• Informacje na temat:

    stek wołowy sałata

Artykuły na temat: stek wołowy sałata
  • Stek wołowy z selerowo-ziemniaczanym puree - w 50 minut

    Składniki na 4 porcje: - 750 g ziemniaków, - 600 g selera, - 4 steki wołowe, - 100 g szalotek, - 2 łodyżki zielonej pietruszki, - skórka starta z jednej cytryny, - 2 łyżki oleju, - sól, pieprz, - 200 ml zredukowanego bulionu wołowego, - 1-2 łyżki konfitury z owoców dzikiej róży, - 50 g masła, - 150 g śmietany, - gałka muszkatołowa, - sałata i karambole do dekoracji Przygotowanie...

  • Dieta wspomagająca mózg

    .... Wybieraj dojrzałe jabłka, grejpfruty, truskawki, mandarynki i pomarańcze. 4. Jadłospis na 1 dzień Śniadanie: 2 jajka sadzone, pomidor; II śniadanie: tarte jabłko i 2 marchewki; obiad: stek wołowy, sałata...

  • Dla mózgu - dieta ketogeniczna

    ...; obiad: stek wołowy, sałata; kolacja: grillowana ryba z fasolą i papryką.(...) zawierają sporo węglowodanów, unikaj więc spożywania śliwek, gruszek, brzoskwiń. Jedz jabłka, grejpfruty, truskawki. 3. Uważaj na warzywa Dozwolone są: brokuły, brukselki, kalafior, cukinia, sałata...

  • Co jeść, by czuć się szczęśliwym?

    ...z prażonym jabłkiem lub musem z malin, kakao na wodzie. Kolacja Łosoś pieczony z chrzanem, mizeria, ryż brązowy, herbata owocowa. Albo: stek wołowy z sałatą, pomidorem, cebulą z sosem winegret, bataty...

  • Apetyt na mięso

    Stek Składniki (8 porcji) - 3 łyżki ziaren czarnego pieprzu - 8 filetów z polędwicy wołowej - oliwa do smażenia - 1/2 cebuli - 30 ml czystej wódki - 50 ml czerwonego wytrawnego wina - 10(...) - koncentrat pomidorowy - 1 szkl. czerwonego wina - olej - sól, pieprz, kminek, słodka i ostra papryka, cukier, listek laurowy Przygotowanie Mięso pokrój w kostkę. Przesmaż na silnym ogniu i przełóż...

Przepisy na temat: stek wołowy sałata
  • Stek wołowy z selerowo-ziemniaczanym puree

    Składniki na 4 porcje: - 750 g ziemniaków, - 600 g selera, - 4 steki wołowe, - 100 g szalotek, - 2 łodyżki zielonej pietruszki, - skórka starta z jednej cytryny, - 2 łyżki oleju, - sól, pieprz, - 200 ml zredukowanego bulionu wołowego, - 1-2 łyżki konfitury z owoców dzikiej róży, - 50 g masła, - 150 g śmietany, - gałka muszkatołowa, - sałata i karambole do dekoracji Przygotowanie...