawaj na zimno z plastrami pasztetu, który po wyjęciu z formy możesz owinąć szynką parmeńską, jak na zdjęciu powyżej. Teryna z łososia i sandacza z jajkiem w koszulce Czas przygotowania: godzina + 2 godziny na schłodzenie 6 porcji  300 g filetu z łososia bez skóry, 300 g filetu z sandacza bez skóry, 50 g młodych liści szpinaku, 6 jaj, 100 ml oliwy...

Przepisy na temat: sos szczypiorkowy do ziemniaków
  • Mocno serowe ziemniaki

    Złocista, chrupiąca, pachnąca aromatycznym serem i doskonale sycąca - serowa zapiekanka z ziemniaków.

  • Białe szparagi zawijane z salami

    Składniki: 24 pędy białych szparagów, 24 plasterki salami, pęczek szczypioru, śmietana 18 proc., szkl. bulionu, tarta gałka muszkat., kg ziemniaków, szkl. mleka, masło, sól, cukier.