• Informacje na temat:

    sznycle schabowe w sosie

Artykuły na temat: sznycle schabowe w sosie
  • Składniki na 4 porcje: 75 dag małych ziemniaków, 50 dag marchewki, sól, 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 0,25 l mleka, 1,5 proc., 2 łyżeczki bulionu, w proszku pół pęczka natki pietruszki, 1 łyżka oleju, 4 sznycle schabowe, (po 12,5 dag każdy) pieprz...

  • Składniki na 4 porcje: 4 kotlety schabowe (po 15 dag każdy), 1 kg ziemniaków, 15 dag sera camembert, 1 niepełna szklanka (200 ml) mleka, 1 łyżka + 10 dag masła, 8 szalotek, 1 jabłko, 4 łyżki rodzynek, 3 gałązki tymianku, 100 ml cydru, 2 łyżki oleju, mielona gałka muszkatołowa, sól, pieprz.

  • ●8 cienkich sznycli schabowych (po ok. 8 dag) ●nieduża (ok. 12 dag) kulka sera mozzarella ●5 dag suszonych pomidorów w oleju ●sól, pieprz, cukier ●słoi-czek pesto ●cebula ●ząbek czosnku ●50 dag krojonych pomidorów z puszki ●1/2 szklanki bulionu warzywnego ●łyżeczka suszonych ziół włoskich ●olej

  • Składniki na 4 porcje: 1 kg pomidorów, 2 marchewki, 1 średnia cebula, 1 ząbek czosnku, 4 łyżki oliwy, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 25 dag pieczarek, 8 kotletów schabowych (po 5 dag każdy), 25 dag owczego sera, 10 dag wędzonego boczku, po 1/2 pęczka oregano i bazylii, 4 kromki pszennego chleba, sól, pieprz, szczypta cukru. Przygotowanie: 50 min; Porcja: 590 kcal; Cena porcji: 5 zł.

  • ...gryfickiego). Przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Wymieszać z porami. 3 W żaroodpornej formie układać na przemian w rzędzie kotlety schabowe i plasterki ananasa. Całość polać sosem beszamelowym...

  • ...na połówki. Oliwki osącz z zalewy. 2. Mięso umyj, osusz, rozbij tłuczkiem. Sznycle posyp solą i pieprzem. Na talerz wbij jajko, roztrzep je widelcem. Na drugi talerz wsyp mąkę, a na trzeci tartą bułkę. 3. Kotlety kolejno panieruj w mące, jajku i tartej bułce. Na patelni rozgrzej pozostały olej. Włóż 4 sznycle i smaż je po 4 minuty z każdej strony. Potem usmaż pozostałe kotlety. Osącz je...

  • ...i szczypioru posiekać i wymieszać z dynią, jabłkami, twarożkiem i majerankiem. Farsz przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sznycle lekko rozbić, przykryć plasterkami boczku. Na każdym rozsmarować porcję...

  • Sznycle schabowe po holsztyńsku z młodymi ziemniaczkami i szpinakiem

    Składniki: 1,5 kg młodego szpinaku 2 cebule 1 kg młodych ziemniaków sól 3 łyżki oleju pieprz 4 kotlety schabowe 200 g śmietany (18 %) łyżka bazy do sosów gałka muszkatołowa szczypta cukru 15 g sklarowanego masła 4 jajka Przygotowanie: Szpinak dobrze wymyć, osączyć z wody. Cebule pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki oskrobać, ugotować w osolonej wodzie. Cebulę...

  • ...patelni rozgrzać 4 łyżki oliwy, zeszklić na niej czosnek z cebulą. Dołożyć pomidory. Dusić razem około 10 minut. Pod koniec sos przyprawić solą i pieprzem. Sznycle oczyścić. Lekko je rozbić i skropić sokiem z cytryny. Oprószyć solą i pieprzem. Lekko posypać z obu stron mąką. Zanurzyć w roztrzepanych jajkach. Na każdym plastrze mięsa położyć po kilka listków bazylii i obtoczyć w parmezanie. Sznycle...

  • Składniki na 8 porcji: • 5 dag suszonych pomidorów • 1 kulka mozzarelli (125 g) • 8 cienkich sznycli schabowach • sól • pieprz • 1 słoiczek pesto bazyliowego • 1 cebula • 1 ząbek czosnku • 50 dag krojonych pomidorów z puszki • 1/2 szklanki bulionu • 1 łyżeczka ziół prowansalskich.

Przepisy na temat: sznycle schabowe w sosie
  • Schabowe z sałatką ziemniaczaną

    .... Oliwki osącz z zalewy. 2. Mięso umyj, osusz, rozbij tłuczkiem. Sznycle posyp solą i pieprzem. Na talerz wbij jajko, roztrzep je widelcem. Na drugi talerz wsyp mąkę, a na trzeci tartą bułkę. 3. Kotlety kolejno panieruj w mące, jajku i tartej bułce. Na patelni rozgrzej pozostały olej. Włóż 4 sznycle i smaż je po 4 minuty z każdej strony. Potem usmaż pozostałe kotlety. Osącz je z tłuszczu na...

  • Soczyste sznycle na trzy nowe sposoby

    Faszerowane szynką i żółtym serem: Składniki: 4 kotlety schabowe (po ok. 15 dag każdy) 80 dag młodych ziemniaków 20 dag groszku cukrowego 10 dag suszonych pomidorów w oliwie 6 łyżek octu(...) suszonych pomidorów drobno pokrój. Wymieszaj je z groszkiem cukrowym. Polej przygotowanym sosem. Kotlety schabowe opłucz, osusz, w każdym wytnij głęboką kieszeń. Żółty ser pokrój na kawałeczki. Do...

  • Mięso z sosem cebulowo-jabłkowym

    ...plasterki. Sznycle zdejmij z patelni. Zawiń w folię i trzymaj w cieple, aby nie wystygły. Na tłuszcz ze smażenia mięsa wrzuć cebule oraz jabłka. Duś je przez ok. 5 minut. Podlej bulionem warzywnym. Gdy zawrze, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze przez 2-3 minuty. Pod koniec gotowania sos zagęść zasmażką błyskawiczną. Przypraw do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz musztardą. Sznycle ułóż na...

  • Sznycle po holsztyńsku z młodymi ziemniaczkami i szpinakiem

    Składniki: 1,5 kg młodego szpinaku 2 cebule 1 kg młodych ziemniaków sól 3 łyżki oleju pieprz 4 kotlety schabowe 200 g śmietany (18 %) łyżka bazy do sosów gałka muszkatołowa szczypta cukru 15 g sklarowanego masła 4 jajka Przygotowanie: Szpinak dobrze wymyć, osączyć z wody. Cebule pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki oskrobać, ugotować w osolonej wodzie. Cebulę...

  • Nowe pomysły na tradycyjne kotlety

    ...i groszek. Utłucz na jednolitą masę. Ew. przypraw do smaku solą. Pozostałą miętę posiekaj, wymieszaj z utłuczonymi warzywami. Sznycle podawaj z piure ziemniaczano-groszkowym. Schabowe z szałwią(...) i natkę posiekaj. Pieczywo wymieszaj w malakserze z ziołami. Ser zetrzyj, domieszaj do masy ziołowej. Filety opłucz, osusz. Każdy przykryj folią i lekko rozbij. Rozbite sznycle posyp solą oraz pieprzem...

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    ...sycylijskie Składniki: - 4 kotlety schabowe - po pęczku świeżego tymianku i oregano - cebula - ząbek czosnku - łyżka mąki - opakowanie przecieru pomidorowego - 3 łyżki małych czarnych(...) mieszam z jogurtem, roztartym czosnkiem, pieprzem ziołowym oraz posiekanymi ziołami. Łączę z ostudzonymi ziemniakami. Gotowe mięsne roladki podaję z ziemniakami w sosie.