• Informacje na temat:

    surowka do pieczonej ryb

Artykuły na temat: surowka do pieczonej ryb
  • Sałatki i surówki

    ...z jogurtem oraz posiekaną rzeżuchą. Pokropić sokiem z cytryny i przyprawić do smaku solą. Surówka zawiera około 140 kalorii. Podawać do jajek, ryb lub mięsa. Surówka z kapusty pekińskiej Składniki(...) godzinę do lodówki. Podawać na zimno do potraw gorących - pieczonej ryby lub duszonego mięsa. Sałatka zawiera ok. 220 kalorii. Sałatka z cykorii - 15 dag cykorii, - 20 dag pora, - duże jabłko, - 2 łyżki...

  • Składniki na 4 porcje: 4 sprawione pstrągi, 10 dag miękkiego masła, 2 ząbki czosnku, po kilka gałązek natki pietruszki oraz świeżej bazylii, 2 cytryny, 2 łyżeczki oleju , sól, pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 4 świeże ryby, np. makrele lub pstrągi, sok z 1 cytryny, 1 średnia cebula, 30 dag pieczarek, 1-2 ząbki czosnku, 2-3 łyżki mąki pszennej, 30 dag kwaśnej śmietany, np. do zupy, 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 1-2 łyżki masła, sól, świeżo mielony pieprz.

  • Pstrąg w maśle

    Składniki na 4 porcje: - 4 sprawione pstrągi, - 2 cytryny, - 1/2 pęczka koperku, - przypraw do ryb, - 1/2 kostki masła, - sól, - czerwony pieprz, - 35 dag kiszonej kapusty, - 1/2 cebuli, - cukier, czarny pieprz, - 2 łyżki oliwy, - sok z cytryny Przygotowanie: Ryby opłucz, osusz, skrop sokiem z cytryny. Od środka posól, oprósz przyprawą do ryb. Do brzucha każdej ryby włóż po kilka...

  • Ryba - zdrowie na talerzu

    .... koperkiem. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 350 kalorii Szaszłyki rybne Składniki na 4 porcje: 30 dag filetów z mintaja lub dorsza, 15 dag małych pieczarek, 2 cebule, 35 dag...

  • Znakomite letnie duety warzyw i owoców

    Najnowsza dieta, której działanie udowodniono naukowo, ma na celu wydłużenie życia. Chodzi nie tylko o to, by żyć 120 lat, ale także o to, by cieszyć się dobrym zdrowiem i pełną sprawnością fizyczną oraz umysłową. Dieta ta, autorstwa Valtera Longo, jest dietą, w której dominują warzywa, z niewielkim dodatkiem ryb i nabiału. Teraz, gdy lato w pełni, możesz ją wypróbować.

  • Pieczeń jest bardzo krucha, soczysta i pięknie wygląda na stole.

  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    Do położonej na południu Austrii Karyntii turystów przyciągają wysokie góry i przepiękne jeziora. To także kraina doskonałych produktów regionalnych, pysznych ryb i smaków łączących wpływy włoskie, słoweńskie i austriackie. Poznaj najlepsze przepisy kuchni karynckiej!

  • Pstrąg z grilla i nie tylko

    Ta jedna z najpyszniejszych i najzdrowszych polskich ryb jest też superłatwa w przygotowaniu. Idealna na wiosenną kolację lub grilla.

  • ...razy złożony papierowy ręcznik, aby kawałki mintaja ociekły z tłuszczu. Gotowe rybne kąski przełóż do miseczki. Obłóż plasterkami limonki i udekoruj gałązką zielonego pieprzu. Podawaj jako...

Przepisy na temat: surowka do pieczonej ryb
  • Sałatki i surówki

    ...posiekaną rzeżuchą. Pokropić sokiem z cytryny i przyprawić do smaku solą. Surówka zawiera około 140 kalorii. Podawać do jajek, ryb lub mięsa. Surówka z kapusty pekińskiej - 30-40 dag kapusty(...) - pieczonej ryby lub duszonego mięsa. Sałatka zawiera ok. 220 kalorii. Sałatka z cykorii - 15 dag cykorii - 20 dag pora - duże jabłko - 2 łyżki oleju sojowego lub oliwy - jogurt - sok z cytryny - sól...

  • Łosoś wędzony aromatem herbacianym

    Łosoś to jedna z najtłustszych, ale też najzdrowszych ryb. Zawiera rzadko spotykany zestaw unikalnych wartości odżywczych. Ryba ta bogata jest w cynk i selen, potas, jod, a także witaminy takie jak: A, D E i B, które są szczególnie ważne dla naszego organizmu w chłodne i deszczowe dni, kiedy łatwo nabawić się infekcji. Przyrządzenie pysznego, wędzonego aromatem herbacianym łososia według...

  • Pstrąg w maśle

    Składniki na 4 porcje: - 4 sprawione pstrągi, - 2 cytryny, - 1/2 pęczka koperku, - przypraw do ryb, - 1/2 kostki masła, - sól, - czerwony pieprz, - 35 dag kiszonej kapusty, - 1/2 cebuli, - cukier, czarny pieprz, - 2 łyżki oliwy, - sok z cytryny Przygotowanie: Ryby opłucz, osusz, skrop sokiem z cytryny. Od środka posól, oprósz przyprawą do ryb. Do brzucha każdej ryby włóż po kilka...

  • Zioła z kuchennego parapetu

    ..., zapiekanki pizzę oraz lazanię. ● Szczypiorek kojarzy się z wiosną i wielkanocnymi daniami. Dodawaj go do jajek, omletów, sałatek i surówek. Nie żałuj szczypiorku podczas przyrządzania past z wędzonych ryb...

  • Egzotyczne warzywo: Kapusta pak choi

    ...główka to porcja dla jednej osoby. Dlatego do smażenia czy pieczenia lepiej wybierać duże główki, a do jedzenia na surowo - małe. Pak choi można jeść na ciepło jako zieloną jarzynę do mięs i ryb (np...

  • Grillowanie - smaczne i zdrowe

    Sezon na biesiady pod chmurką rozpoczęty. Co zrobić, by cieszyć się smakiem potraw z rusztu bez szkody dla samopoczucia? Podpowiadamy!

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    ...na święta przygotowujemy dużo przysmaków. Co roku obowiązuje podział prac. Ja specjalizuję się w pierogach, mama w bigosie i barszczu, jedna siostra w rybach, a druga w sałatkach. W takich chwilach...

  • Obiad w pół godziny

    .... Porcja zawiera: 415 kcal Propozycja 5. Pstrąg w maśle Składniki na 4 porcje: - 4 sprawione pstrągi, - 2 cytryny, - 1/2 pęczka koperku, - przypraw do ryb, - 1/2 kostki masła, - sól, - czerwony(...) przyprawą do ryb. Do brzucha każdej ryby włóż po kilka gałązek koperku i plasterki cytryny. Ryby ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej stopionym masłem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok...