• Informacje na temat:

    surówka jak ze sklepu

Artykuły na temat: surówka jak ze sklepu
  • Warto przestawić się na surówki i sałatki

    Mimo zmieniających się co jakiś czas mód dietetycznych specjaliści od żywienia niezmiennie bronią stanowiska, że warzywa i owoce powinniśmy jadać pięć razy dziennie. Lecz o ile z wprowadzeniem owoców(...), sałatek lub "kolorowych kanapek", np. z rzodkiewką, sałatą, papryką i ogórkiem.Dlaczego warto włożyć trochę wysiłku, by w menu znalazło się jak najwięcej produktów z tej grupy? Przede wszystkim...

  • Jak „odchudzić” kuchnię polską

    ...tradycyjny, odświętny obiad. A potem ból brzucha, problemy z żołądkiem i uczucie nadmiernej sytości przez najbliższy tydzień. Czy da się temu jakoś zaradzić? Owszem, i w dodatku nie będzie to ani(...), posypane świeżym koperkiem lub natką pietruszki i mamy dodatek do mięsa, który jest nie tylko smaczny, ale i zdrowy! Warzywa pełne witamin Wiadomo, że do schabowego nic tak nie pasuje jak zasmażana...

  • Jak poprawić wyniki morfologii? Sięgnij po produkty dobre dla krwi!

    Niektóre składniki mają wyjątkowo korzystny wpływ na układ krwionośny. Znajdziesz je nie tylko w mięsie.

  • Jak zatrzymać witaminy?

    Przekonaj się, czy wiesz, jak przyrządzać warzywa i owoce, by nie straciły swoich wartości odżywczych. Odpowiedz na nasze pytania.

  • Jak bezpiecznie stosować leki bez recepty

    Jeśli chcemy leczyć się sami, powinniśmy jak najwięcej wiedzieć o zażywanych specyfikach. Oto garść niezbędnych informacji.

  • Podagra: Unikamy ataków bólu

    Opuchlizna i nieznośne rwanie dużego palca u stopy to typowe objawy tej choroby. Niestety, świąteczna „dieta” może wywołać dolegliwości, warto więc wiedzieć, jak im zapobiegać.

  • Szczupła i zdrowa dzięki diecie smart food

    Trójka włoskich lekarzy i żywieniowców zapewnia, że dzięki ich diecie będziesz żyła dłużej, lepiej i bez nadwagi. Wystarczy jeść „smart”, czyli mądrze wybierając produkty, które działają jak eliksir młodości.

  • Cukrzyca: 5 rzeczy, które ci szkodzą, a ty... o tym nie wiesz

    Starasz się przestrzegać zaleceń lekarza, ale możesz nawet nieświadomie robić błędy, które utrudniają leczenie. Podpowiemy ci, jak ich nie popełniać.

  • Zapomniane warzywa

    ...​Zachłyśnięci egzotycznymi smakami potraw, zapomnieliśmy o popularnych niegdyś warzywach uprawnych. Nasze dzieci i wnuki nie wiedzą nawet, jak wygląda jarmuż, brukiew, pasternak czy rzepa, podczas gdy szparagi, bakłażany i karczochy wskażą bez zastanowienia.

  • Wesele bez mięsa?

    Bywa, że to państwo młodzi są jaroszami i nie wyobrażają sobie, aby w najważniejszym dla nich dniu stoły uginały się pod ciężarem mięsa. Na weselach bawią się jednak ludzie o różnych preferencjach kulinarnych. Jak zatem pogodzić poglądy gospodarzy i oczekiwania (często konserwatywnych) gości?

Przepisy na temat: surówka jak ze sklepu
  • Sztaby marketingowców pracują nad tym, żebyśmy robili jak największe zakupy

    ...powinniśmy sprawdzić, w jakim stanie jest produkt. W serach i jogurtach są konserwanty. Nic złego nie stanie się z mąką, kaszą, ryżem, jeśli tylko będziemy je dobrze przechowywać. Są już dyrektywy unijne, które w niektórych krajach wprowadzają brak daty ważności na suche pokarmy, octy czy oleje. Co najczęściej niepotrzebnie wyrzucamy? - Jak pokazują badania prowadzone przez Federację Polskich Banków...

  • Czas nowalijek

    ...jest jednym z najcenniejszych produktów spożywczych, jakimi natura nas obdarzyła. Nie żałujmy więc sobie tej zieleniny, dodawajmy ją do surówek, sałatek, zup, sosów, posypujmy nią kanapki. Ważne by posypywać nią wszystkie potrawy, ponieważ organizm łatwiej wówczas wchłania składniki mineralne, np. jedzona z mięsem, czy żółtkami jaj zwiększa przyswajanie żelaza. A jak uatrakcyjnia wygląd potraw...