• Informacje na temat:

    szparagi z boczkiem szynką

Artykuły na temat: szparagi z boczkiem szynką
  • Składniki na 4 porcje: ● pęczek zielonych szparagów ● 4 kotlety z indyka ● 4 grube paski sera pleśniowego ● 4 plasterki boczku wędzonego (możesz zastąpić go tłustą szynką) ● ząbek czosnku ● tymianek ● sól, cukier ● biały pieprz ● olej do smażenia...

  • Szparagi uwielbiają towarzystwo ryb (łososia, a także halibuta). Dobrze smakują ze smażonymi na maśle krewetkami, pieczoną lub smażoną wołowiną, kurczakiem, dojrzewającą szynką, a nawet wędzonym boczkiem. Świetne są też z dodatkiem serów typu brie, camembert czy kozich. Najlepiej smakują polane roztopionym masłem z natką lub przyrumienioną bułką tartą oraz posiekanym jajkiem na twardo. A oto...

  • Przystawka: Szparagi w sosie z szynką Składniki: 2 średnie...

  • Wiosenny rarytas

    Sezon na szparagi właśnie trwa. Warto w pełni go wykorzystać i zaserwować te warzywa w sposób klasyczny lub bardziej wykwintny.

  • Zasady diety wiosenno-letniej

    ..., selery, szpinak, szparagi, brukiew, kalarepa, rzodkiewka, cykoria, botwinka, rzeżucha, dynia itd.; - mięso - chude, bez skóry, z kurczaka, indyka, królika, wołowina, chuda wieprzowina (szynka, schab...

Przepisy na temat: szparagi z boczkiem szynką
  • Szparagi z serem, indykiem i boczkiem

    Składniki: pęczek zielonych szparagów 4 kotlety z indyka 4 grube paski sera pleśniowego 4 plasterki boczku wędzonego (możesz zastąpić go tłustą szynką) ząbek czosnku tymianek sól, cukier biały pieprz olej do smażenia Przygotowanie: 1 Kotlety opłucz, lekko rozbij, natrzyj rozgniecionym czosnkiem, solą, tymiankiem i białym pieprzem. Szparagi oczyść, usuwając zdrewniałe końce...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...) ●szczypior ●sól, pieprz ●800 ml bulionu ●łyżka żelatyny ●cytryna  Sposób przygotowania: Jeśli szparagi są surowe, oczyść je, zwiąż nicią kuchenną i umieść w garnku z wodą tak, by sięgała do(...) ●łyżka żelatyny ●cytryna Sposób przygotowania: Jeśli szparagi są surowe, oczyść je, zwiąż nicią kuchenną i umieść w garnku z wodą tak, by sięgała do 3/4 ich wysokości. Zagotuj, duś ok. 10 min. Odcedź...