• Informacje na temat:

    surowka z kapusty do pity

Artykuły na temat: surowka z kapusty do pity
  • Dlaczego warto jeść kapustę kiszoną

    ...w aptece suplementy. Pod warunkiem, że jemy ją surową! 2. Pobudza soki trawienne i apetyt. Wytworzony podczas fermentacji kwas mlekowy ma zbawienne działanie na układ pokarmowy. Sok z kapusty stymuluje(...) minut. Z kapusty odciśnij sok, wlej do wywaru. Cebulę obierz, poszatkuj, przesmaż na maśle. Dodaj do zupy razem z grzybami i posiekaną kapustą. Gotuj kolejne 40 minut. Dopraw pieprzem i, ewentualnie...

  • Sześć powodów, dla których warto jeść kapustę

    ...i wycięciu skaz siekaj je i jedz w surówkach lub dodawaj do zup. Zapobiega wrzodom żołądka: A to dzięki substancjom przypominającym lek stosowany w chorobie wrzodowej. Sok z kapusty działa ochronnie na błonę śluzową żołądka, pobudza ją do produkcji śluzu. Niszczy też bakterie wywołujące wrzody. Chroni przed rakiem: Za sprawą fitozwiązków - glukozynolanów. Jedzenie warzyw kapustnych (w tym kapusty...

  • Zabójcy witamin

    Nie wszystkie składniki odżywcze tworzą zgrany duet. Herbatę pij tylko pomiędzy posiłkami, nie łącz pomidorów z zielonymi ogórkami, ryb nie podawaj z brokułami, a szpinaku z mięsem. Czy wiesz, dlaczego?

  • Zabójcy witamin

    Nie wszystkie składniki odżywcze tworzą zgrany duet. Herbatę pij tylko pomiędzy posiłkami, nie łącz pomidorów z zielonymi ogórkami, ryb nie podawaj z brokułami, a szpinaku z mięsem. Czy wiesz, dlaczego?

  • Kapuściane leki na 100 dolegliwości

    ...medycy nie mieli pojęcia o istnieniu wolnych rodników, sprzyjających rozwojowi raka, do leczenia choroby nowotworowej używali właśnie kapusty. Lekarz Markus Katon z podziwem wyrażał się o jej(...). Jest znakomite m.in. na dolegliwości gastryczne, jelitowe, układu oddechowego, ogólne osłabienie. Autorka "Apteki natury", dr Jadwiga Górnicka, podaje, że z pomocą kapusty leczyć można sto różnych...

  • Trzy naturalne probiotyki

    Dbają o jelita nie tylko w antybiotykoterapii.

  • Produkty, które pomogą wyleczyć się z letniej anginy i uchronią przed kolejną

    Taka infekcja często potrafi dopaść nas także w największy upał. Można jednak tak odżywiać się w trakcie choroby i w okresie rekonwalescencji, aby mocny ból gardła i wysoka gorączka znów nie zepsuły nam lata.

  • Pięć sprawdzonych metod na poprawę wchłaniania

    Wykorzystaj wszystkie cenne składniki!

  • Pasożyty: Nieproszeni goście

    ​Jak rozpoznać, że pasożyty zaatakowały nasz układ pokarmowy? O obecności pasożytów (glisty, owsika, tasiemca) może też świadczyć nasilenie alergii, częste stany podgorączkowe, bóle głowy, brak apetytu, chudnięcie, bezsenność, nerwowość.

  • Znakomite letnie duety warzyw i owoców

    ..., kapusty, marchewki. Warto dodawać do sałatek olej rzepakowy lub oliwę. Zawierają one nienasycone kwasy tłuszczowe omega, które zapobiegają stanom zapalnym stawów, pomagają w regeneracji chrząstki...