• Informacje na temat:

    surowa szynka w folii

Artykuły na temat: surowa szynka w folii
  • Składniki na 6 porcji: 1 kg surowej szynki, 250 ml czerwonego wina, 2 marchewki, 1 pietruszka, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 cebula, 2 kostki bulionu drobiowego, 1 łyżka mąki pszennej, 3 łyżki oleju, suszony majeranek, przyprawa do mięsa wieprzowego, sól, pieprz

  • Szynka w miodzie

    Składniki: 80 dag surowej szynki, 3 łyżki ciemnego miodu, 2 łyżki ostrej musztardy, po 2/3 szkl. bulionu warzywnego i białego wina, sól, pieprz, suszony majeranek, tłuszcz do posmarowania folii.

  • Składniki na 10-12 porcji: szynka wieprzowa surowa (około 2 kg), 3 łyżeczki marynaty do mięs w proszku, 4 łyżki miodu, 50 ml burbonu (whiskey), 1 łyżeczka goździków, 3 marchewki, 2 pietruszki mały, kawałek selera, mały por, 3 listki laurowe, po 3 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego, sól...

  • Składniki: 2 kg surowej szynki, 5 ząbków czosnku, przyprawa do mięsa wieprzowego, olej.

  • Składniki (na 8-10 porcji): 1,2 kg surowej szynki wieprzowej, 2–3 ząbki czosnku, pieprz, sól. Do ciasta: 3 szkl. mąki pszennej, 2 dag drożdży, 1 łyżeczka cukru, 1 jajko, 1 i 1/2 szkl. letniej wody, 4 łyżki oleju, po 1 łyżeczce soli oraz ziół prowansalskich.

  • Zawijaski z piersi indyka z szynką i mozzarellą

    Czas przygotowania: 30 minut. 1 porcja: 370 kcal. Cena porcji: 3,50 zł 1. Filet z indyka opłucz, osusz, potnij na 6 niewielkich kawałków. Każdy z nich umieść pomiędzy dwiema warstwami folii spożywczej i lekko rozbij, nadając kotletom owalny kształt. Usuń folię, a mięso lekko posyp solą oraz pieprzem. 2. Mozzarellę osącz z zalewy zetrzyj na tarce o dużych otworach. Płaty mięsa przykryj...

  • Składniki (na 6 porcji) 1 i 1/2 kg surowej szynki, 15 dag małych pieczarek, po 6–8 gałązek bazylii i natki, po 2 gałązki oregano i tymianku, 15 dag sera feta, 10 dag tłustego twarogu, 2 łyżki masła, 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany (albo jogurtu naturalnego), 2 ząbki czosnku, trochę soku wyciśniętego z cytryny, suszone zioła prowansalskie, mielona słodka i ostra papryka, sól, pieprz, świeże zioła do dekoracji

  • ...1. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, utrzyj ze szczyptą soli i pieprzu. Dodaj miód, musztardę, majeranek i 4 łyżki oleju z suszonych pomidorów, dokładnie utrzyj. Marynatą natrzyj szynkę, owiń folią, wstaw na kilka godzin do lodówki. 2. Szynkę wyjmij z folii, wierzch natnij wzdłuż w kilku miejscach na głębokość ok. półtora cm. W nacięcia powkładaj suszone pomidory. Mięso włóż do rękawa...

  • Składniki: półtora kg surowego boczku bez kości, 6 plastrów wędzonego boczku, 15 dag gotowanej szynki, por, 2 łyżki posiekanej natki, 5 ząbków czosnku, cebula, 2 łyżki cząbru, 2 łyżki majeranku, łyżeczka ostrej papryki, łyżka masła, sól, pieprz.

  • Z górnej półki

    ...z folii i na jej powierzchni zaczęła zbierać się woda? Umyj półki i szuflady, aby usunąć okruchy, plamy po rozlanym mleku, sosie, resztki jogurtu. Naukowcy zbadali, że najwięcej mikrobów jest tam(...) do 4 dni • Wędliny: w plastrach 3–4 dni, w kawałku (np. szynka) do tygodnia. Grażyna Morek Twój STYL 5/2010

Przepisy na temat: surowa szynka w folii
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...: mąkę, szczyptę soli posiekaj z tłuszczem. Dodaj jajko i śmietanę. Zagnieć, włóż w folii na godz. do lodówki. Tuńczyka osącz, rozdrobnij. Dopraw, dodaj masło i cebulę. Utrzyj. Dołóż jajka na twardo(...)°. Zmniejsz temp. do 180°, nakryj papierem do pieczenia i piecz 15 min. Podaj następnego dnia. Pieczyste I. Szynka w pomarańczach Za 36 zł: Składniki:   ●mała okrągła szynka (ok. 1 kg) ●100