• Informacje na temat:

    surowka z dodatkiem kasz

Artykuły na temat: surowka z dodatkiem kasz
  • Zostało trochę kaszy ugotowanej na obiad? Albo masz całe opakowanie i chciałabyś przygotować z niej coś oryginalnego? Polecamy nasze sprawdzone przepisy!

  • Skład na 15 sztuk: Ciasto: ● 2 szklanki mąki ● 1,5 szklanki mleka ● 1,5 szklanki wody gazowanej ● 2 jajka ● szczypta soli ● olej do smażenia. Farsz: ● 200 g kaszy gryczanej ● 100 g kaszy jęczmiennej ● 15 dużych pieczarek ● 2 cebule ● 1 jajko ● łyżka masła ● łyżka oleju ● sól i pieprz do smaku oraz do panierowania ● 2 jajka ● 4 łyżki mleka ● bułka tarta.

  • Składniki na 8 porcji: 1 średniej wielkości gęś (ok. 3 kg), 6 suszonych grzybów (borowików, podgrzybków), po 1 marchwi i pietruszce, 1 cebula, 1 łyżka masła, 1,5 szklanki kaszy gryczanej, plasterek słoniny, 1 jajko, kilka gałązek natki , sól, pieprz.

  • Wrzesień – zdrowo, smacznie i pożywnie czyli kasze na stół!

    Kasza kojarzy nam się zwykle tylko ze smacznym dodatkiem do codziennych posiłków. Nic bardziej mylnego - bo jako bohater dania smakuje równie wyśmienicie! Zapiekanki, sałatki, a nawet kotlety - to tylko niektóre kulinarne cuda, które możemy wyczarować mając ją w swojej kuchni. Ale to nie koniec zalet kaszy - jest ważnym elementem prawidłowo zbilansowanej diety, ponieważ ma w sobie wiele cennych...

  • Krótkie posty znanych dietetyków

    Teraz jest na nie pora! Oparte na świeżych warzywach i kaszach, oczyszczą organizm i wzmocnią go. Sprawią, że poczujesz się lżejsza i piękniejsza przed latem.

  • Makrobiotyczna dieta doda energii na wiosnę

    ...też obawy, że będziesz głodna, bo produkty z pełnego ziarna, które są jej podstawą, są bardzo sycące. Dieta dla fanek natury: Lubisz dobrze zjeść, ale unikasz mięsa? I chemii w jedzeniu? Dieta(...) wreszcie znikną trapiące takie osoby zaparcia i wzdęcia. Jeśli ktoś ma wrażliwy układ pokarmowy i gorzej toleruje błonnik, wystarczy zamienić chleb żytni na graham czy staropolski, grube kasze na drobniejsze...

  • Co jeść, aby uniknąć zgagi i refluksu?

    ...​Powinnaś zjadać pięć niewielkich posiłków. Unikaj spożywania smażonych oraz tłustych mięs i wędlin - boczków, golonek, żeberek i baleronów. Wybieraj gotowany drób, schab, króliki i chude mięso wołowe. Jedz ryby - pieczone i gotowane. Wystrzegaj się ostrych oraz wzdymających potraw - kapusty, grochu, soczewicy, fasoli, chili. Warzywa spożywaj zawsze w towarzystwie chleba lub kaszy. Jedz...

  • ...kaszlem, katarem, wysoką gorączką, bólami głowy. By do tego nie dopuścić, warto zrobić coś, by wzmocnić naszą armię obronną, czyli zastępy limfocytów. Ważne jest to zwłaszcza u progu zimy. Zacznij od(...) chudego mięsa lub rybę, do tego surówkę i kaszę lub ryż brązowy. W twojej diecie powinny się znaleźć warzywa i owoce, które obfitują w antyoksydanty (tzw. przeciwutleniacze), które walczą z wolnymi...

  • Co powinnaś jeść, by wzmocnić paznokcie?

    ..., ziemniakach, natce pietruszki, selerze, szczypiorku. Jedz pieczywo pełnoziarniste, brązowy ryż, otręby, kaszę jaglaną i płatki owsiane. Mnóstwo mikroelementów potrzebnych zdrowej płytce paznokciowej(...) ziaren słonecznika, herbata zielona. Albo: owsianka na wodzie z bananem i aronią. Obiad Krem z brokuła, pierś kurczaka pieczona w ziołach, kasza jaglana na ostro, surówka z białej kapusty...

  • Zrazy po litewsku

    ...lekko zgęstniał. Ze zrazów zdejmujemy sznurki. Podajemy polane sosem z kaszą gryczaną lub pęczakiem z dodatkiem surówki z kiszonej kapusty. Do dania pasują także zasmażane buraczki. Zobacz także:

Przepisy na temat: surowka z dodatkiem kasz
  • Proste dania na cały tydzień

    ...2 szklanki wody z dodatkiem soli i masła. Odstaw. Pierś kurczaka, paprykę, marchewkę i miąższ bakłażana pokrój w kostkę, usmaż.  2. Wydrążone bakłażany wypełnij farszem. Do środka włóż kaszę...

  • Tradycyjne polskie dania mięsne z jabłkami

    ...). Zagotuj, podduś, a następnie dopraw. Mięso ponownie włóż do sosu. Podgrzej. Podawaj z kaszą jęczmienną i surówkami. Pieczeń wołowa po kaszubsku Składniki: 1 kg ligawy wołowej; 3 jabłka(...) Kotleciki cielęce usmaż na rozgrzanym oleju na złoto. Podawaj je z jarzynką z czerwonej kapusty i jabłkami. Jako dodatek serwuj np. ziemniaki (pieczone lub z wody). Kaszanka z pieczonym jabłkiem...