• Informacje na temat:

    surówko z kapusty pekińskiej

Artykuły na temat: surówko z kapusty pekińskiej
  • Składniki: kapusta pekińska, strąk czerwonej papryki, dwa pomidory, ogórek, pęczek natki, czerwona cebula, łyżka cukru, sól, pieprz, oliwa, 2 łyżki octu winnego.

  • Składniki na 4 porcje: 1/2 kapusty pekińskiej, 2 średnie pomarańcze, 1/2 pęczka melisy cytrynowej, 5 łyżek octu jasnego winnego albo soku z cytryny , 1 łyżeczka płynnego miodu, 3 łyżki oliwy z oliwek, sól, biały pieprz, zioła prowansalskie...

  • W naszej kuchni stanowi główny składnik surówek i sałatek, chociaż dopiero po ugotowaniu albo zesmażeniu kapusta ta wydobywa swój naturalny słodkawy smak.

  • ...udekoruj cząstkami pomidorów. 4 porcje, czas ok. 20 min; porcja – 190 kcal, cena 2,10 zł. Masz problem z dokładnym myciem kapusty pekińskiej? Jeśli potrzebujesz całych liści, musisz odciąć piętkę i płukać kolejno każdą porcję. Jeżeli jednak zamierzasz użyć kapusty do sałatki lub surówki, poszatkuj ją, umieść na sitku i wypłucz dokładnie pod bieżącą wodą, a potem...

  • Składniki na 8 porcji: ● 1 mała kapusta pekińska, pęczek rzodkiewek,1 puszka kukurydzy, 2 dymki ze szczypiorkiem, zioła prowansalskie, 3-4 łyżki majonezu, sól, pieprz, 3-4 gałązki natki pietruszki

  • Składniki: 2 marchewki, mała cebula, 2 jabłka, mała kapusta pekińska, pół puszki kukurydzy, sól, pieprz, mieszanka ziół do sałatek, oliwa

  • Sałatki i surówki

    ...z jogurtem oraz posiekaną rzeżuchą. Pokropić sokiem z cytryny i przyprawić do smaku solą. Surówka zawiera około 140 kalorii. Podawać do jajek, ryb lub mięsa. Surówka z kapusty pekińskiej Składniki: - 30-40 dag kapusty pekińskiej, - jabłko, - kubek jogurtu, - pół łyżeczki musztardy, - pół żółtka (surowego), - 4-5 natki pietruszki ewentualnie szczypiorku, - sól i pieprz, - sok z cytryny...

  • Składniki na 4 porcje: 20 dag ryżu, 1 papryka, 1 por, czosnek, pół puszki kukurydzy, oliwa, 3 marchewki, 2 laski kiełbasy, sól, pieprz, 1 szkl. bulionu, 5 dag sera, 1 kapusta pekińs., natka, cebula, 2 jabłka.

  • Sałatka fasolowa: po puszce czerwonej fasoli i kukurydzy, słoiczek marynowanego selera korzeniowego, pół puszki ananasa, pół pora, łyżka majonezu, sól, pieprz. Surówka: mała kapusta pekińska, marchewka, jabłko, mały por, 2 łyżki cukru, 3 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki śmietany 18-proc.

  • Składniki: 6 łodyg brokułów, 5 marchewek, kapusta pekińska, dymka, pół szkl. suszonych żurawin, łyżeczka, startej skórki pomarańczowej; Sos: po 2 łyżki octu balsamicznego i żurawin, po łyżeczce musztardy, miodu i soku pomarańczowego, sól, 6 łyżek oleju, 1/4 szkl. majonezu, ząbek czosnku

Przepisy na temat: surówko z kapusty pekińskiej
  • Sałatki i surówki

    ...posiekaną rzeżuchą. Pokropić sokiem z cytryny i przyprawić do smaku solą. Surówka zawiera około 140 kalorii. Podawać do jajek, ryb lub mięsa. Surówka z kapusty pekińskiej - 30-40 dag kapusty pekińskiej - jabłko - kubek jogurtu - pół łyżeczki musztardy - pół żółtka (surowego) - 4-5 natki pietruszki ewentualnie szczypiorku - sól - pieprz - sok z cytryny ewentualnie ocet winny Kapustę pekińską...

  • Królik duszony z Toskanii - Agnieszka

    ...z kapusty pekińskiej z sosem włoskim I jeść rozkoszując się smakiem...

  • Racuszki

    ..., tak by były chrupkie. Podawać gorące z dodatkiem sosu pomidorowego, udekorowane świeżą bazylią. Do ryżowych placuszków najodpowiedniejsza jest surówka z kapusty pekińskiej i pomidorów, doprawiona oliwą...