• Informacje na temat:

    szarlotka z lukrem i migdalami

Artykuły na temat: szarlotka z lukrem i migdalami
  • Składniki na 16 porcji: 3 szkl. mąki pszennej 1 kostka masła 1 szkl. cukru pudru 2 żółtka 4 łyżki kwaśnej śmietany 1 kg kwaśnych jabłek 5 łyżek drobno pokruszonych biszkoptów 5 łyżek cukru sok z 1 cytryny 1 op. gotowego lukru posiekane migdały do dekoracji

  • Szarlotka z migdałami, rodzynkami  i rumem

    ...przykryj jabłka. Mocno zlep brzegi. 3. Piecz ok. 50 minut w temp. 200°C. Po wystudzeniu ciasto oblej lukrem, posyp uprażonymi płatkami migdałowymi. Podawaj np. z bitą śmietaną.

  • ...lukrem posmaruj ciasto. Od razu posyp płatkami migdałowymi, oprósz odrobiną cukru pudru albo cytrynowego. Jabłka idealne na wypieki Do wypieków z jabłkami najlepiej...

  • Podwójna słodycz

    Szarlotka i sernik Składniki na 16 porcji: 1 i 1/2 szklanki mąki, żółtko, łyżeczka proszku do pieczenia, 170 g masła lub margaryny, 4 łyżki cukru pudru Na masę: 1/2 kg twarogu, 4 łyżki cukru, cukier(...) piekarnika i piecz 50 minut w temperaturze 180° C. Jeszcze ciepłe ciasto możesz posypać cukrem pudrem lub, gdy ostygnie, polać lukrem. Przygotowanie: 80 minut Porcja: 245 kalorii Makowiec miodowiec...

Przepisy na temat: szarlotka z lukrem i migdalami