• Informacje na temat:

    szparagi duszone w mięsie

Artykuły na temat: szparagi duszone w mięsie
  • ...1 Warzywa umyć, oczyścić. Szparagi obrać, odciąć twarde końcówki, włożyć do osolonego wrzątku, dodać obierki, gotować ok. 12 minut. Szparagi wyjąć, a wywar z obierkami gotować dalej, zredukować o połowę. 2 Marchew i cukinię pokroić w drobną kostkę. Pieczarki pokroić w plasterki, czosnek przecisnąć przez praskę. 3 Polędwiczki umyć, oczyścić z błon, pokroić na kawałki...

  • Przygotowanie: ok. 55 minut 1. Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końcówki, przełożyć do płaskiego rondla lub specjalnego wysokiego, wąskiego garnka. Zalać wodą, osolić. Gotować ok. 15-20 minut, odcedzić (zachowując wywar), warzywa pokroić na nieduże kawałki. 2. Mięso oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem i mąką...

  • ...i marchew, poddusić, dodać cukinię, doprawić. 2. Mięso pokroić w plastry, lekko rozbić, oprószyć tymiankiem i pieprzem, usmażyć na oliwie. 3. Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końce, gotować ok. 15-20 minut w osolonej wodzie (ze szczyptą cukru), odsączyć. 4. Gorące polędwiczki podawać na ciepłych szparagach, dekorować duszonymi warzywami. Oprószyć pieprzem. Nasza rada Białe szparagi...

  • Szparagowe rozkosze

    Sezon trwa krótko. Nie traćmy więc czasu i jedzmy szparagi cały maj!

  • Szparagi obierz i sparz we wrzątku. Następnie opłucz zimną wodą i odcedź. Piersi z indyka przekrój tak, aby powstał jak największy płat. Następnie ubij go przez folię spożywczą i dopraw solą oraz pieprzem. Jajko wbij do miski i ubij ze szczyptą soli. Usmaż omlet. Na ubitym płacie mięsa rozłóż plastry szynki, a na nie połóż omlet i szparagi. Całość posyp częścią tymianku, posiekaną papryczką chili...

  • Co jeść, aby zapobiegać częstym skurczom mięśni?

    ..., sznycel z indyka, buraczki duszone, kompot albo zupa krem z groszku z oliwą i natką, stek z polędwicy, kasza gryczana, sałata rzymska  z pomidorami, kompot. Podwieczorek Tarta z morelami, herbata...

  • Co na obiad? Indyk!

    ..., cukier, 1/2 cytryny, kilka różyczek brokuła, olej do smażenia. Przygotowanie: Szparagi obrać i ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru i cytryny, schłodzić w zimnej wodzie. Ze szparagów odkroić twarde końcówki. Sznycle z indyka lekko rozbić i oprószyć solą i pieprzem, na każdym układać po 2-3 przycięte szparagi, zwijać roladki i spiąć wykałaczkami. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu po...

  • Włoskie wesele

    Kilka lat temu, gdy przedstawiałam reguły, jakich należałoby przestrzegać, organizując przyjęcie weselne, napisałam: "Ślub to ważna uroczystość, która łączy dwie osoby węzłem małżeńskim, i to w założeniu raz na zawsze, nie ma więc charakteru powtarzalnego (jak imieniny, urodziny czy inne rocznice), ale ma znaczenie szczególne, bardzo intymne a zarazem społeczne".

  • Sezonowe hity odchudzające

    ...uwalniają się korzystne tylokaidy. Warto więc dodawać zielone listki do smoothie, np. z jabłkiem i bananem. Szparagi Powinni je polubić wszyscy dbający o linię, gdyż są niskokaloryczne i bogate(...) docenią szparagi za zawartość przeciwutleniaczy, chroniących organizm przed starzeniem się i kwasu foliowego. Ten drugi składnik m.in. wspomaga odradzanie się komórek, co pozwala zachować jędrną i młodą...

  • Smaki letnich podróży

    ..., podsmażyć, doprawić solą i pieprzem. Wlać gorący bulion, zamieszać raz i zostawić, aż płyn się wchłonie. Ryż może się lekko przypiec od spodu. Szafran namoczyć, wlać do ryżu. Szparagi umyć, pokroić, dodać...

Przepisy na temat: szparagi duszone w mięsie
  • Kurczak z boczkiem i cebulką

    ..., przemieszaj składniki. Przygotowany farsz nałóż do kieszonek w mięsie, zepnij wykałaczkami, by nadzienie nie wypadło podczas smażenia.  3. Na patelni mocno rozgrzej olej. Włóż przygotowane kieszonki, smaż je 12-15 minut. Często obracaj, aby mięso zrumieniło się ładnie ze wszystkich stron.  4. Szparagi osącz z zalewy. Podawaj jako dodatek do mięsa. Znakomitym dodatkiem do tak przyrządzonego mięsa będzie...

  • Nowalijki na ciepło

    ...z niej przyrządzić: Rzodkiewka świetnie nadaje się do duszenia z dodatkiem tłuszczu. Można ją także obgotować w posolonej wodzie i podawać polaną tartą bułką zarumienioną na maśle. Szparagi Dostępne są białe lub zielone. Oba rodzaje zachwycają delikatnym smakiem z lekką nutką goryczy. • Co z nich przyrządzić: Szparagi obierz i odetnij stwardniałe brzegi. Gotuj w osolonej wodzie z odrobiną...

  • Szwajcarskie smaki

    ...umieszcza się dodatki: szynka, bekon, sadzone jajka, szparagi, ser itp. Cena: od ok. 16 CHF. Przysmaki z Gryzonii Wiele lokalnych potraw zachowało się w Gryzonii, a zwłaszcza w Engadynie rozciągającej się...