• Informacje na temat:

    szaszłyki z piekarnika wieprzowy

Artykuły na temat: szaszłyki z piekarnika wieprzowy
  • Kolorowe szaszłyki

    ...przygotowane szaszłyki obsmażamy na rozgrzanej patelni (bez dodatku tłuszczu) z każdej strony przez kilka minut. Następnie szaszłyki wkładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160-180 st. C na ok. 5-6 minut. Po tym czasie odwracamy szaszłyki na drugą stronę i pieczemy kolejne 3 minuty. Podanie: Szaszłyki wykładamy na talerze i podajemy z musztardą i chrzanem.  

  • Mięso i owoce - dobrana para

    ...kokilek z kurczakiem. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na około 25 minut. Piecz je w temperaturze 210° C. Przygotowanie: 35 minut Porcja: 430 kalorii Szaszłyki z wątróbki Składniki na 4 porcje: 30-40(...)Żeberka w miodzie Składniki na 6-8 porcji: 1,5 kg żeberek wieprzowych (jeden pas), 1 puszka ananasów pokrojonych w talarki, 3 łyżki miodu, 3 łyżki ostrego ketchupu, 1 łyżka oleju, płatki ostrej...

Przepisy na temat: szaszłyki z piekarnika wieprzowy
  • Słodkie, soczyste ziarna. Czyli kukurydza w kuchni

    .... Szaszłyk z kukurydzą Sycące szaszłyki, w sam raz na obiad. Smak kukurydzy świetnie komponuje się z pomidorkami koktajlowymi i mięsem wieprzowym. Składniki na 4 sztuki: 20 dag polędwicy wieprzowej(...) piekarnika, włączamy funkcję grilla, i pozostawiamy w nim aż nie zrobi się soczyste i podpieczone; kukurydzę gotujemy w osolonej wodzie; gdy będzie gotowa, kroimy ją na kawałki i nabijamy na wykałaczki...