• Informacje na temat:

    szczupak losos

Artykuły na temat: szczupak losos
  • ...drapieżnych (miecznik, rekin, tuńczyk, szczupak) i długo żyjących. Najmniej skażone łowiska to wody oceaniczne Pacyfiku i Atlantyku. Także ryby hodowlane (łosoś, panga, tilapia) mogą kumulować szkodliwe...

  • Dieta dla osób z grupą krwi A

    ...produktami sojowymi, np. parówkami, smalcem, tofu. Jedz dużo ryb - zalecane są makrela, łosoś, dorsz, sardynki, szczupak, karp. 4. Bez pszenicy Odstaw produkty pszenne, pumpernikiel, chleb...

  • Bo ryba jest dobra na wszystko

    ...mleka. Dodajmy jeszcze, że mięso ryb zawiera dużo witamin. Ich ilość jest związana z zawartością tłuszczu. Chude gatunki (np. mintaj, morszczuk, dorsz, tuńczyk, pstrąg i szczupak) są bogate...

  • Ryby mają głos

    ...zasada brzmi: wybieraj raczej ryby mniejsze niż większe. Bo o ile mięso śledzia, makreli czy sardynki zawiera śladowe ilości rtęci, o tyle tuńczyk, rekin, miecznik, szczupak czy węgorz mogą mieć jej...

  • 10 zasad zdrowego stylu życia

    ...nie sięgać. Jedz ryby. Chude ryby tj. okoń, mintaj, dorsz, szczupak zawierają do 1 proc. tłuszczu; średnio tłuste np. płotka, karmazyn, karp, ostrobok do 5 proc., natomiast tłuste, czyli łosoś...

  • Jakie ryby są najzdrowsze. Jak rozpoznać świeżą

    ...metalami ciężkimi. – Bo substancje te odkładają się w komórkach tłuszczowych ryb – mówi Ewa Zygmanowska. Może więc powinniśmy częściej sięgać po szczupaka? – Ryby bałtyckie w większości zawierają...

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    ...gryczaną i cebulą oraz grochowy. Pstrąg i szczupak w miejsce karpia Konkurencję - całkiem pokaźną zresztą - zyskał także król wigilijnego stołu, czyli karp. Coraz częściej tuż obok albo wręcz(...) się także szczupak faszerowany filetami śledziowymi moczonym w śmietanie pieczywem z dodatkiem cebuli, panga faszerowana cebulami z dodatkiem ketchupu i pomidorowego koncentratu lub dorsz...

  • Dnę pokonasz dietą

    ...powstaje ponad 100 mg kwasu moczowego. Są to: ryby: dorsz, karp, łosoś, makrela, pstrąg, sandacz, sola, szczupak, szprotki wędzone, sardynki, śledzie, mięso: cielęcina, jagnięcina, wołowina (rostbef...