• Informacje na temat:

    sos ze świeżych kurek

Artykuły na temat: sos ze świeżych kurek
  • Składniki na 5 porcji: ■ 50 dag filetów z mintaja ■ cytryna ■ 2-3 łyżki posiekanego koperku ■ sól ■ biały pieprz ■ 40 dag kurek (świeżych lub mrożonych) ■ 2 cebule ■ 300 ml śmietanki 18 proc. ■ masło lub olej...

  • Składniki na 4 porcje: 8 średnich ziemniaków, 1 łyżka curry, 30 dag kurek, 1 cebula, 2 łyżki masła, 150 ml śmietany 22 proc., kilka gałązek świeżych ziół, sól, pieprz, olej...

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag świeżych kurek, 1 średniej wielkości cebula, 10 dag wędzonego boczku, 20 dag makaronu małe muszelki, 4 pojedyncze filety z kurczaka, 2–3 łyżki oleju, 1 łyżka mąki pszennej, 250 ml bulionu drobiowego, 20 dag śmietany kremówki, 1/2 pęczka natki pietruszki, sól, pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 40 dag mrożonych kurek albo świeżych pieczarek, 4 pojedyncze filety z piersi kurczaka, 2 cebule, 1/2 pęczka szczypiorku, 40 dag makaronu grube wstążki, 1 łyżka mąki pszennej, 100 ml białego wina, 2 szkl. śmietany kremówki, 2 łyżki oleju, 4 łyżki startego twardego sera (najlepiej parmezanu), sól, pieprz, cukier.

  • Filety z makaronem w sosie grzybowym

    Składniki: 40 dag mrożonych kurek albo świeżych pieczarek 4 pojedyncze filety z piersi kurczaka 2 cebule 1/2 pęczka szczypiorku 40 dag makaronu grube wstążki 1 łyżka mąki pszennej 100 ml(...). Dolej wino oraz śmietanę. Gotuj 5 minut. Pod koniec przypraw solą, pieprzem oraz cukrem. Sos wymieszaj z makaronem. Podawaj z filetami z kurczaka Gotowe danie posyp posiekanym szczypiorkiem oraz startym...

  • Makaron plus grzyby

    Skorzystaj z dostępności świeżych grzybów i zrób z nich sos lub farsz do włoskiej pasty.

  • Sałatka grzybowa - w 25 minut

    Składniki na 6 porcji: - 2 dag suszonych borowików, - 1/4 szklanki letniej wody, - 25 dag kurek (mrożonych lub sterylizowanych), - 20 dag pieczarek,...

  • Składniki na 6 porcji: ● 2 bakłażany ● szklanka kaszy jaglanej ● 10 dag mrożonych kurek lub świeżych małych pieczarek ● 7 pomidorów suszonych w oleju ● pół papryki czerwonej ● pół papryczki chili ● po łyżce sosu sojowego i balsamico ● sól morska ● pieprz ● natka pietruszki ● oliwa z oliwek ● łyżeczka masła.

  • Jesienne spacery po lesie cieszą nasze oczy nie tylko gamą ciepłych kolorów na drzewach, ale i bogactwem leśnych grzybów. Koszyk pełen borowików, kurek i podgrzybków to prawdziwe trofeum po długich wędrówkach. Szukając kulinarnych pomysłów na wykorzystanie grzybowych smaków w kuchni warto skorzystać z produktów oraz przepisów marki WINIARY, dzięki którym przygotujemy prawdziwą, grzybową ucztę dla...

  • Składniki na 4 porcje: 200 g płatów makaronu lasagne, 50 g masła, 50 g mąki, 500 ml mleka, sól i pieprz mielony, 1 cebula, 2 gałązki selera naciowego, 2 łyżki oleju, 500 g mieszanki grzybów mrożonych lub, w sezonie, świeżych (kurki, podgrzybki itp.), 200 g żółtego sera...

Przepisy na temat: sos ze świeżych kurek
  • Biały krem z kurkami

    Składniki na 2 porcje: 100 g świeżych kurek 25 g masła 250 g bulionu warzywnego 150 ml śmietany 18%, 1 mała cebula pęczek natki pietruszki sól, pieprz oraz sos sojowy do smaku grzanki z chleba tostowego (np. Dan Cake) Sposób przygotowania: Kurki dokładnie umyć, oczyścić z piasku. Cebulę drobno posiekać. W garnku rozpuścić masło, zeszklić na nim cebulę i dodać przygotowane...

  • Sałatka grzybowa

    Składniki na 6 porcji: - 2 dag suszonych borowików, - 1/4 szklanki letniej wody, - 25 dag kurek (mrożonych lub sterylizowanych), - 20 dag pieczarek, - 2 łyżki masła, - sól, pieprz, - pęczek dymki, - 1 żółtko, - łyżeczka musztardy, - łyżeczka octu winnego, - 1/4 szklanki oleju, - 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany, - 3 łyżki posiekanych świeżych, - listków bazylii Przygotowanie...

Dyskusje na temat: sos ze świeżych kurek
  • Re: Kurki.

    Składniki, 2 porcje: • 2 garście kurek (świeżych lub mrożonych) • 1 żółta papryka • 2 łyżki oliwy • 1 łyżka masła • 2 łyżki posiekanego koperku • 2 garście rukoli • 1 awokado • sól i świeżo zmielony czarny pieprz • kilka wiórków sera Parmezan lub Pecorino SOS BALSAMICZNY + 1 łyżka miodu + 1 łyżeczka musztardy sarepskiej Przygotowanie: Kurki oczyścić i umyć pod bieżącą wodą. Dokładnie osuszyć

  • Re: Kurki.

    Składniki, 2 porcje: • 2 garście kurek (świeżych lub mrożonych) • 1 żółta papryka • 2 łyżki oliwy • 1 łyżka masła • 2 łyżki posiekanego koperku • 2 garście rukoli • 1 awokado • sól i świeżo zmielony czarny pieprz • kilka wiórków sera Parmezan lub Pecorino SOS BALSAMICZNY + 1 łyżka miodu + 1 łyżeczka musztardy sarepskiej Przygotowanie: Kurki oczyścić i umyć pod bieżącą wodą. Dokładnie osuszyć