• Informacje na temat:

    szarlotka z kokosem

Artykuły na temat: szarlotka z kokosem
  • Składniki: ● po 100 g mąki ryżowej i ziemniaczanej i 150 g kukurydzianej ● 50 g mielonych migdałów ● 50 g wiórków kokosowych ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia ● 3/4 szklanki cukru ● opakowanie cukru wanilinowego ● 250 g masła ● 2 jajka ● 2 kg kwaśnych jabłek ● 3 łyżki miodu ● 2 łyżeczki cynamonu.

  • Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa 5 czerstwych bułek, pół litra mleka, 10 dag cukru, 3 jajka, 1 kg jabłek, 10 dag masła, op. wiórków kokosowych, cynamon, tłuszcz do formy, cukier puder do posypania.

  • Skład na 12 porcji: Ciasto: ● 300 g mąki ● łyżeczka proszku do pieczenia ● 2 żółtka ● pół kostki masła lub margaryny ● łyżka kwaśnej śmietany ● 100 g cukru pudru ● łyżka cukru waniliowego ● 2 łyżki kaszy manny do posypania ciasta ● 400 g domowej lub kupnej konfitury jeżynowej Kruszonka: ● 50 g mąki orkiszowej jasnej ● 50 g wiórków kokosowych ● 50 g cukru trzcinowego ● 50 g masła.

  • Szarlotka z kokosem i chałwą

    ...słoika)   Ubić 5 białek na sztywna pianę z dodatkiem 1/3 szklanki cukru, dodać 10 dag wiórek kokosowych.   Na blaszkę wyłożyć ciemne ciasto (to z dodatkiem kakao), następnie białka z kokosem...

  • Wstawiłam przepis na szarlotkę z kokosem i chałwą w dziale przepisy w moim dzienniku ale nie było tam żadnej ikonki aby dodać, zapisać opublikować itp. ...

  • Ciasta na niedzielę

    Dobre rady Szarlotka bez zakalca W pieczonej w prodiżu szarlotce nie powinien powstać zakalec, jeśli podduszone z cukrem jabłka nałożymy na lekko podpieczony kruchy spód. Dobra baza Zanim(...)°C. Piec 60-70 minut. Wiórki kokosowe zrumienić na patelni bez tłuszczu (mieszać, aby się nie przypaliły). Wystudzone ciasto udekorować kokosem i posypać kakao. Życie na gorąco 45/2011

  • ...ktoś z was stosuje się do tych zasad? Chętnie posłucham opini.       Ach, upiekłam pyszną szarlotkę z kokosem i chałwą. Wstawię później zdjęcie, jak pisklaka uśpię:)

Dyskusje na temat: szarlotka z kokosem
  • Szarlotka z kokosem i chałwą

    sprobuje, mysle ze bedzie dobre... na jedna rzecz tylko zwracam uwage... nie jesc margaryny - to rakotworcze, sztucznie utwardzane, tluszcze nasycone... najgorsza z mozliwych rzeczy do jedzenia! - patrz moj wis "uwaga na olej palmowy".

  • Re: Szarlotka z kokosem i chałwą

    Chałwa jest w polewie. Jabłka dałam prażone, ponieważ w tej chwili świeżych nie mam. Prażone są mojej własnej roboty.

  • Re: Szarlotka z kokosem i chałwą

    Tak, wiem na temat margaryn. Podaje jak w przepisie.

  • Re: Szarlotka z kokosem i chałwą

    Czytam i czytam gdzie ta chałwa? Jabłka prazone ze słoika?Po co, jak mozna dac swieze, zdecydowanie lepszy smak! No i ta margaryna......:S