• Informacje na temat:

    sztufada wołowa z buraczkami

Artykuły na temat: sztufada wołowa z buraczkami
  • Sztufada wołowa

    ...makaronem i zasmażanymi buraczkami. Danie możesz udekorować natką pietruszki.

  • .... cukrem. Gdy wino odparuje, wlej 1/2 bulionu. Przykryj i duś 1,5 godz, podlewając resztą bulionu. Gdy sztufada zmięknie, pokrój ją w grube plastry i podgrzewaj przed podaniem w gorącym sosie. Podaj np. z buraczkami. Rada: Do naszpikowania sztufady wołowej zamiast zwykłej słoniny można użyć słoniny wędzonej – jest bardziej wyrazista w smaku i nie trzeba jej dodatkowo mocno doprawiać.

  • Sztufada wołowa korzenna z czerwonym winem

    ...i buraczkami zasmażanymi, udekorować natką. Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Apetyt na mięso

    ...! Sztufada Składniki (8 porcji) - 1,5 kg wołowiny bez kości - 10 dag wędzonej słoniny - główka czosnku - 2 łyżki mąki - po 15 dag marchwi, pietruszki, selera i cebuli, - szklanka czerwonego(...) przygotowanym sosem polej mięso i zapiekaj kilka minut w piekarniku w 180 stopniach. Gotowe przełóż na półmisek. Podawaj z makaronem i zasmażanymi buraczkami. Czas przygotowania: 120 minut 460 kcal/porcja...

Przepisy na temat: sztufada wołowa z buraczkami