• Informacje na temat:

    spód do ciasta z kruchych ciasteczek

Artykuły na temat: spód do ciasta z kruchych ciasteczek
  • Trzy kroki do udanego ciasta kruchego

    Jest ono wspaniałą bazą do wielu ciast czy ciasteczek.

  • ...tłuszcz oraz wodę, szybko zagnieć gładkie ciasto. Podziel je na dwie części, z każdej uformuj kulę, owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na ok. 60 min. Jedną częścią ciasta wyłóż dno oraz boki formy do tarty. Spód nakłuj w kilku miejscach widelcem, przykryj papierem do pieczenia i wsyp kilka garści suchej fasoli. Piecz ok. 10 min w temperaturze 180°C. Potem usuń fasolę. 2. Śliwki i jabłka umyj...

  • ...1. Herbatniki maślane rozdrobnij w blenderze albo rozkrusz wałkiem do ciasta. Dodaj do tego mniej niż pół kostki miękkiego masła lub margaryny. Wymieszaj...

  • Jak zrobić ziołowy spód  do tarty?

    ...od dłoni. 2. Do ciasta dodaj 2 łyżki ziół: jeden rodzaj albo mieszankę. Najlepiej sprawdzą się te suszone, ponieważ świeże zawierają za dużo wody. 3. Wszystkie składniki miksuj na wolnych obrotach. Przerwij od razu, kiedy się połączą. Wtedy ulep z ciasta kulę i schłodź. 4. Schłodzone ciasto rozwałkuj na placek...

  • Ciasta z jabłkami

    ...i wysyp bułką tartą. 2/3 schłodzonego ciasta rozwałkuj i wyłóż nim dno oraz boki formy. Przykryj papierem do pieczenia i wsyp fasolę. Piecz 13 minut w temp. 180°C. Zdejmij papier z obciążeniem i piecz jeszcze 10-15 min. Pozostałe ciasto również rozwałkuj i wytnij z niego paski. Podpieczony spód posyp bułką tartą i wyłóż masę jabłkową. Na wierzchu ułóż paski ciasta i posmaruj je rozmąconym jajkiem. Piecz...

  • Niezawodne ciasta

    Bardzo smaczne i niezwykle proste w przygotowaniu. Te ciasta zawsze się udają.

  • Składniki na 12 porcji: 10 dag kostki do pieczenia, 30 dag herbatników maślanych albo kruchych ciasteczek kokosowych, 8 dag cukru, 2 łyżeczki wody, 20 dag mielonego twarogu albo serka ricotta, 200 ml słodzonego mleka skondensowanego, 2 op. galaretki cytrynowej, 40 dag jasnych winogron, 1 op. zielonej galaretki np. o smaku kiwi...

  • ...30 dag mąki, 20 dag masła, 10 dag cukru, 1 jajko, 5 dag płatków migdałowych, 1 kg kwaskowych jabłek (antonówka, szara reneta), sok z 1 cytryny, 5 dag kruchych ciasteczek, 7,5 dag brązowego cukru, 5 dag rodzynek sułtanek, 1-2 łyżki cukru pudru, mąka i tłuszcz do formy.

  • Składniki na 16 porcji: 20 dag mrożonych malin, 10 dag masła, 45 dag czekoladowych kruchych ciasteczek z orzechami, 2 łyżeczki żelatyny, 35 dag śmietany kremówki, 20 dag waniliowego serka homogenizowanego, 5 dag cukru, olej do posmarowania formy...

  • ...10 dag kruchych czekoladowych ciasteczek, 15 dag herbatników maślanych, 1 łyżeczka przyprawy do piernika, 10 dag masła, 12,5 dag polewy czekoladowej, 75 dag mielonego twarogu, 15 dag cukru, 1 i 1/2 torebki budyniu waniliowego, 5 jajek, 150 ml oleju.

Przepisy na temat: spód do ciasta z kruchych ciasteczek
  • Mazurek - pisanka

    .... Długim nożem posiekać ją z margaryną. Wbić żółtka, wymieszać. Szybko zagnieść kruche, gładkie ciasto. Zawinąć je w folię aluminiową i włożyć do lodówki na 2 godziny. 2. Po wyjęciu ciasta z lodówki podzielić je na dwie części. Każdą z nich rozwałkować na stolnicy na cienki placek. Za pomocą formy o kształcie jajka (przy-gotowanej z papieru) wyciąć z każdego placka spód i wierzch mazurka. Z resztek...

  • Słodkości z moreli

    .... proszku do pieczenia 10 dag kruchych ciasteczek migdałowych 10 dag brązowego cukru 1 10 dag płatków migdałowych 2 łyżki cukru pudru do posypania tłuszcz i mąka do przygotowania blachy(...) rozmroź. Płat ciasta złóż na pół. Rozwałkuj na stolnicy oprószonej mąką na owalny placek. Tortownicę wyłóż pergaminem. Spód i brzeg formy wylep plackiem. Ciasto gęsto ponakłuwaj widelcem. 2. Śmietanę...

  • Wyjątkowo smaczne desery

    ...długo, by nie zamienić orzechów w pastę, a następnie masło orzechowe. Do zmielonych orzechów dodać pozostałe składniki i zmiksować do otrzymania zwartej kuli kruchego ciasta (ciasto będzie się(...) odstawić do lekkiego zgęstnienia. Na jedno z ciasteczek nakładać małą porcję czekolady (np. za pomocą rękawa cukierniczego z odciętą końcówką lub łyżeczki) i sklejać z drugim. Odkładać do zastygnięcia...