• Informacje na temat:

    sznycel z lopatki

Artykuły na temat: sznycel z lopatki
  • Składniki na 4 porcje: 4 plastry wieprzowiny (schabu, ew. chudej łopatki albo karkówki), 1 mały ząbek czosnku, 1 jajko, 10 dag słonych precli (ew. krakersów z cebulą albo paluszków z solą), 1-2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki oleju, sok z 1/2 cytryny, ziołowa przyprawa do mięsa wieprzowego, sól, mielony czarny pieprz.

  • Składniki dla 4 osób: 4 sznycle wołowe lub ½ kg łopatki wołowej • 2 ogórki kiszone • marchewka • 4 plastry boczku • 2 cebule • 2 ząbki czosnku • 1 łyżka musztardy • 1 łyżka mąki • masło klarowane • listek laurowy • 3 suszone grzyby • ½ litra bulionu • sól • pieprz

  • Składniki: 30 dkg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego (łopatka, antrykot), 3 łyżki bułki tartej, cebula, jajko, ząbek czosnku, 30 dag kapusty kiszonej, marchew, jabłko, sól, pieprz, papryka słodka mielona, cukier, kminek.

  • Wytrawna żurawina

    ...spowalniają proces starzenia komórek. Jeżeli połączyć to wszystko ze wspaniałym smakiem, który wzbogaca zarówno desery, jak i dania główne, trudno im się oprzeć! Sznycel cielęcy z żurawiną Składniki...

  • Lekki obiad na gorące dni

    Pyszne dania, które zaspokoją apetyt w upalne letnie dni.

Przepisy na temat: sznycel z lopatki
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Każdą potrawę, którą chcesz podać na święta, możesz przyrządzić drożej lub taniej. Wszystko zależy od użytych składników, na przykład rodzaju mięsa czy dodatków.