• Informacje na temat:

    szczupak śmietana

Artykuły na temat: szczupak śmietana
  • ...•1,20 kg szczupaka (sprawionego) •50 dag mintaja •1 marchewka •1/2 cebuli •kawałek pora •1 pęczek natki pietruszki •2 łyżki bułki tartej •2 łyżki kaszy manny •1 łyżka soku z cytryny •1 jajko •1/2 szkl. słodkiej śmietany 22 proc. •sól gruboziarnista •zwykła sól •pieprz czarny •pieprz cytrynowy •ziołowa przyprawa do ryb.

  • Trzustka: Jak ją chronić

    ...kilka następnych dni dobrze jest odżywiać się według ścisłej diety. Oto jej najważniejsze zalecenia: ● Koniecznie ograniczmy tłuszcze. Zakazane są m.in.: śmietana, tłuste mięsa, wieprzowina, baranina(...) i chude ryby, np. sola, mintaj, dorsz, pstrąg, szczupak. ● Zalecane węglowodany to m.in. wszystkie rodzaje kasz, ryż, sucharki, czerstwe pieczywo pszenne. ● Potrawy powinny być gotowane w wodzie...

  • Na tropie sprawców alergii pokarmowych

    ...wykreśleniu z menu wszystkiego, co je zawiera. To nie tylko sery, śmietana, napoje mleczne, lody, czekolady, ale też ciasta z dodatkiem masła - kryje się w nim nieco białka (nie ma go w maśle klarowanym). Mleko(...), szczupaków - jednak uczulać mogą także inne ryby. Uczulają też krewetki, kraby, ślimaki, raki. Najlepiej poznane są alergeny krewetkowe: wystarczy zjedzenie jednej czy dwóch niewielkich krewetek, by...

  • Dnę pokonasz dietą

    ...poziom cholesterolu i trójglicerydów), zalecane są: masło, śmietana, miód i cukier. Osoby takie mogą smarować pieczywo masłem, dodawać odrobinę śmietany i masła do zup oraz sosów, a pieczywo jeść z dżemem(...) powstaje ponad 100 mg kwasu moczowego. Są to: ryby: dorsz, karp, łosoś, makrela, pstrąg, sandacz, sola, szczupak, szprotki wędzone, sardynki, śledzie, mięso: cielęcina, jagnięcina, wołowina (rostbef...

  • Kuchnia rosyjska

    ...: 1 kg karpia, lina lub szczupaka 1 kg płoci, okoni lub karasi liść laurowy, ziarenka pieprzu 3 cebule, pietruszka, seler ziele angielskie, 1/2 cytryny łyżka natki, szklanka białego wytrawnego wina...

  • Dieta lekkostrawna

    ...; kefir; mleko chude; świeży twaróg; sery homogenizowane; śmietana słodka, nie tłusta; masło surowe; olej słonecznikowy i sojowy; oliwa z oliwek; jaja na miękko; sosy łagodne na wywarze z jarzyn lub(...), podprawiane świeżą śmietaną; zupy owocowe przecierane; chude mięso cielęce, wieprzowe, z kurcząt i indyków, gotowane, pieczone w folii; chude ryby (dorsz, sandacz, karmazyn, szczupak, karp), gotowane...

  • Trzustka pod kontrolą

    ..., wołowina, chude wędliny i chude ryby np. sola, mintaj, dorsz, pstrąg, szczupak. • Koniecznie ograniczmy tłuszcze. Szczególnie, gdy pojawiają się tzw. tłuszczowe biegunki, ilość tłuszczów w potrawach(...) powinny być gotowane w wodzie lub na parze oraz pieczone w folii. Nie smażmy na tłuszczu. • Produkty, z których powinniśmy zrezygnować, to m.in.: śmietana, tłuste mięsa, wieprzowina, baranina...

  • Węgierskie inspiracje

    ...w plasterki. Pokrojone warzywa, grzyby i mięso włóż do odcedzonego bulionu i gotuj, aż wszystko będzie miękkie. Kurę można zastąpić świeżą rybą, np. karpiem, szczupakiem lub dorszem. Po ugotowaniu ryby wyjmuje...

  • Mam już czas na miłość

    ..., w zeszłe Boże Narodzenie. Niestety, brakowało śniegu, a poza tym przeraził go szczupak bez oczu, którego mama podała podczas Wigilii. Chciałabym, żeby wrócił tu, kiedy będzie piękna pogoda. Przejmuję się...

Przepisy na temat: szczupak śmietana
  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...się powtórzyć, co dzień musiał być inny. A jak biskup wizytował, to był jakiś uroczysty obiad? - Zupa z węgorza. Węgorz w koperkowym sosie. Szczupak faszerowany, gotowany albo smażony, krojony(...) i odrobiną wody. Zagotować. Sos zaprawić śmietaną, starannie mieszając. Szczupak faszerowany gotowany Rybę umyć, skórkę delikatnie naciąć u nasady głowy, dookoła. Delikatnie ściągnąć, umyć...

Dyskusje na temat: szczupak śmietana
  • Re: DNA MOCZANOWA

    , szczupak, szproty, śledź); skorupiaki (krewetki); niektóre mięsa(cielęcina, jagnięcina, wołowina, karkówka, wieprzowina, szynka, drób, dziczyzna-gęś, zając) podroby; część warzyw (brokuły, brukselka(...): nabiał (mleko, sery białe, żółte pleśniowe, kefir), zboża (makaron, pieczywo), śmietana, masło, pozostałe warzywa i owoce, ziarna i orzechy oraz kurki, te grzyby nie zawierają puryn.