• Informacje na temat:

    spód do sernika na zimno z herbatników i masła

Artykuły na temat: spód do sernika na zimno z herbatników i masła
  • ...1. Herbatniki maślane rozdrobnij w blenderze albo rozkrusz wałkiem do ciasta. Dodaj do tego mniej niż pół kostki miękkiego masła lub margaryny. Wymieszaj...

  • Składniki na 16 porcji: 200 g herbatników (najlepiej imbirowych), 90 g masła, rozpuszczonego, 300 ml kremówki, 200 g białej czekolady, 500 g malin, 500 g kremowego twarożku, 300 ml gęstej kwaśnej śmietany, 1/4 szklanki cukru pudru.

  • Serniki   na zimno

    Składniki na 10 porcji: 1 kg trzykrotnie mielonego białego, tłustego twarogu, 2 jajka, 6 łyżek masła, szklanka cukru pudru, łyżeczka rumu, 4 łyżki żelatyny, bakalie, po 5 dag rodzynek, włoskich orzechów i migdałów, 3 plastry ananasa, mandarynka, 3 połówki brzoskwiń z puszki, galaretka malinowa...

  • ​Sernik oreo

    Pyszny sernik na zimno na bazie popularnych ciastek.

  • Składniki na 10 porcji. Spód: 15 dag masła, 10 dag herbatników, łyżka mielonej kawy, 5 dag orzechów. Masa: 5 żółtek, 6 łyżek cukru pudru, 350 ml mascarpone, 250 ml śmietany kremówki, 4 łyżeczki żelatyny, 3 łyżki likieru kawowego. Oraz: 1 op. podłużnych biszkoptów, 1 łyżka kakao, czekoladowe drażetki i beziki do dekoracji.

  • Spód ● 150 g herbatników w gorzkiej czekoladzie ● 70 g orzechów włoskich ● 40 g masła. Masa i dekoracja ● 500 g świeżych truskawek ● 2 łyżki soku z cytryny ●szklanka jogurtu naturalnego ●szklanka kremówki ● 1/4 szklanki miodu ● 3 łyżki cukru (albo mniej lub więcej, zależnie od słodkości owoców) ● 2,5 łyżki żelatyny (zamiast niej możesz użyć roślinnego odpowiednika: agaru) ● 1/4 szklanki...

  • Składniki: 20 dag dowolnych herbatników (np. maślanych, zbożowych) 37,5 dag masła lub margaryny, 50 dag naturalnego serka homogenizowanego, po 1 op. galaretki cytrynowej i pomarańczowej, 1/2 słoiczka konfitur wiśniowych...

  • Sernik z wiśniami na zimno

    Skład na 10 porcji: ● 225 g herbatników kakaowych np. petit beurre lub digestive ● 100 g masła ● 1 kg twarogu z wiaderka ● 8 łyżek cukru pudru ● 250 ml śmietany kremówki ● 100 ml mleka ● 4 łyżki żelatyny ● 1 opakowanie galaretki wiśniowej ● 400 g wiśni ● 2 łyżki cukru...

  • Sernik czekoladowo-korzenny

    Spód:  250 g herbatników korzennych  120 g masła. Masa serowa:  1 kg twarogu z wiaderka  1 szklanka cukru  5 jajek  1 budyń czekoladowy  150 ml kremówki 30 proc. 150 g czekolady gorzkiej płaska łyżka kakao  płaska łyżka przyprawy do piernika  150 ml oleju rzepakowego. Bita śmietana:  200 ml kremówki 30 proc.  łyżka cukru pudru. Dekoracja:  czekoladowe gwiazdki i posypka.

  • Truskawkowy sernik na zimno

    Pomysl zaczerpnelam z jednego polskiego blogowiska kulinarnego, od Angie. Zmodyfikowalam go jednak nieco, uzupelnilam i hm pozostaje goraco polecic to...

Przepisy na temat: spód do sernika na zimno z herbatników i masła
  • Pyszny sernik

    Ciasta na zimno, niewymagające pieczenia to idealne rozwiązanie dla zabieganych oraz początkujących kucharzy. Podpowiadamy, jak zrobić pyszny sernik za zimno. Jego przygotowanie zajmie zaledwie 30 minut, choć warto pamiętać, że zanim go podamy gościom, powinniśmy chłodzić ciasto przez ok. 120 minut.

  • Deser dla ochłody

    Sernik na zimno z winną galaretką Sposób przygotowania Herbatniki i masło połącz za pomocą malaksera. Tak przygotowaną masę wyłóż na tortownicę, a następnie ugnieć łyżką. Włóż na godzinę do lodówki. Połącz wszystkie składniki na masę. Na koniec cienkim strumieniem wlej żelatynę ciągle mieszając aby nie dopuścić do grudek. Wlej masę na ciasteczkowy spód i wyrównaj wierzch. Odstaw do lodówki...