• Informacje na temat:

    sznycla ziemniaczana

Artykuły na temat: sznycla ziemniaczana
  • Składniki na 4 porcje: 60 dag ziemniaków,1 cebula, pieprz, 1 pęczek szczypiorku, 4 łyżki oleju słonecznikowego, sól 200 ml warzywnego bulionu, 1 cytryna, 6–8 łyżek owocowego octu, 1 łyżka cukru, 4 filety z sardeli (anchois), 2 jajka, 1 łyżka kaparów, 4 sznycle cielęce, 20 dag bułki tartej, 25 dag klarowanego masła, 6 łyżek mąki

  • Sznycle ze schabu w winnym sosie

    1 kg schabu • 1 l wody • cebula • ząbek czosnku • 1/2 szklanki białego wytrawnego wina • 4 łyżki sosu sojowego • liść laurowy • 2 ziarnka ziela angielskiego • 10-12 suszonych pomidorów z zalewy • 1/2 pęczka natki pietruszki • 100 g śmietany kremówki • 3-4 łyżeczki mąki pszennej • 1-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej • sól, pieprz • olej do smażenia.

  • Składniki: 4 sznycle cielęce po 100-150 g • 1/2 szklanki migdałów bez skórki • 1/2 szklanki startego parmezanu (lub innego twardego żółtego sera) • 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki • 1/4 szklanki mąki • jajko • łyżka mleka • łyżka oleju • łyżka masła.

  • Składniki: 4 dag susz. grzybów, op. makaronu , 40 dag piersi kurczaka, sól, pieprz, 4 białka, 4 łyżki mąki pszennej, 8 dag płatków migdałowych, olej, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, 200 ml mleka.

  • Składniki na 4 porcje: 8 kotletów schabowych (po 8 dag każdy), 80 dag ziemniaków, 1 czerwona cebula, 125 ml bulionu warzywnego (z kostki), 5 łyżek octu jabłkowego, 1 ogórek sałatkowy, 2 łyżki czarnych oliwek, 6-8 pomidorków koktajlowych, 100 ml gęstego majonezu, 2 łyżki kwaśnej śmietany, 7 łyżek oleju słonecznikowego, 1 jajko, 3 łyżki mąki pszennej, 8 łyżek tartej bułki, sól, pieprz, cukier, cytryna i zioła do dekoracji.

  • Składniki na 4 porcje: 1 kg ziemniaków, pieprz, 60 dag brokułów, sól, 4 plasterki żółtego sera, 8 sznycli wieprzowych, 8 gałązek tymianku, 3 żółtka, 1 łyżka + 3 łyżeczki oleju, 350 ml bulionu warzywnego, 10 dag śmietany kremówki, 3–4 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 1,5 dag płatków migdałowych

  • Sznycelki z indyka ze szpinakiem

    ...1. Sznycle delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą i pieprzem. Różyczki brokuła zalej wrzątkiem. Czosnek posiekaj i podsmaż na maśle ze szpinakiem i z gałką. Dopraw solą. Dodaj odcedzone różyczki brokuła. 2. Cebulkę pokrój na plasterki i zeszklij na oleju. Pomidory posiekaj. Na środku każdego sznycla rozłóż po porcji szpinaku i pomidorów. Zawiń w ścisłe roladki. Obwiąż nitką i krótko...

  • Składniki: 4 sznycle cielęce, 4 łyżki soli morskiej, olej do smażenia, pieprz do smaku.

  • Składniki na 4 porcje: 4 buraki (w sumie 1,5 kg), 1 kg ziemniaków, 50 dag sznycli schabowych, 20 dag pieczarek, 15 dag korniszonów, 20 dag śmietany kremówki, 150 ml wytrawnego białego wina, 200 ml mleka, dwie łyżki oliwy, biały ocet winny, 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej, mielona gałka muszkatołowa, sól, pieprz, majeranek.

  • Składniki na 4 porcje: dynia hokkaido 25 dag, 4 dymki, 1 seler, sól, 1 kg ziemniaków, pieprz, 4 gałązki majeranku, 10 dag śmietankowego twarożku, 2 jabłka, 8 cienkich sznycli ze schabu, 2 łyżki oleju, 8 plasterków wędzonego boczku, 100 ml cydru, 100 ml bulionu z kostki, 20 dag śmietany kremówki, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, 200-250 ml mleka, 1 łyżka masła, gałka muszkatołowa.

Przepisy na temat: sznycla ziemniaczana