• Informacje na temat:

    szarlotka z budyniem na soku jablkowym

Artykuły na temat: szarlotka z budyniem na soku jablkowym
  • Składniki na ciasto: 40 dag mąki, 20 dag margaryny, 20 dag cukru pudru, 4 żółtka, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier waniliowy, 1 i 1/2 łyżki kwaśnej śmietany, ok. 2 kg kruchych jabłek. Na masę budyniową: 2 szklanki białego wina, 2 szklanki soku jabłkowego (z kartonu), 3-4 torebki budyniu. Na masę śmietanową: 1/2 l śmietany kremówki, 2-3 łyżeczki żelatyny, cukier puszka brzoskwiń...

  • ...i wyłóż na budyń. Zapiekaj 15 min w 210° C. Przygotowanie: 75 minut Porcja: 388 kilokalorii Jeśli używasz do szarlotki jabłek suszonych, namocz je wcześniej w soku jabłkowym.

  • Jemy polskie jabłka!

    Maślane ciasto z jabłkami Przygotowanie: Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pociąć na kawałki. Pół opakowania budyniu zmieszać z 5 łyżkami soku jabłkowego i 2 łyżkami cukru. 150 ml soku(...). Zapiekać w 175 st. c przez 35-40 minut. Szarlotka dworska Składniki: 300 g mąki Szczypta soli 2 łyżki + 75 g cukru 2 jajka 150 g masłą 60 g rodzynek 750 g kwaśnych jabłek Sok...