• Informacje na temat:

    szaszłyki smażone na patelni

Artykuły na temat: szaszłyki smażone na patelni
  • Szaszłyk z kurczaka

    ...ręcznikiem i kroimy w dużą kostkę. Oprószamy solą, a następnie nadziewamy na cztery metalowe lub drewniane szpatułki. Na patelni rozgrzewamy 4-5 łyżek oleju i smażymy szaszłyki około 10 minut z każdej strony na jasnozłoty kolor. Oprószamy pieprzem i słodką papryką. Przekładamy na talerz. Na patelnię z olejem po smażeniu szaszłyków przekładamy paprykę, cebulę, pieczarki, doprawiamy pieprzem...

  • Szaszłyki z polędwicy

    ...noc. 3. Morele przekrój na pół. Nabijaj na patyczki kawałki polędwicy, boczku i owoce, całość posól. Na lekko posmarowanej olejem i dobrze nagrzanej patelni grillowej smaż szaszłyki, często je...

  • ...szaszłyków, namocz je w wodzie. Nadziewaj kawałki kurczaka. Cytryny sparz wrzątkiem, dwie pokrój w plasterki i odłóż do dekoracji. Z trzeciej cytryny otrzyj skórkę i wyciśnij sok. 3. Na patelni rozgrzej oliwę. Włóż szaszłyki, smaż na złoty kolor po 3-4 minuty z każdej strony. Zdejmij z patelni. Dopraw sokiem i skórką z jednej cytryny, musztardą, solą, grubo utłuczonym czarnym pieprzem oraz cukrem...

  • Szaszłyki z kurczaka.

  • Szaszłyki z baraniny

    ...1. Baraninę umyj, osusz ręcznikiem papierowym, pokrój w kostkę. Przypraw solą, pieprzem, cynamonem i imbirem, dodaj odrobinę oleju, wymieszaj. Odstaw do lodówki na kilka godzin. 2. Metalowe szpatułki posmaruj odrobiną oleju. Nabijaj na nie kawałki mięsa, smaż na rozgrzanej patelni grillowej z każdej strony, by mięso się zarumieniło. Przekładaj do naczynia żaroodpornego i piecz w temperaturze 200

  • ...szaszłyków. Nadziewaj na nie na zmianę owinięte w boczek kawałki wątróbki, paprykę i cebulę. Rozgrzej na patelni 1-2 łyżki oleju. Włóż szaszłyki, smaż, często obracając, 10-12 minut. Na koniec posyp je...

  • Szaszłyk z mielonego mięsa

    ...średniej wielkości pulpecików. Po trzy nadziewamy na drewniane szpatułki na przemian z pokrojoną czerwoną i żółtą papryką, a także ćwiartką cebuli. Na patelni rozgrzewamy 4-5 łyżek oleju i smażymy szaszłyki 8-10 minut na wolnym ogniu z każdej strony. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy z sosem jogurtowo-czosnkowym z dodatkiem mięty z ryżem lub tostami. Zobacz także:

  • ...plasterki pora. 9. Rozgrzej olej na patelni i smaż szaszłyki ok. 20 minut, aż mięso się zarumieni i będzie miękkie. 10. Zdejmij szaszłyki z patelni i połóż na mięsie kawałeczki masła. Smacznego...

  • Szaszłyki z morelami

    ...wykałaczki nabijaj kolejno kawałki mięsa, morele oraz plasterki pora.  9. Rozgrzej olej na patelni i smaż szaszłyki ok. 20 minut, aż mięso się zarumieni i będzie miękkie. 10. Zdejmij szaszłyki z patelni...

  • Szaszłyki drobiowe

    ...1 Pierś umyj, podziel na cząstki. Jogurt z przyprawami wymieszaj, połącz z kawałkami indyka, dobrze wymieszaj, aż wszystkie kawałki pokryją się marynatą.Nabijaj mięso na patyczki, smaż na patelni grillowej lub piecz na grillu, aż mięso się zrumieni. 2 Szaszłyki podawaj z lekką sałatką z pomidorami i oliwą z oliwek lub sosem czosnkowym (majonez...

Przepisy na temat: szaszłyki smażone na patelni
  • Szaszłyki z mięsa mielonego

    Tak łatwo przyrządzić z niego pieczone albo smażone smakołyki na szpadkach. Skorzystaj z naszych przepisów, a zaskoczy cię nie tylko ich forma, ale też wyjątkowy smak.

  • Szaszłyki z tuńczyka

    ...i cytrynę. Na głęboką patelnię wlej olej, sos sojowy, ocet ryżowy i miód. Dodaj imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko wymieszaj.  2. Smaż szaszłyki z każdej strony, a następnie przykryj patelnię pokrywką i duś ok. 10 minut. Sezam wysyp na suchą patelnię i upraż. Szaszłyki podawaj posypane prażonym sezamem i posiekaną kolendrą. 

  • Szaszłyki z cukinią

    ...na patelni grillowej.

  • Drobiowe szaszłyki

    ...patyczki, smaż na patelni grillowej lub piecz na grillu, aż mięso się zrumieni. 2 Szaszłyki podawaj z lekką sałatką z pomidorami i oliwą z oliwek lub sosem czosnkowym (majonez, jogurt, czosnek, koper...

  • Drobiowe szaszłyki z warzywami

    ...patyczki do szaszłyków mięso na przemian z warzywami. Gotowe szaszłyki oprósz solą, pieprzem i ziołami. Smaż przez ok. 3 minuty z każdej strony na patelni z dobrze rozgrzanymi 3-4 łyżkami oliwy. Do oliwy...

  • Szaszłyki z klopsikami

    .... Pomidory umyj, pokrój w plastry, polej oliwą z oliwek. Naprzemiennie nabijaj na patyczki klopsiki, pomidory i cebulę. Smaż bez tłuszczu na patelni grillowej, dekoruj natką pietruszki, podawaj z sosami.

  • Szaszłyki z kurczaka w delikatnym musie rabarbarowo - wiśniowym posypane kolorowym pieprzem

    Sposób przygotowania Filet z kurczaka dokładnie myjemy, a następnie kroimy na cienkie plastry. Na patelni podsmażamy pokrojony rabarbar z suszoną wiśnią i sokiem z cytryny. W trakcie gotowania(...) smażymy i nadziewamy na patyczki. Gotowe szaszłyki w trakcie jedzenie moczymy w pozostałym musie.

  • Przepis na kolorowe, grillowane szaszłyki

    Te pyszne i oryginalne szaszłyki przygotujesz w 25 minut!

  • Szaszłyki z kurczaka.

  • Kalafiorowo-drobiowe szaszłyki

    Oryginalny przepis na szaszłyki.