• Informacje na temat:

    szpinaki

Artykuły na temat: szpinaki
  • Lazania ze szpinakiem

    Przygotowanie: Płaty makaronu obgotuj w osolonej wodzie z odrobiną oleju (ok. 5 min). Szpinak dokładnie opłucz (większe listki możesz posiekać). Cebulę...

  • Szpinak? Obowiązkowo

    ...ekspresowej ze szpinakiem warto zrobić odżywczy koktajl. Zblenduj zielone listki, 4 kiwi, awokado, garść czerwonych winogron i szklankę wody kokosowej. Równie szybko powstanie sałatka. Umyty szpinak...

  • Roladki ze szpinakiem

    ...pieprzem.  3. Na każdym naleśniku rozłóż po 2 plastry szynki i posmaruj szpinakiem. Zwiń w ruloniki. Każdy przekrój na 4 części. Żaroodporne naczynie posmaruj pozostałym masłem. Wlej sos beszamelowy...

  • Rolada ze szpinakiem

    >>> Zobacz przepis na następnej stronie

  • Jak przyrządzić szpinak

    ...ze szpinakiem dodaję czosnek. Szpinak doprawiam też szczyptą gałki muszkatołowej, szczególnie, gdy warzywo jest w sosie śmietanowym. Niekiedy dodaję również świeże zioła, np. tymianek i lubczyk...

  • Lasagne ze szpinakiem

    Przygotowanie: 1. Cebulę i czosnek pokroić, zeszklić na oleju. Dodać opłukany szpinak, udusić, przyprawić. 2. Zrobić sos: mąkę zasmażyć z masłem, wlać...

  • Omlet ze szpinakiem

    Przygotowanie: Szpinak dokładnie przebierz, opłucz pod bieżącą wodą. W garnku zagotuj litr wody. Gdy zacznie wrzeć, wrzuć liście szpinaku. W trakcie...

  • Muffinki ze szpinakiem

    >>> Zobacz przepis na następnej stronie

  • Daj szpinakowi szansę!

    ...pierścienie. 2. Rozgrzać olej na patelni. Pokrojoną dymkę razem ze szpinakiem oraz  porami krótko poddusić. Dodać poszatkowane zioła. Dusić na małym ogniu przez 5 minut, przestudzić. 3. W dużej(...) oleju, nadziać szpinakiem, podawać z sosem. Posypać uprażonymi pestkami. Szpinakowe kulki z ricottą 1. Szpinak umyć, oczyścić, pokroić. Obrać  cebulę i czosnek, posiekać. Rozpuścić 2 łyżki...

  • Naleśniki ze szpinakiem

    Przygotowanie:  Do pomidorów dodaj dwa ząbki przeciśniętego czosnku oraz bazylię. Duś ok. 10 min. Cebulę i pozostały czosnek posiekaj, przesmaż ze szpinakiem. Wymieszaj z serem feta. Nadzieniem posmaruj naleśniki. Podawaj z sosem pomidorowym. Zobacz także: 

Zdjęcia na temat: szpinaki
Wideo na temat: szpinaki
Przepisy na temat: szpinaki
  • Spaghetti ze szpinakiem

    Oryginalny pomysł na makaron z serem i szpinakiem...

  • Pieczone pierogi ze szpinakiem

    ...pierogi ze szpinakiem podawać bezpośrednio po przygotowaniu, np. z dodatkiem sosu jogurtowego. JEŚLI NIE MASZ URZĄDZENIA THERMOMIX® Farsz: 1.  Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać(...) uformować falbankę. Układać na przygotowanej blasze, za pomocą pędzelka posmarować 1 roztrzepanym jajkiem. 6.  Piec 15 min (200 st. C). 7.  Pieczone pierogi ze szpinakiem podawać bezpośrednio...

  • Roladki ze szpinakiem

    Sposób przygotowania 1. Mięso pokrój, rozbij, przypraw. Podsmaż jedną cebulę, czosnek, szpinak, sól i pieprz. Duś. 1/3 szpinaku zmiksuj.  2. Plastry mięsa posmaruj zmiksowanym szpinakiem, ułóż paski szynki, cebuli i marchewki. Zawiń, zepnij. Obtocz w mące i podsmaż. Zalej bulionem i duś. Podawaj ze szpinakiem polanym jogurtem. 

  • Hamburgery ze szpinakiem

    Mielone w nowej odsłonie

  • Muffinki ze szpinakiem

    Sposób przygotowania Szpinak przełóż na sitko, poczekaj, aż rozmarznie i ocieknie. Cebulę obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej masło, zeszklij nim cebulę. Dodaj szpinak. Oprósz go gałką, solą i pieprzem. Smaż na dużym płomieniu, aż prawie cały płyn odparuje. Masę szpinakową przestudź. Jajka ubij ze śmietaną, wymieszaj z kaszką i szpinakiem. Jeśli chcesz, możesz dodać też 10-15 dag pokruszonej...

  • Lazania ze szpinakiem

    Coś dla miłośników szpinaku. Palce lizać!

  • Cannelloni ze szpinakiem

    Smaczny obiad dla całej rodziny.

  • Zawijańce ze szpinakiem

    Przyrządź mięso w oryginalny sposób. Nadziewane roladki to strzał w dziesiątkę!

  • Rulony ze szpinakiem

    Szpinak podduś na łyżce masła. Dodaj przeciśnięty czosnek i dopraw.

  • Sezon na szpinak

    Kojarzy ci się tylko z zieloną papką ze szkolnej stołówki? Przekonaj się, że jest inaczej! Szpinak to warzywo pełne smaku, zdrowia i kulinarnych możliwości.

Dyskusje na temat: szpinaki
  •   Re: szpinak

    Polecam szpinaki: Piekę naleśniki. Przysmazam boczek wędzony. Oddzielnie podduszam szpinak mrożony lub swieży, dodaję 2 ząbki czosnku, boczek , parę pieczarek, sól i pieprz. Tak przygotowany farsz przekładam na naleśniki. Posypuje żółtym serem i zapiekam do chwili roztopienia się sera. Nie znam osoby, której by ta potrawa nie smakowała. Pyszne..... Chyba je sobie jutro zrobię. Smacznego.

  • Re: Zapiekanka makaronowa i sałatka z kokardek według przepisu Andrzeja Polana

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" kucharz Andrzej Polan dba o najwybredniejsze podniebienia gospodarzy programu starannie dobierając francuskie ciasto, kokardki, figi, granaty i szpinaki, to znaczy to na czym opierra się tradycyjna, polska sztuka kulinarna. Nieznośna lekkość bytu obateli RP w TVN na dzień dobry, Te programy z rzewnymi przepisami quasikulinarnymi bardzo przypominają nowoczesną

  • Re: Zapiekanka po farmersku na ostro

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" kucharz Andrzej Polan dba o najwybredniejsze podniebienia gospodarzy programu starannie dobierając francuskie ciasto, kokardki, figi, granaty i szpinaki, to znaczy to na czym opierra się tradycyjna, polska sztuka kulinarna. Nieznośna lekkość bytu obateli RP w TVN na dzień dobry, Te programy z rzewnymi przepisami quasikulinarnymi bardzo przypominają nowoczesną

  • ulubione papu

    Uwielbiam jajka w każdej postaci, zimne mleko, gołabki, szpinaki zupy ( ze szczególnym wskazaniem na grzybową i pomidorową). Wędlin nie lubię - jadam raz na miesiąc, mięso 1 - 2 razy na tydzień.

  • Re: Dieta paryska zmienia metabolizm

    Jakbym przygotowywała te wszystkie diety, to czasu na normalne życie bym nie miała. Pieczone jabłko o 7 rano. Ciekawe, czy autor wie, ile się piecze jabłko. I te krewetki, świeże szpinaki w środku zimy. Choć w sumie to dieta cud, po po tygodniu jej stosowania nie ma już kasy na jedzenie.

  • Re: Ukojenie dla skóry podrażnionej słońcem

    Po opalaniu trzeba skórę odbudować, odżywić, nawilżyć do głębokiej warstwy. Niestety maślanki ani szpinaki nic tu nie pomogą gdyż ich enzymy i mikroelementy zatrzymają się w płytszej warstwie skóry. Kiedy ja miałam taki problem w lipcu po urlopie zastosowałam sobie Luksor kozie mleko. Chyba nikt nie wymyślił nigdy nic lepszego. Natychmiastowa ulga a po paru dniach skóra znowu nawilżona