• Informacje na temat:

    spód do ciasta z pokruszonych herbatników i czekolady

Artykuły na temat: spód do ciasta z pokruszonych herbatników i czekolady
  • ...tortu Zamiast mielonych orzechów, migdałów, płatków lub startej czekolady, do oklejenia boków tortu posmarowanych kremem, możesz użyć pokruszonych ciastek – herbatników. 6. Chrupiący dodatek Lubisz(...) orzechami. 2. Spód do sernika Łatwo przygotować go właśnie z herbatników. Najlepiej pokrusz je wałkiem lub zmiel. Następnie dodaj stopione, lekko schłodzone masło – tyle, aby masa się skleiła i miała...

  • Składniki na 24 porcje: 22,5 dag herbatników, 16 dag masła, 45 dag cukru, 15 dag śmietany kremówki, 10 jajek, 2 torebki cukru waniliowego, szczypta soli, 2 kg mielonego twarogu, 6 dag mąki, starta skórka cytryny, 7,5 dag drobno posiekanej czekolady deserowej, 2 łyżeczki cukru pudru, tłuszcz do blachy...

  • Skład na 12 porcji: 125 g margaryny Kasia, 300 g pokruszonych herbatników lub biszkoptów, 1 tabliczka mlecznej czekolady, 3 tabliczki białej czekolady, 600 ml śmietanki 36%, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżki żelatyny, wiórki z mlecznej czekolady.

  • Ciasta bez pieczenia

    ...przeszkody jest zastąpienie świeżego ananasa czy mango tym z puszki lub obgotowanie owoców w syropie cukrowym. Spód inny niż zwykle Stop 10 dag masła i 1,5 tabliczki czekolady. Dodaj 15 dag grubo(...) z masą serową. Wymieszać z bitą śmietaną i wylać na przygotowany spód. Wstawić do lodówki na 4 godziny. 3. Galaretkę rozpuścić według przepisu podanego na opakowaniu. Winogrona ułożyć na wierzchu ciasta...

  • ..., 1 łyżka kakao, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., 10 dag masła, 20 dag gorzkiej czekolady, 5 dag czekolady mlecznej. Ponadto: 250 ml śmietanki kremówki 36 proc., 3 łyżki cukru pudru. Spód możesz przygotować z pokruszonych herbatników (30 dag) wymieszanych z roztopionym masłem (13 dag).

  • Spód: 25 dag czekoladowych herbatników, 10 dag masła. Masa: 15 dag gorzkiej czekolady, 80 dag mielonego twarogu, 15 dag cukru, 1 op. budyniu czekoladowego, 2 łyżki kakao, 5 jajek, 30 dag jeżyn, 100 ml oleju. Polewa: 20 dag gorzkiej czekolady, 100 ml śmietany kremówki, 3 łyżki zapachu kawowego lub rumowego.

  • Składniki na 15 porcji: 3 op. herbatników, 6 łyżek masła, tabliczka białej czekolady. Pianka: pół kg jagód, 5 łyżek cukru, 3 łyżki żelatyny, 2 op. bitej śmietany + potrzebne mleko, galaretka z owoców leśnych.

  • Spody: ●100 g herbatników ●50 g masła ●2 łyżki kakao ●2 łyżki zmielonych orzechów; masa: ●250 g twarogu półtłustego, zmielonego ●200 g serka waniliowego homog. ●5 łyżek cukru ●czubata łyżka mąki ziemniaczanej ●jajko ●kilka kropel aromatu waniliowego ●skórka pomarańczowa ●2 tabliczki gorzkiej czekolady na polewę...

  • SKŁADNIKI SPODU: 15 dag herbatników, 7,5 dag masła (stopionego). MASA TWAROGOWA: 4 jajka, 1 kg. zmielonego twarogu, 20 dag cukru, szklanka śmietany, cukier waniliowy, 2 budynie waniliowe, gorzka czekolada, 2 łyżki kakao. POLEWA: 100 ml kremówki, mleczna czekolada.

  • Składniki na 8 porcji Na spód: 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady, mała paczka herbatników, pół szklanki wiórków kokosowych Na krem i do obłożenia: 20 dag pralinek kokosowych, 1 budyń o smaku waniliowym, 6 łyżek cukru, 3 pomarańcze,1/2 torebki galaretki pomarańczowej, wiórki i pralinki kokosowe oraz pomarańcze do dekoracji...

Przepisy na temat: spód do ciasta z pokruszonych herbatników i czekolady
  • Sernik czekoladowy

    Składniki na 12 porcji: 15 dag ciasteczek czekoladowych 10 dag herbatników 10 dag masła 1 łyżeczka przyprawy do piernika 15 gorzkiej czekolady 80 dag mielonego twarogu 15 dag(...), przestudź, wymieszaj z okruszkami oraz przyprawą do piernika. Tortownicę o śr. 26 cm wyłóż pergaminem. Spód wylep masą z ciastek. Mocno dociśnij. Wstaw na ok. 30 minut do lodówki. 2. Czekoladę stop...

  • Sernik z jeżynami

    Składniki na 12 porcji: Spód: 25 dag czekoladowych herbatników 10 dag masła Masa: 15 dag gorzkiej czekolady 80 dag mielonego twarogu 15 dag cukru 1 op. budyniu czekoladowego 2 łyżki kakao 5 jajek 30 dag jeżyn 100 ml oleju Polewa: 20 dag gorzkiej czekolady 100 ml śmietany kremówki 3 łyżki zapachu kawowego lub rumowego Sposób przygotowania...

  • Wiśniowa stracciatella

    Sposób przygotowania 1. Masło stop, przestudź. Herbatniki drobno pokrusz w malakserze albo rozgnieć wałkiem do ciasta. Okruszki wymieszaj z masłem. Spód tortownicy (o śr. ok. 26 cm) równomiernie(...) ostrożnie połącz ją z masą serową. Potem delikatnie domieszaj bitą śmietanę.  3. Do tężejącej masy dodaj wiśnie oraz startą czekoladę. Wyłóż na spód z herbatników. Wierzch wygładź. Wstaw do lodówki na...

  • Czekoladowy sernik z warstwą makową

    Sposób przygotoqwania Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Spód i boki formy owinąć dwiema warstwami aluminiowej folii. Wstawić wszystko do większego naczynia (innej formy lub żaroodpornego), do którego przed samym pieczeniem nalejemy wrzątek. Przy pomocy malaksera lub wałka pokruszyć herbatniki na drobny pył. Wymieszać z masłem. Powstałym ciastem wykleić spód formy, ugnieść przy pomocy...

  • Migdałowo-czekoladowy tort Philadelphia

    Składniki: 75 g masła 150 g herbatników 6 płatów białej żelatyny 100 g migdałów 125-140 g gorzkiej czekolady 400 g śmietany kremówki 400 g kremowego twarożku 150 g jogurtu naturalnego 75(...) herbatniki, dobrze wymieszać. Nałożyć do tortownicy docisnąć, tak, aby powstał spód ciasta. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Migdały posiekać i uprażyć na...